5 x zomers recept met mango

5 x zomers recept met mango

Mango is een van mijn favoriete stukken zomerfruit. Eén hap van het zoete, sappige vruchtvlees en ik waan me in tropische sferen. Ik eet hem niet alleen zo uit het vuistje, maar verwerk het vruchtvlees ook graag in gerechten. Heerlijk in de zomer om dat tropische tintje eraan te geven. Ben jij ook zo dol op mango? Ter inspiratie zet ik vandaag 5 heerlijke zomerrecepten voor je op een rij met mango! 

De allerlekkerste wereldgerechten maak je gewoon zelf, zonder pakjes of zakjes. De meeste kruiden of specerijen heb je waarschijnlijk standaard in huis. Neem bijvoorbeeld deze kip madras in milde kerriesaus met sperziebonen en mango. Ontzettend lekker en heel makkelijk om te maken. Je kunt naar hartelust met dit gerecht varieëren door de sperziebonen te vervangen door paprika, bloemkool of broccoli en de mango te vervangen door appel of ananas. Geef er lekker je eigen draai aan!

Kip madras met sperziebonen en mango

Deze gegratineerde witlof ovenschotel met zelfgemaakte mangochutney smaakt echt fantastisch. Weer eens wat anders dan de klassieke witlof met ham en kaas uit de oven en geloof me, dit wordt beslist je nieuwe favoriete bereiding van witlof! Dit gerecht is tevens een uitstekende manier om kinderen kennis te laten maken met witlof. Door de milde kerriesmaak en zoete mangochutney zullen ze er dol op zijn!

Witlof ovenschotel met mangochutney

Voor deze dubbeldikke tosti met brie, mango en gerookte kip snijd je zelf van een ongesneden boerenlandbrood, dikke plakken brood. En zeg nou zelf, dit ziet er toch heel wat smakelijker uit dan zo’n saaie tosti ham en kaas?! Hou jij wel van een beetje pit? Smeer dan de binnenkant van het brood in met een lik sambal of zie mijn tip onderaan voor een pittige variant op deze tosti!


Dubbeldikke tosti met mango en gerookte kip

Een heerlijke en makkelijke pastasalade met mango en gebraden kip. Je kunt hem lauwwarm eten als makkelijk hoofdgerecht, of de volgende dag koud serveren als lunch. Ik gebruikte een restje gebraden kiprollade van de vorige dag maar je kunt ook prima gerookte kip of plakjes kipfilet gebruiken.

Pastasalade met mango en kip

Een aantal jaar geleden genoten mijn man, mijn ouders en ik van een culinair wijnproeverij-diner in Duitsland, bij onze favoriete wijnboer. Een van de voorgerechten was deze soep, die niemand kende en waar iedereen diep van onder de indruk was! Natuurlijk vroeg ik de chefkok later op de avond naar zijn recept. Hoewel het nachtelijk uur inmiddels allang gepasseerd was, ik behoorlijk wat wijntjes geproefd had én de chefkok zijn enthousiaste verhaal (uiteraard) in het ratelend Duits deed, heb ik thuis de soep toch exact na weten te maken. Hierbij deel ik dus mijn versie van deze heerlijke – van oorsprong Indiase – Mulligatawny soep. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als wij!

Indiase Mulligatawny soep

Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerechten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde