Achter de schermen week 27

Achter de schermen week 27

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Toen Ella-Marie vanmorgen wakker werd zat ze van top tot teen onder de rode uitslag.

Gelukkig weten we na ons ziekenhuisbezoekje van gisteren dat ze niets ernstigs onder de leden heeft. ‘Gewoon uitzieken’, was het advies van de arts. Ik meld Ella-Marie ziek op school en houd haar thuis. Ze ligt de hele dag op de bank tv te kijken en te slapen.

Ze eet bijna niets, maar drinken gaat gelukkig wel. Niet leuk als je kind zich zo ellendig voelt.

Dinsdag

Als ik aan El vraag wat ze voor ontbijt wil, is het antwoord: ‘eierbakjes met soldaatjes‘. Die lust mama ook wel. Niet veel later zitten we heerlijk te smikkelen. Ik voel een grote opluchting dat ze eindelijk na dagen weer wat eten binnenkrijgt.

Na het ontbijt gaat ze op de bank liggen en ik maak me zorgen omdat ze erg suf blijft. Ik besluit de dokter weer een bezoekje te brengen. Mijn schoonouders die zich ook al dagen zorgen maken om de gezondheid van hun kleindochter, gaan mee. Nadat Ella-Marie is onderzocht vermoedt de dokter dat het gaat om rode hond. Om hier honderd procent zeker van te zijn moet er bloed geprikt worden, maar dat vindt de dokter niet nodig. Het kwaad is immers al geschied en uitzieken is het enige medicijn.

Enigzins opgelucht rijden we weer huiswaarts. Vanaf dat moment gaat het gelukkig bergopwaarts met El, maar de ziekenboeg hoeft zijn deuren nog niet te sluiten …

Johan komt ’s avonds thuis met keel-, oor- en hoofdpijn. O, oh ….

Voor het avondeten kook ik kip in pindasaus die ik serveer met kokosrijst, sperziebonen en seroendeng. Erg lekker! Het recept deel ik binnenkort.

Woensdag

Waar we voor vreesden is nu een feit: Johan is ziek. Met Ella-Marie gaat het daarentegen steeds beter. Ze is van de bank af en begint langzaam aan weer te spelen en tekenen.

Ik krijg foodpost thuisbezorgd van Mediaxplain (mediaburea) ter promotie van het nieuwe speltbeschuit van Bolletje. Omdat het tussen de middag is, maak ik direct een lekkere lunch met de inhoud van het pakket: een speltbeschuitje met roerei, Hollandse garnalen en tuinkers. Heerlijk! Je kunt het eigenlijk geen recept noemen (zo simpel is het!), maar toch deel ik hem binnenkort met je. Hij is lekker!

Ik hoef ’s avonds niet te koken, want onze koelkast puilt uit van de kliekjes. Ella-Marie heeft haar eetlust weer teruggevonden en als ze na het eten vraagt om een toetje, maak ik die met liefde voor haar klaar.

Donderdag

De uitslag van El is volledig verdwenen en haar bijdehandje praatjes vullen mijn dag. Daarom gaat ze vandaag weer naar school. Alleen in de ochtend, want een hele dag vind ik voorbarig.

Tussen de middag eten we een knapperige oventosti met brie en jam. Erg lekker! Het recept verschijnt binnenkort in de kindercategorie Speels & Smakelijk.

Woah, de thermometer tikt bijna 40 graden aan! Zelfs het water in het zwembadje is lauw.

Met dit warme weer heb zelfs ik weinig zin om te koken en dus staat er een eenvoudige salade op het menu met gegrilde perzik, zachte geitenkaas en Parmaham (recept volgt). Als toetje eten we zelfgemaakte hangop met vers fruit. Mmmm, lekker fris!

Vrijdag

Voor de lunch maak ik een lekkere wrap met wat ijsbergsla, Hollandse garnalen, tomaat, lente-ui en zelfgemaakte cocktailsaus. De foto is niet erg elegant, maar lekker was -ie wel!

Er wordt weer foodpost bezorgd. Van Food2smile krijgen we snoepjes en tussendoortjes zonder toegevoegde suikers, E-nummers of onnatuurlijke geur- en kleurstoffen. Gelukkig ken ik een perfect proefkonijntje om deze snoepjes uitvoerig te testen …

Ella-Marie likt, slurpt en sabbelt aan de felgekleurde lolly, maar haar eindoordeel is onverbiddelijk: ze vindt hem niet lekker. De andere snoepjes testen we een volgende keer … Wordt vervolgd. 🙂

Hoewel ik weinig zin heb om te koken, dwing ik mezelf er toch toe. Ik had vanmorgen kipfilet uit de vriezer gehaald en het is zonde om die weg te moeten gooien. Ik kook spaghetti in rode-pestosaus met kip en sperziebonen. De stilte aan tafel tijdens het eten en de nog net niet schoongelikte borden zijn voor mij het teken dat dit een blijvertje is. Recept volgt binnenkort.

Om een uur of negen ’s avonds krijg ik ineens een ingeving voor een nieuw Speels & Smakelijk recept. Ik vul ijslollyvormpjes met zelfgemaakte hangop en roer er een swirl doorheen van grenadinesiroop en verkruimelde koekjes. Nu maar afwachten of deze frozen-yoghurtijsjes wel de goedkeuring van Ella-Marie kunnen wegdragen. Ze is meedogenloos weet je.

Zaterdag

Ella-Marie viert vandaag haar allereerste kinderfeestje. Ze kijkt er al weken naar uit en eindelijk is het zover. We vieren het feestje onder de verkoelende pruimenbladeren in de boomgaard van mijn ouders.

Direct nadat we gearriveerd zijn, zet mijn broer de 6 feestneuzen op de foto. We vertellen ze niet dat ze deze foto aan het eind van de middag weer mee naar huis krijgen.

Daarna is het tijd voor een Frozen slagroomtaart, koele limonade, cadeautjes én mogen de dames hun eigen fotolijstje versieren.

En dan mogen ze het water in plonzen. Geen groot zwembad hoor. Twee kleine badjes en een waaier waar ze doorheen kunnen rennen. Tel daar een dozijn waterballonnen bij op en de waterpret is compleet.

Johan laat ondertussen — zonder dat de meiden het weten — afdrukken van de groepsfoto maken bij de 1-uur service en stopt die daarna in de versierde en inmiddels opgedroogde fotolijstjes. Samen met een bellenblaas en wat andere frutsels gaan de lijstjes in een klein tasje, die ze aan het eind van de dag mee naar huis krijgen.

We sluiten de middag af met frietjes, een lekkere snack en een ijsje en brengen de dames dan moe maar voldaan weer naar huis.

Bedankt lieve ouders, schoonouders en broer voor jullie hulp! Het was een geslaagde middag. 

Zondag

Als Johan en El nog lekker liggen te slapen, sluip ik stilletjes naar beneden. Door alle drukte van de afgelopen paar dagen, heb ik wat werk in te halen. Ik kruip achter de computer en begin.

Johan luncht met geroosterd brood en Hollandse garnalen. Mmmm, lekker hoor!

El ziet ’s middags de zelfgemaakte yoghurtijsjes in de vriezer staan en staat direct te springen om er één te proeven. Op mijn vraag of ze lekker smaken, krijg ik een bevestigende ‘Huh huh’ en ‘Mmmmm’.

Pfieuw, goedgekeurd dus. Recept komt eraan!

’s Middags rijden we nog even naar mijn ouders om wat spullen op te halen. In de keuken staat een grote pan met soep te pruttelen, waar ik natuurlijk een foto van moet maken. Mijn moeder zegt altijd dat ze maar wat doet, maar maakt ondertussen wel de lekkerste soep ter wereld! Wij slaan dit keer over (we gaan zo thuis eten), maar ik kan het natuurlijk niet laten om er een foto van te maken. Lekker hoor!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Elisa

    Gelukkig voelt Ella-Marie zich alweer een stuk beter, ze zag er wel heel zielig uit.
    Die salade met geitenkaas ziet er echt goddelijk uit, ik kan bijna niet wachten op het recept 😀
    Verder zie ik een hoop garnalen voorbij komen, niks voor mij (gruwel).

    1. Bedankt Elisa, ze was ook erg zielig, gelukkig is ze er weer bovenop. De salade met geitenkaas en gegrilde perzik komt zaterdag online! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde