Achter de schermen week 33

Achter de schermen week 33

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Schenk jezelf een lekkere mok koffie of thee in, graai een paar koekjes uit de trommel en ga er maar eens goed voor zitten, want na twee weken vakantie staat er vandaag een extra dikke achter de schermen op je te wachten. Komt ie!

In een aparte blogpost later deze week, deel ik de snapshots van onze vakantie. Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

In de week voorafgaand aan onze vakantie naar Bretagne werkte ik me drie slagen in de rondte om ervoor te zorgen dat er tijdens mijn afwezigheid gewoon elke dag een lekker recept op KeukenLiefde zou verschijnen. Gelukkig had Johan inmiddels ook vakantie en zorgde hij regelmatig voor een heerlijke lunch. Hieronder genieten we onder andere van Johans befaamde eiersalade (recept). Die is echt heerlijk!

Ik ben dol op carrot cake! De carrot cake op bovenstaande foto komt bij de AH vandaan en was best lekker. Toch blijft zelfgemaakt (recept) het allerlekkerst. De wienermelange maakte Johan trouwens wel zelf, speciaal voor mij. De schat!

Er werd nog volop gekookt deze week. Deze caprese quiche zag je gisteren voorbij komen op KeukenLiefde. Een absolute aanrader als je net als ik dol bent op de combinatie tomaat en mozzarella. In plaats van verse basilicum gebruikte ik homemade pesto in deze quiche.

Johan en ik lunchen bij La Place V&D in Rotterdam, na een uitgebreide shopsessie. We scoorden beiden bij de Primark. Zoals je inmiddels wel weet ben ik dol op het La Place broodje met bieslookroomkaas (recept), maar ook van de salades kan ik geen genoeg krijgen. Yumm! Johan nam er een verse tomatensoep (recept) bij.

’s Avonds deden we ons tegoed aan homemade pizza (recept). Die verveelt ook nooit.

Ik maakte de stroopwafeltaart voor de tweede keer. Zoals je hebt kunnen lezen in de wekelijkse nieuwsbrief (schrijf je hier gratis in) was de eerste poging geen succes (of eigenlijk ook weer wel), maar bij deze tweede poging bleef ook de vulling waar hij hoorde. 🙂 Je moet nog even wachten op het recept, maar hij komt eraan. Promise!

Johan maakte deze macaronisalade (recept) met knapperig gebakken broodcroutons. We aten hem ’s avonds laat met het bord op de schoot voor de tv. Omdat het de laatste maaltijd was die we thuis kookten voordat we naar Frankrijk vertrokken, verwerkte Johan er alle restjes uit de koelkast in. Hij was zó ontzettend lekker!

De maandag na thuiskomst moet ik direct aan de slag voor een campagne. Johan en Ella-Marie zetten mij af bij het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen en rijden daarna samen door naar Ouwehands Dierenpark.

Na een uitgebreide proeverij met Valess producten … (wat werken we toch weer hard)

… Ga ik zelf aan de slag met de Valess Filetstukjes. Ik maakte een heerlijke stroganoff met tagliatelle.

Het recept komt er binnenkort aan!

Ella-Marie vermaakt zich ondertussen opperbest met papa in de dierentuin.

De volgende dag steken we de barbecue aan en proberen direct de gemarineerde Valess filet uit voor op de barbecue — uit de goodiebag die ik gisteren mee naar huis kreeg. Zowel Johan, Ella-Marie en ik vonden hem erg lekker.

Ergens deze week op een terras bij de Burger King …

Selfie time!

Selfie time!

Van Koopmans kreeg ik een pakketje thuisbezorgd met een pak Havermout Appeltaart en een schattige hartjesbakvorm. Johan en Ella-Marie gingen samen aan de slag.

Helaas was ik er niet kapot van. Misschien ben ik verwend door mijn eigen appeltaartrecept.

Mosselavondje bij mijn ouders. Hoewel we in Frankrijk ook al twee keer mosselen hadden gegeten, smaakten ze ons ook nu weer uitstekend. Mijn ouders bestellen altijd jumbo mosselen: die zijn lekker groot en vlezig. Er kwamen zowel gekookte (recept) als gegratineerde mosselen (recept) op tafel. Ook Ella-Marie kan er inmiddels geen genoeg van krijgen en gebruikt — op Franse wijze — een lege mosselschelp om de mosseltjes op te eten. Wijsneus.

Ella-Marie geniet van homemade kipnuggets met ketchup en een glaasje sinaasappelsap. Dat is een echte traktatie waar de kipnuggets van MacDonald’s of Burger King echt niet aan kunnen tippen. Bovendien zijn ze schandalig makkelijk om te maken. Het recept komt eraan.

Vrijdag ging ik samen met mijn moeder een dagje winkelen in Nijmegen. We lunchten bij Vlaams Arsenaal in Nijmegen. Wat een leuke tent is dat! Echt een aanrader, zowel binnen als buiten. Ik nam een croque-monsieur vega en mijn moeder koos de club sandwich zalm. De porties waren zo groot, dat we het niet op kregen.

Ondertussen doen ook Johan en Ella-Marie zich tegoed aan lekkers buiten de deur. Ik krijg deze foto doorgestuurd. 🙂

’s Avonds ga ik aan de slag met een campagne recept. Ik experimenteer met twee verschillende bereidingswijzes. Ik vertel je er binnenkort meer over.

De volgende ochtend maak ik deze smakelijke broodbakjes met ei en spek. Wat lekker! Recept volgt.

Fooooooodpost! Ik houd ervan. Ik krijg drie pakken Skyr (spreek uit als Skir) yoghurt thuisgestuurd en een fles Broesko. Skyr is de nieuwe yoghurt van Arla in IJslandse stijl: romig, dik en 0% vet. De variant met honing is mijn favoriet. Ik ben trouwens dol op dikke yoghurt.

Broesko is een licht bruisend, rode Lambrusco uit Italië die koel geserveerd wordt. Plop! Proost! Ik vind hem erg lekker. Hij drinkt makkelijk weg. 🙂

Zaterdagavond. Johan kookt meatball spaghetti. Eén van onze favoriete pastagerechten. Ook El is er dol op!

Dat was het weer, tot de volgende keer!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde