Achter de schermen week 37

Achter de schermen week 37

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Johan en ik vertrekken in alle vroegte naar Zeeland. We zijn uitgenodigd voor de officiële opening van het Nederlands Oesterseizoen 2015-2015. Vorig jaar waren we hier ook bij aanwezig en sindsdien ben ik helemaal into the oysters! O wat zijn ze lekker. Binnenkort vertel ik je er alles over in een uitgebreid artikel en kun je tevens de video bekijken die we deze dag maakten. Hij is erg leuk!

Dinsdag

Bij wijze van een persoonlijk project eet ik vandaag de hele dag glutenvrij en hou hiervan een eetdagboekje bij. Sinds mijn eerste kennismaking met de glutenvrije spaghetti van Schär, ben ik me wat meer gaan verdiepen in glutenvrije recepten — er is inmiddels zelfs een categorie Glutenvrij op KeukenLiefde, waar je de lekkerste glutenvrije recepten kunt vinden. Hoewel ikzelf niet intolerant ben voor gluten, is een grote groep mensen dat wel en ik vroeg me af hoe het is om een hele dag glutenvrij te eten. Benieuwd wat ik deze dag allemaal at? Het eetdagboekje komt binnenkort online! Ken jij een lekker glutenvrij recept en zou je dat graag willen delen? Stuur het recept plus een mooie foto (goede kwaliteit) van het eindresultaat door, dan deel ik hem wellicht op KeukenLiefde.

Woensdag

Johan stuurt me ’s ochtends vroeg deze foto door …

Na zes jaar huwelijk weet hij mijn gevoelige snaar wel te raken. Grrrrr …

Na de zwemles van Ella-Marie gaan we even de stad in. Ik snuffel tussen de rekken bij de H&M, totdat ik plotseling een levensecht model tegenkom …

Het is prachtig weer, dus een ijsje hoort erbij.

Voor het avondeten gaan we met z’n drieën sporten. Johan en ik lopen hard, El fiets mee. Onderweg komen we een rivierkreeftje tegen, die we helpen oversteken. Kan ik vannacht weer rustig slapen.

El en ik hadden voor het avondeten zin in peulen, gebakken krieltjes en krokante kipschnitzel. Met een klodder mayo natuurlijk. Ik sport immers niet voor niks. Johan eet het restje lasagne op.

Johan en Ella-Marie nemen een ijsje na. Kijk Johan eens blij zijn.

Ik ben sterk en sla over.

Bovendien zat die klodder mayo me nog dwars.

Donderdag

Mijn nieuwe favoriete ontbijt: yoghurt met een lepeltje vruchtencompote en krokante muesli. Jumm!

Dit soort taferelen krijg je als dochterlief met je telefoon rondloopt. Ik noteer wat boodschappen op het boodschappenbriefje, maar wordt totaal niet serieus genomen.

Vanavond staat er pasta op het menu, mijn favoriete avondeten! Dit keer maak ik fusilli carbonara met zalm-courgettesaus. Het was heerlijk!

Vrijdag

Toen ik nog thuis woonde maakte mijn moeder regelmatig broodsnackjes uit de oven. Ik maak ze tegenwoordig ook. Supermakkelijk en o zo lekker. Ik eet ze als lunch.

Ik zou vanavond samen met Johan en vrienden naar Appelpop toe gaan, maar voel me niet zo lekker. Ik besluit thuis te blijven en bak uit pure frustratie een New York cheesecake. Daar ga ik vast en zeker van opknappen!

Ella-Marie logeert vanavond bij opa en oma en dus heb ik het rijk voor mezelf alleen. Ik nestel mezelf op de bank met de film Magic Mike XXL, een kop thee en een paar oude paaseitjes. De cheesecake moet na het bakken een hele nacht in de oven afkoelen, voordat ik hem kan aansnijden. 🙁 Snif!

Ondertussen stuurt Johan me foto’s door van het feestgedruis.

Zaterdag

Na een goede nachtrust (ik vond Magic Mike erg tegenvallen en lag om tien uur al op bed) voel ik me de volgende ochtend wat beter. Ik ga direct aan de slag met het maken van de cheesecakefoto’s, want ik sta te trappelen om een stuk te proeven. Mmmm, wat is ie lekker! En prachtig gelukt.

Als Ella-Marie weer thuis is besluiten we met z’n drieën nog een bezoekje aan Appelpop te brengen. We zien o.a. Kenny B en Causes optreden. Ella-Marie krijgt zelfs een handtekening van Kenny B op haar arm! Haar dag kan niet meer stuk.

Zondag

Ella-Marie wordt ’s ochtends opgehaald en gaat samen met opa, oma, haar tante en neefje een dagje naar de Julianatoren.

Johan en ik blijven thuis. Ik schrijf ondertussen deze Achter de schermen. Kan ik morgen weer andere dingen doen. Fijn!

Ik geniet nog even van het mooie weer en ontbijt met een ham-kaascroissantje aan de buitenbar.

Als ik klaar ben met schrijven trekken Johan en ik onze hardloopschoenen en lopen een rondje. Het gaat gelukkig steeds beter. Aan het eind van de middag strijken we neer op de bank en kijken, onder het genot van een wijntje en wat hapjes, een filmpje.

Voor het avondeten kookt Johan spaghetti met tomatensaus. Eén van mijn favoriete pastagerechten die nooit verveeld!

Alle recepten uit deze Achter de schermen ga ik binnenkort met je delen.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde