Achter de schermen week 25

Achter de schermen week 25

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Ik besluit Ella-Marie vandaag te verrassen met zelfgebakken pannenkoeken als lunch. Smullen!

’s Middags haal ik bij de slager de kalfsschenkels op die ik eerder had besteld. Ze kosten een rib uit m’n lijf, maar ze waren het waard! Daarover later meer.

Als avondeten maak ik een grote pan risotto, waarvan ik de helft morgen bij de ossobuco serveer. Risotto is één van die gerechten die ik elke dag wel kan eten, hij verveelt me nooit.

Er staat ook nog een kliekje gekookte pasta in de koelkast die op moet, dus El mag vanavond kiezen: risotto of pasta. Drie keer raden wat ze kiest. We warmen de pasta even op in de koekenpan, samen met wat chorizo, olijven, tomaatjes, komkommer en mais. Ze smult er lekker van.

Niets lekkerder dan na het eten even (samen) uitbuiken op de bank.

Dinsdag

Johan staat om half 7 ’s ochtends al in de keuken ontbijt klaar te maken om mee te nemen naar zijn werk. Hij maakt een omelet met chorizo en cheddarkaas. Jammie!

Voor het avondeten ga ik aan de slag met een nieuw Spijs & Wijn gerecht: ossobuco. Een Italiaans stoofgerecht met kalfsschenkel. Tijdens het aanbraden van de schenkel spat ik hete olie op mijn arm. Ai, ai, ai!

Gelukkig is de ossobuco elke cent en pijntje meer dan waard. Wat is het lekker!

De volgende dag smaakt het trouwens nóg lekkerder, dus mocht je dit gaan maken, maak het dan al een dag van tevoren. Het recept komt aanstaande zaterdag online met uiteraard weer een lekkere wijntip van Wijngek Martin. Mis hem niet!

Woensdag

El speelt ’s middags met een vriendinnetje en o, wat hebben ze een pret! Geef meiden een doos vol verkleedspullen en ze zijn een hele middag zoet. Schattig!

Donderdag

Het is typisch Hollands zomerweer. Gisteren zonnig en warm, vandaag regen en koud. Bah! Ik wil zonnige zomerdagen met luchtige jurkjes, plakkerige ijsjes en zwoele zomeravonden met koele glazen rosé en de geur van geschroeid vlees! Komt er nog wat van?!

Gefrustreerd gaan El en ik ’s middags maar een potje kwartetten. Prins Hans lacht me toe, maar Ella-Marie heeft — zoals gewoonlijk — de winnende kaarten.

’s Avonds eten we lekker makkelijk frietjes en snacks uit de Airfryer.

Vrijdag

Het is vandaag een spannende dag, want Ella-Marie gaat op haar allereerste schoolreisje! Ze heeft er de hele nacht niet van geslapen. Wat heeft ze er veel zin in, een hele dag naar Het Land van Jan Klaassen!

Om vier uur ’s middags komen ze weer op school aan. El is doodmoe en valt op de bank in slaap, terwijl ik eten aan het koken ben. Om half zes leggen we haar voorzichtig op bed, maar ze geeft geen kik. Ze slaapt in één ruk door tot de volgende ochtend zes uur!

Johan en ik eten quattro formaggi quiche met gegrilde groenten. Zo lekker! Het recept deel ik binnenkort.

Zaterdag

De postbode brengt ons vroeg een leuk pakketje met New Amsterdam Vodka. Mmmm, daar kunnen we vast en zeker wat lekkere cocktails mee shaken. Wordt vervolgd.

Ik breng Ella-Marie ’s middags naar mijn ouders, want ze mag weer een nachtje gaan logeren. Als ik thuiskom, duik ik direct de keuken in. Ik maak partyknaks in een bladerdeegjasje. Echt een typische voetbalsnack, vind je ook niet? Het recept deel ik binnenkort.

Johan en ik gaan ’s avonds met vrienden naar Jurassic World in Pathe Arnhem. Zo’n zin in! Het is tevens de eerste 3D-film die Johan en ik gaan zien, dus we zijn erg benieuwd.

We doen vooraf een drankje op de Korenmarkt. Ik bestel een cocktail en laat me verrassen door de barman. Lekker, maar oei, wat is ie zoet!

We zitten er klaar voor. Wel wat onhandig trouwens die 3D-brillen, als je zelf ook een bril hebt …

Dat 3D gebeuren is nog niet helemaal mijn ding, maar wat een gave film! Dinofluisteraar Chris Pratt is trouwens ook niet verkeerd … 🙂

Na de film duiken we het Arnhemse uitgaansleven nog even in. Zo vaak gaan papa en mama niet meer uit, dus we nemen het ervan!

Zondag

Om half twaalf kleed ik me aan en duik met een latte macchiato en een oventosti (mijn favoriet, omdat het brood zo superknapperig wordt!) achter de computer.

Ik moet de nieuwsbrief voor morgen nog schrijven, dus werk aan de winkel. Ook kook ik alvast de rijst voor het avondeten. Omdat het Vaderdag is mag Johan kiezen en dus eten we nasi.

Om drie uur rijden Johan en ik naar mijn ouders om El weer op te halen. Als we aan het eind van de middag weer thuis zijn, flans ik de nasi in elkaar. Ik maak een gezonde variant met zilvervliesrijst + spelt en quinoa van Lassie en boerensoepgroenten. Erg lekker. Het recept deel ik binnenkort.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde