Achter de schermen week 21

Achter de schermen week 21

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Yahooooe, de Quooker wordt vandaag geplaatst in mijn heiligdom! Het was bijna niet te missen, maar voor de zekerheid: ik won hem met het maken van dit recept. 🙂 Ik ben er echt ontzettend blij mee.

Dinsdag

Een doodgewone werk- en schooldag, met buitengewoon lekker eten. Zulke dagen heb ik het liefst! In onze koelkast ligt een kilo gemarineerd buikspek die ik gisteren op lage temperatuur heb voorgegaard in de oven. Vanavond gooien we hem op de Weber voor een krokant korstje en intense barbecuesmaak. Sinds Johan en ik vorig jaar tijdens een culinaire persreis door Zeeland het perfect gegaarde buikspek proefden, kunnen we het niet meer loslaten. We zijn bijna geobsedeerd om de smaak van toen te evenaren, maar hebben ontdekt dat dit nog niet zo eenvoudig is. Deze tweede poging komt erg dichtbij en is ontzettend lekker, maar toch nog niet hetzelfde. Ik snijd het buikspek in dunne plakken en serveer hem op een stokbroodje in Vietnamese stijl. Waanzinnig lekker!

Op het buikspekrecept moeten jullie nog even wachten, want alleen het allerbeste is goed genoeg. 🙂

Woensdag

Tijdens onze mini-vakantie naar Portugal heb ik het gloednieuw gekochte badpak van Ella-Marie op onze hotelkamer laten liggen. Helaas echt iets voor mij. El zit er niet zo mee, want een Frozen badpak stond hoog op haar verlanglijstje. Op zwemles zien we dat El niet de enige is … Haha!

Na de zwemles rijden we weer naar mijn ouders, waar ik aan de slag ga met een nieuwe Mieks Special. Ik maak Mexicaanse taco’s! Het recept kwam afgelopen zaterdag online en is een dikke vette aanrader.

Donderdag

’s Middags zet ik de eerder deze week gemaakte fruitijsjes op de foto. Ze zijn gemaakt van 100% fruit en bevatten geen suiker. Een supergezonde verfrissing voor een warme zomerdag én bovendien één om schaamteloos van te genieten! Het recept komt morgen online in Speels & Smakelijk.

De kermis is weer begonnen in Tiel en omdat Ella-Marie hiervoor van oma een paar centjes had gekregen, fietsen we er na school even langs. El is dol op eendjes vissen en slaat een zeemeermin aan de haak.

Eenmaal thuis ga ik aan de slag met een heerlijk pastagerecht: pasta pesto met courgette en zalm. Verrukkelijk! Het recept deel ik binnenkort.

Na het eten mag El een zelfgemaakt fruitijsje. Gelukkig, hij is goedgekeurd!

Vrijdag

In de ochtend wordt er gewerkt, maar daarna stap ik in de auto en rijd naar Amsterdam. Ik ben aanwezig bij het Storymakers Symposium & Workshop van Cherry Picker in Hotel Arena. Erg leuk én interessant!

Zaterdag

Johan staat om 2 uur in de nacht op, om te gaan zeevissen. Wat een tijd! El en ik slapen uit tot acht uur. Eenmaal beneden genieten de dames van een heerlijke latte macchiato (El natuurlijk zonder de espresso).

Als ik klaar ben met werken, stappen we in de auto en rijden naar mijn ouders. Onderweg nemen we een paar gebakjes mee, want dat mag op zaterdag. We spelen een potje Mens Erger Je Niet en een potje Ganzenbord. Daarna gaan oma, opa en Ella-Marie naar buiten, terwijl ik een berglading pannenkoeken bak.

Johan is pas ’s avonds laat weer thuis. De vangst van een dag vol ontberingen en dikke pieren aan de haak slaan zijn welgeteld twee kabeljauws. Een stuk minder dan twee jaar geleden, maar we zijn er blij mee. Kabeljauw is zo ontzettend lekker! Heb je deze zelfgemaakte kibbeling al eens geprobeerd? Doen!

Omdat ik nog even een receptje moet bedenken, vries ik ze voorlopig in. Heb jij een lekkere suggestie? Laat het me dan vooral weten!

Zondag
Terwijl ik nog wat werk, fileert Johan de kabeljauw. El maakt de foto’s. Wat een teamwork!

’s Middags gaan we naar het verjaardagsfeest van ons kleine neefje Levi. Hij werd afgelopen woensdag alweer 1 jaar. Wat vliegt de tijd! Hieperdepiep Hoera!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. annelies

    ik lees zo graag “Achter de schermen”.
    Altijd heel leuk om te zien wat je allemaal doet….werkt inspirerend!
    liefs

    1. Heel leuk om te horen Annelies!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde