7x recept met gekookt ei

7x recept met gekookt ei

Fijne Eerste Paasdag allemaal! Een van de leukste paasactiviteiten om samen met dochterlief te doen vind ik het beschilderen van hardgekookte eieren. De een nog mooier dan de ander. Maar wat doe je daarna met al die eieren? Nou, opeten natuurlijk! Er zijn zoveel lekkere recepten waarin je hardgekookte eieren kunt verwerken. Om je te inspireren heb ik een aantal heerlijke gerechten opgezocht waar je die kunstige eitjes in verwerkt. Het makkelijkste (en stiekem misschien wel het lekkerste) is om er eiersalade van te maken. Op Keukenliefde vind je diverse eiersaladerecepten. Hieronder deel ik een goed basisrecept voor eiersalade waar je zelf naar hartelust mee kunt variëren.

1. Eiersalade – basisrecept

Een eenvoudig basisrecept voor zelfgemaakte eiersalade met een vleugje kerrie en bieslook. Heerlijk bij de borrel op een toastje of stokbroodje, of op een broodje als lunchgerecht.

Eiersalade - basisrecept

Naast eiersalade kun je met de resteren gekookte eieren natuurlijk ook de heerlijkste hapjes maken. Wat denk je van gevulde eieren of in combinatie met wat zalm en stokbrood een onderdeel van een tapasplankje.

2. Snelle tapasschotel als lunch of borrelhapje

Onlangs waren mijn moeder en ik even gezellig samen de stad in voor wat inkopen – je weet wel, van die kleine pietluttige dingen die mannen gewoon in de supermarkt halen en waarvoor ze zeker geen tien minuten in de rij bij de Kruidvat zouden gaan staan. Tegen het middaguur konden we wel wat nieuwe brandstof gebruiken en besloten we ergens op een terrasje neer te strijken. Helaas waren de meeste plekjes bezet en hadden we geen zin om te wachten. Geen nood! We deden snel wat kleine inkopen en fietsen terug naar huis. Daar draaiden we binnen tien minuten gezamenlijk deze tapasschotel in elkaar, om heerlijk van te genieten op ons eigen terras.

Snelle tapasschotel als lunch of borrelhapje

3. Pittig gevuld eitje

Een gevuld ei hoort erbij! Een heerlijk borrelhapje dat altijd gretig aftrek vindt. Een gevuld eitje is zo gemaakt en je kunt er eindeloos mee variëren. Dit keer voeg ik sambal toe voor een beetje pit en een vleugje zoete chilisaus. Een heerlijke combi!

Pittig gevuld eitje

4. Hollandse caprese

Een Hollandse caprese, zo noem ik dit bordje rauwkost met plakjes komkommer, ei en tomaat. Toen ik dit bordje onlangs serveerde bij een kropsla-stamppot met gehaktballetjes en spekjes (recept ga ik binnenkort ook delen), bedacht ik me dat het dezelfde kleuren heeft als de Italiaanse caprese salade. Een Hollandse caprese it is! Supersimpel om te maken en ook best leuk om te delen eigenlijk. Hier word je toch blij van!

Hollandse caprese

5. Broodje Surinaamse kip

Het welbekende broodje Surinaamse kip van de Hema maak je voortaan zelf. Deze knapperig belegde bol met malse kipfilet, augurk, rucola, hardgekookt ei en smakelijk kerriesausje kan iedereen maken.

Broodje Surinaamse kip (van de Hema)

6. Smulsalade met toverdressing

Deze smulsalade is samengesteld door mijn dochter Ella-Marie. Ze noemde in één adem onderstaande ingrediënten op, toen ik haar vroeg welke versnaperingen hij moest bevatten. Natuurlijk zijn de ingrediënten voor deze salade geheel aan te passen naar de wensen van jouw eigen kleine smikkelaar; er zijn geen regels: alles kan en mag!

Smulsalade met toverdressing

7. Bami met witte kool, ketjap en gebakken eieren

Mijn man zijn twee meest favoriete gerechten (waar je hem dus echt ‘s nachts voor wakker mag maken) zijn zuurkool – geserveerd met honing-mosterd beenham, rookworst, spekjes en fluweelzachte aardappelpuree – en bami. Deze bami met witte kool, ketjap en gebakken eieren is een variant op mijn favoriete basisrecept bami goreng, die ik meestal serveer als onderdeel van een zelfgemaakte rijsttafel. Deze wat meer gevulde variant kun je echter uitstekend serveren als volwaardig hoofdgerecht.

Bami met witte kool, ketjap en gebakken eieren

Inspiratie, Thema recepten, Paasrecepten

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin