Achter de schermen week 16

Achter de schermen week 16

O jongens, wat vliegt de tijd! De afgelopen weken heb ik ontzettend veel gekookt om een voorraad recepten aan te leggen. Aankomende donderdag vertrekken Ella-Marie en ik voor een paar dagen naar het Martinhal Beach Resort in Portugal. Samen met drie andere bloggende mama’s en hun kind zijn we uitgenodigd voor een speciale mama-groepsreis. Picknicken op het strand, yoga, strandspelletjes, Spa-behandelingen, dolfijnen spotten en drie keer per dag aanschuiven aan een gedekte tafel. Wat hebben we er veel zin in!

Onze belevenissen kun je uiteraard volgen op instagram, maar ook zal ik er achteraf een uitgebreide blogpost over schrijven.

Maar eerst dus nog even koken. Benieuwd naar de recepten die je de komende tijd allemaal kunt verwachten? Je leest het in deze achter de schermen.

Maandag

Voor het avondeten maak ik een Speels & Smakelijk kinderrecept: pasta met broccoli en saucijsballetjes. Wauw, wat een topper! Deze gaat direct op onze favorietenlijst. Het recept komt volgende week woensdag online.

Dinsdag

Ik maak alvast de lemoncurd en scones voor de high tea morgen bij mijn ouders. Een high tea categorie ontbrak nog op KeukenLiefde en dus maak ik in één klap alle klassiekers. De komende tijd tot aan Moederdag deel ik elke week een recept met je.

’s Middags ga ik met El even de stad in en kopen we een ijsje.

Woensdag

Na de zwemles van El rijden we naar mijn ouders. De overige high tea recepten maak ik daar, zodat we er ’s middags met z’n allen van kunnen genieten. Het is prachtig weer, maar ik merk er weinig van. Ik breng de hele middag door in de keuken.

Na het maken van de foto’s (gemaakt door mijn broer) kunnen we eindelijk genieten. Het is inmiddels al half zeven ’s avonds, dus de high tea is ons avondeten.

Donderdag

Donderdag ben ik de hele dag aan het schrijven en kook ik niet. Ik heb geen idee meer wat we ’s avonds hebben gegeten, want ik vergeet foto’s te maken. Blijkbaar was het niet vullend genoeg voor mij en Johan, want als El op bed ligt gooien we de frituurpan aan en kijken — met een bord zelfgemaakte friet (die nog in de diepvries lag) op onze schoot — naar The Talented Mr. Ripley. Ik had hem al eerder gezien, maar wat een goede film!

Vrijdag

Ik begin ’s ochtends direct met het marineren van de kip voor het avondeten. Op het menu staat het lievelingsgerecht van Johano en mij: Oosterse wraps met gemarineerde en gegrilde kip, flinterdun gesneden witte- en rodekool, lente-ui en zoete chilisaus. Het geheim van dit gerecht is deze marinade. Die is zó lekker!

Om half twaalf ga ik naar school om een kunstvoorstelling te bekijken van de klas van Ella-Marie. De gymzaal is omgetoverd tot een expositie van kunstwerken die we kunnen kopen met dropmunten. Ella-Marie zit zo trots als een pauw achter de kassa.

Wrapfeest!

Zaterdag

Ella-Marie wordt ’s middags opgehaald door opa en oma en gaat een nachtje uit logeren. Johan heeft ’s avonds zin in zelfgemaakte nasi (hiervoor mag je hem zelfs ’s nachts wakker maken), en ik heb zin in zelfgemaakte pizza. Moet kunnen.

Na het eten gaat Johan douchen en omkleden. Hij heeft met vrienden afgesproken in de stad en ik heb het rijk alleen. Ha! Terwijl papa aan het poolen is, belegd mama haar homemade pizza. Genesteld op de bank, met het bord op schoot, kijk ik naar Fifty Shades of Grey. Ik heb alle drie de boeken gelezen en vind de film dan toch altijd tegenvallen. Maar al met al heb ik ervan genoten! 🙂

Zondag

Johan en ik slapen lekker uit en brunchen met zelfgemaakte tomatenbruschetta. Zo lekker! Het recept deel ik morgen met je in Speels & Smakelijk, want het is een heerlijk kinderrecept. Sorry El, ik maak ze snel opnieuw speciaal voor jou!

Johan maakt de top 7 voor vrijdag alvast klaar. Dat wordt er één om in te pakken!

’s Middags gaan we naar opa en oma om weer El op te halen en genieten nog even lekker van de zon. Een perfecte afsluiting van het weekend!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Eén reactie

Deel je liefde

  1. Oh die frambozentaartjes! Goddelijk! 😀

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde