6x hoofdgerecht met vis – met liefde aanbevolen door Annemiek

Eet jij regelmatig vis? Ik ben er dol op, maar zet het gek genoeg niet zo vaak op tafel. Hoe dat komt? Geen idee. Ik vermoed dat de prijs een rol speelt, want verse vis is nu eenmaal duur. Toch, als ik het dan weer eens op tafel zet, is het genotfactuur altijd hoog. Vis is licht verteerbaar, verfijnd en veelzijdig, dus wat wil je nog meer! Ik heb zes heerlijke hoofdgerechten met vis geselecteerd — in willekeurige volgorde — die ik regelmatig op tafel zet. Met liefde.

1. Mexicaanse zalmsalade met avocadodressing

Dit gerecht maakte Johan onlangs, toen ik een werkafspraak buiten de deur had en ’s avonds laat thuis kwam. Ik heb zitten schranzen hiervan. Niet normaal, zo lekker!

Mexicaanse zalmsalade met avocadodressing

2. Thaise vissoep

Dit gerecht heb ik van mijn moeder afgekeken. Zij maakt regelmatig vissoep omdat mijn vader er dol op is. Mijn ouders zijn trouwens allebei dol op vis. Ik was dat vroeger totaal niet, maar nu valt de appel niet ver van de boom. 😉 Deze vissoep met currypasta, Thaise roerbakgroenten, glasnoedels en een mix van verschillende soorten vis is verrukkelijk en staat in no time op tafel!

Thaise vissoep

3. Vissalon met remouladesaus

Een heerlijke variant op de bekende (vette hap) kapsalon van de frietzaak: vissalon met krieltjes en zelfgemaakte remouladesaus. Wat mij betreft lekkerder dan het origineel!

4. Pasta met garnalen in pestoroomsaus

Deze pasta met garnalen in pestoroomsaus maakte Johan en ik enkele jaren geleden tijdens een persevent op de opening van restaurantketen Vapiano in Amsterdam. Het was het populairste gerecht op de kaart. Na het maken en proeven ervan was het ook direct onze favoriet. Proef zelf maar, dan begrijp je waarom.

Pasta met garnalen in pesto-roomsaus

5. Gegratineerde mosselen met spinazie van het bakblik

Weer zo’n topper dat ik heb afgekeken van mijn ouders: gegratineerde mosselen met spinazie van het bakblik. Tijdens mosselavondjes bij mijn ouders komen deze steevast op tafel. Hoewel ik dol ben op het klassieke mosselpannetje, is dit een heerlijke variant voor als je een keer wat anders wilt. Zeker bij mensen die twijfelen of ze mosselen überhaupt lekker vinden, is dit hét recept om ze over de streep te trekken!

Gegratineerde mosselen met spinazie

6. Schelvissalade met aardappel, paprika, avocado en ei

Deze salade gaat je verrassen. Schelvis is een heerlijke, stevige witvis die qua smaak en textuur lijkt op kabeljauw. Hij wordt in dit recept eerst (licht) gezouten en daarna gegaard in de oven, waardoor hij supersappig blijft. Naderhand trek je hem met een vork in vlokken, een soort pulled vis dus! 🙂 Er staat tevens een heerlijke wijntip in dit recept om het smulfeest compleet te maken.

Hoofdgerechten, Visrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde