3x makkelijke zomermaaltijd

3x makkelijke zomermaaltijd

We zitten middenin de zomer. Hier betekent dat, dat het kookpitje wat lager staat en dat er wat lichtere, makkelijke maaltijden op tafel komen. Natuurlijk gaat de barbecue vaak aan, maar we eten ook vaak een lekkere maaltijd-, of pastasalade. Om je te inspireren heb ik hieronder drie keer een makkelijke zomermaaltijd op een rij gezet, die de afgelopen vier weken op KeukenLiefde veel bekeken zijn. Drie toppers die het hele jaar door smaken maar met name in de zomer echt genieten zijn. Heb jij ook een favoriet? Laat het me weten in een reactie hieronder. Ik ben benieuwd!

1. Macaronisalade met gerookte kip en mandarijn

Lezer Tammy liet me weten welke ingrediënten niet mogen ontbreken in haar favoriete pastasalade. Ik ging ermee aan de slag en creëerde dit recept. Deze zomerse macaronisalade met gerookte kip, mandarijn en spekjes is misschien wel mijn nieuwe favoriet. Hij is heerlijk!

Macaronisalade met gerookte kip en mandarijn

2. Maaltijdsalade met pasta en tonijn

In de zomer maak ik regelmatig een lekkere maaltijdsalade als avondeten. Vooral op warme dagen is dat heerlijk. Het is een lichte maaltijd die snel op tafel staat. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Deze maaltijdsalade met tonijn uit blik, pasta en zelfgemaakte dressing is heerlijk! Zie ook de variatietips onderaan.

Maaltijdsalade met tonijn en pasta

3. Griekse rijstbowl met kip

Een lekker gerecht dat snel op tafel staat. Deze Griekse rijstbowl kun je ook makkelijk maken voor een grotere groep mensen. Kook daarvoor een grote pan met rijst en bak een grote pan met kip. Zet de pan rijst, de kip en alle overige ingrediënten in kleine bakjes op tafel zodat iedereen zichzelf kan bedienen.

Niet zo dol op rijst? Je kunt dit gerecht ook maken met gebakken krieltjes, couscous, pasta of orzo. Probeer en varieer!

Griekse rijstbowl met kip

Heb jij ook een makkelijke zomermaaltijd die je graag op tafel zet en waar je het hele gezin blij mee maakt? Laat het me weten in een reactie hieronder. Ik ben heel benieuwd!

Zomerrecepten, Snelle recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(11 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

 1. Siep

  Hallo Annemiek,
  Je schrijft dat je risotto hebt gemaakt met spekjes, paprika, doperwten en champignons.
  Ik wilde je recept vinden en zocht het op maar er staan zoveel risotto recepten op je site waardoor ik de moed op heb gegeven.
  Kan je mij directer helpen? graag. Bij voorbaat hartelijk dank.
  Vriendelijke groet, Siep

  1. Hoi Siep, ik vermoed dat je dat gelezen hebt in het Kijkje in de keuken? Die risotto maakte ik voor het avondeten en is idd geen recept van op KL.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde