Ingrediënten

  • 30 g ongezouten roomboter
  • 300 g boerenkool, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, gepeld en uitgeperst
  • 50 – 100 ml runderbouillon (ik gebruikte een restje fond, dat geeft veel smaak!)
  • 1 grote ui, in halve ringen
  • 4 grote vastkokende aardappels, geschild en in halve, dunne plakjes
  • 1/2 rookworst, in blokjes gesneden
  • 6 eieren
  • Olijf-, of zonnebloemolie om in te bakken

Bereiding

  1. Verhit een pan met de roomboter en voeg de knoflook toe. Fruit 1 minuut op laag vuur. Voeg de boerenkool, een snufje zout en de bouillon toe. Roer door tot de boerenkool is geslonken en doe de deksel op de pan. Smoor op laag vuur circa 15 minuten tot de boerenkool beetgaar en het vocht verdampt is.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan met een flinke bodem olie en voeg de ui en aardappels toe. Bak op middelhoog vuur 10 tot 15 minuten tot de aardappels en ui zacht zijn en beginnen te kleuren.
  3. Doe de eieren in een grote kom. Schep de aardappels en uien met een schuimspaan uit de olie en voeg samen met de boerenkool en rookworst toe aan de eieren. Breng op smaak met een snuf zout en peper. Roer alles rustig door elkaar. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten staan.
  4. Verhit de koekenpan opnieuw met een klein scheutje olie (de olie van de ui en aardappel kun je zeven en hergebruiken) en voeg het aardappel-eimengsel toe. Bak de tortilla op laag/middelhoog vuur circa 10 minuten tot de onderkant goudbruin is. Leg een groot bord op de koekenpan en draai de tortilla om op het bord. Laat weer terug in de pan glijden en bak de andere kant nog enkele minuten goudbruin.
  5. Laat de tortilla voor het aansnijden 5 minuten rusten. Snijd in punten en serveer.

Aardappeltortilla met boerenkool en rookworst

Aardappeltortilla met boerenkool en rookworst

6 reacties

Verdeel je liefde

  1. Hans de Kokkepans

    Lekker gerecht!!! Het is alleen geen tortilla maar een omelet XD!!!

    1. Hans de Kokkepans

      Lekker gerecht!!!

      1. Hans de Kokkenpans

        Het is een normale tortilla en geen mexicaanse tortilla. Excuses ik was een beetje verward. Mijn vrouw is net bij me weg

  2. Keukenkoningin

    Vandaag voor het eerst een tortilla gemaakt en het was superlekker. Mede dankzij de mooie foto’s ook goed gelukt

  3. Margot van Kessel

    Goedemorgen,
    Zou ik voor dit recept ook kant en klare geschilde voorgekookte aarsappelschijfjes kunnen gebruiken? Dan hoeven ze denk ik niet gebakken te worden?

    1. Hoi Margot, dat kan maar ik denk dat het resultaat een stuk minder lekker is.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin