Achter de schermen week 29

Achter de schermen week 29

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

De eerste vakantieweek van Ella-Marie is ingegaan. De vakantie van Johan en mij begint vrijdag, als Ella-Marie jarig is. Vandaag is El een dagje thuis, maar van morgen tot en met vrijdag gaat ze logeren bij mijn ouders en de ouders van Johan. Kan mama nog even knallen deze week. 🙂

Helaas is het vandaag de hele dag baggerweer, dus moeten we ons binnen vermaken. Tijdens de lunch, spelen we een potje Frozen kwartet. Drie keer raden wie er wint. Daarna hebben we smaak te pakken en spelen we Elsa & Anna in ons eigen Koninkrijk.

Het avondeten is een makkie vanavond. Ik had nog wat kip, krieltjes en broccoli over en mik het samen met wat losgeklopte eieren bij elkaar in een ovenschaal voor een soort tortilla/frittata. Een lekkere salade erbij en klaar. I love kliekjes!

Dinsdag

Ella-Marie en ik halen ’s ochtends een paar boodschapjes en rijden daarna door naar mijn ouders. El mag een nachtje blijven logeren. Boodschappen doen met een lege maag is geen aanrader, maar dat wist je natuurlijk allang. De vier gebakjes die voor slechts twee euro in de aanbieding zijn, kan ik niet weerstaan. Niet veel later zitten we, bij mijn ouders thuis, heerlijk te smikkelen.

Nadat ik mijn buikje heb rond gegeten, maak ik de keuken onveilig. Ik ga aan de slag met hartige pesto-kaasvlinders van bladerdeeg. Je maakt ze echt in vijf minuten en daarna moeten ze ongeveer 12 minuutjes de oven in. Ideaal om te maken, als je onverwachts visite krijgt. Ze zijn lauwwarm het allerlekkerst. Het recept deel ik binnenkort met je.

Voordat ik weer naar huis rijd, plukt mijn moeder een bos verse bloemen uit haar tuin en geeft die aan mij mee. Ik zet ze thuis direct in een mooie vaas. Ik word zo blij van verse bloemen; het hele huis fleurt ervan op!

Tijdens mijn afwezigheid is dit smakelijke verspakketje van Bieze bij de overburen bezorgd. Er zitten drie varianten Fris & Fruitig in. Lekker hoor! Er is tevens een recept toegevoegd om zelf roodfruitcrumble te maken. Mmmm, komt dat even mooi uit. Ik ben dol op crumble!

Voor het avondeten maak ik broodje hamburger en serveer er wat frietjes bij uit de Airfryer. O oh, wat een straf.

Woensdag

Ik heb vandaag de volledige dag om te werken. Ik ontbijt met een bakje yoghurt, een lepeltje Fris & Fruitig en wat cruesli achter de computer. Prima ontbijtje.

Tussen de middag neem ik een speltbeschuitje met oude kaas, ook achter de computer. Jummm!

Vlak voordat ik ’s avonds Ella-Marie weer wil ophalen, wordt er een verspakket bezorgd ter promotie van de nieuwe Castello Burger Blue. Het pakket zit boordevol verse ingrediënten om je eigen broodje hamburger te ‘bouwen’. Wauw, wat een supergaaf pakket! Dat betekent de komende dagen dus nog meer burgers eten. Vinden Johan en ik helemaal niet erg! 🙂

De provisorisch in elkaar geknutselde poppenkast bij mijn ouders. Voordat Johan en ik Ella-Marie weer mee naar huis nemen, moet er een voorstelling worden gegeven. Haha!

Voor het avondeten laat ik de burgers even voor wat ze zijn en maak spaghetti met pittige tomatensaus en tonijn. We zijn hier allemaal dol op en een bijkomend voordeel is dat het supermakkelijk en snel klaar te maken is. Winnende combi dus. Het recept deel ik binnenkort.

Donderdag

Johan brengt Ella-Marie naar zijn moeder, voordat hij naar zijn werk gaat en ik duik weer achter de computer. Als ik tussen de middag met een stuk watermeloen achter de computer zit te werken, stuurt Johan me foto’s van zijn lunch door. Tja, verschil moet er zijn. 🙂

Ik ben trouwens dol op caesarsalade, maar dan natuurlijk wel de zelfgemaakte versie. Ook deze variant met cavalo nero is niet te versmaden. Mmmm, krijg er direct weer zin. Binnenkort maar weer eens maken.

’s Avonds eten we ons eerste broodje hamburger met Castello Burger Blue. Een superlekker kaasje. Sommige blauwaderkaas kan nogal sterk en overheersend zijn, maar deze is romig en mild met een lekker pitje. Precies goed. De handig geproportioneerde plakken passen perfect op je burger. Het recept komt eraan!

Vrijdag

Ik zit weer de hele dag achter de computer en heb inmiddels al een aardig voorraadje recepten opgebouwd. De vakantie komt steeds dichterbij. Fijn vooruitzicht!

Vanavond staat er een vegetarische burger op het menu met de Castello Burger Blue. Ik maak een vegetarische pompoenburger met gemarineerde bietjes, avocado en een spiegelei. Nooit gedacht dat er een burger zou zijn die mijn all time favourite zou overtreffen, maar het is gebeurd. Dit recept kost iets meer tijd om te maken dan de traditionele hamburger, maar geloof me: dat is ‘ie dubbel en dwars waard! Het recept komt eraan.

Zaterdag

Ella-Marie en ik ontbijten met onze favoriet: oeuf en cocotte met soldaatjes!

Mijn lieve vriendinnetje Miranda had een aardbeienkwarktaart gemaakt en stuurt me deze foto via de WhatsApp. Ik word er zo vrolijk van dat ik hem gewoon moét delen!

’s Middags fietsen Johan, Ella-Marie en ik naar de stad. Bij de H&M kopen we onder andere dit schattige jurkje voor maar vijf euro. Strike a pose … We kochten hetzelfde jurkje ook met blauw-witte strepen.

Omdat ik nog bietjes overhad van de burger van gisteren besluit ik er wat ingrediënten bij te verzinnen voor het avondeten. Ik maak een aardappel-bietensalade die ik serveer met kort gebakken wasabizalm en gebakken spinazie. Lekker, maar niet bijzonder genoeg om het recept ervan met je te delen.

Zondag

Weer zo’n druilerige dag waar we er de laatste tijd veel te veel van hebben. Bah! Gelukkig vermaakt Ella-Marie zich prima met de Kinderen voor Kinderen dvd, die ze van Johan zijn ouders kreeg voor haar goede rapport. Er komt geen einde aan, ze kijkt hem achter elkaar door. Ik ken inmiddels alle liedjes uit mijn hoofd.

Ik maak ondertussen een roodfruitcrumble — die ik eigenwijs verrijk met Bastognekoekjes. Een heerlijk dessert om aan gasten te serveren. Je maakt hem klaar in een handomdraai. Ik vind hem warm uit de oven het allerlekkerst met een bol vanille-roomijs. ‘Poepielekker!’, zoals mijn moeder zou zeggen. Het recept komt eraan.

Daarna tref ik alvast voorbereidingen voor het avondeten. Ik heb nog behoorlijk wat pompoen over van de vegetarische burger en besluit pompoenravioli te maken. Dat betekent dus dat het stof van de pastamachine geveegd kan worden. We hebben hem al jaren niet meer gebruikt, maar daar gaat verandering in komen.

Gelukkig klaart het ’s middags op. We besluiten naar Johan zijn ouders te fietsen. El mag op haar eigen fiets. Het gaat supergoed!

Als we weer thuis zijn ga ik gelijk aan de slag met de pompoenravioli.

Ik maak tevens wat verse linguine voor Ella-Marie omdat ze pompoenvulling te pittig vindt. Ik had er maar een half pepertje doorgedaan, maar een beetje pit in het eten kan haar nog niet bekoren. Het bordje linguine van El.

Instagram week 29-22

Van de pompoenravioli vergat ik een foto te maken met mijn telefoon. Sorry! Het was wel superlekker, dus het recept komt er binnenkort aan.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde