Achter de schermen week 28

Achter de schermen week 28

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Eindelijk weer eens een normale werkdag. Ella-Marie is na een week flink ziek zijn weer naar school en blijft tussen de middag over en ook Johan is weer opgeknapt en aan het werk. Ik werk tot ongeveer half drie ’s middags aan één stuk door. Erg fijn en vooral nodig. Johan heeft straks drie weken vakantie en ik wil diezelfde weken ook vrij houden. We gaan anderhalve week op een camping zitten aan de Franse kust en je wil niet weten hoeveel zin ik daarin heb!

Als ik Ella-Marie uit school haal, fietsen we naar de Aldi. El heeft zin in een kipschnitzel met salade en die passen wat mij betreft prima bij het zakje aardappelschijfjes dat thuis nog in de koelkast ligt. Zowel Johan, Ella-Marie als ikzelf zijn liefhebber van de krokante kipschnitzels van de Aldi: die zijn echt ontzettend lekker. En niet duur.

Ella-Marie heeft straf en moet naar haar kamer. Ze heeft stiekem haar beker water leeggegooid (die ze van mij moest opdrinken) in een hoekje van de kamer op de parketvloer. Een gigantische vlek lacht me tegemoet. Wat ben ik pissig! Als ik na een tijdje boven ga kijken (het is verdacht stil), tref ik dit aan …

… Daar kun je toch niet boos op blijven.

Voor het avondeten maak ik een lekkere salade van zachte botersla met hardgekookt ei, cherrytomaten, olijven, komkommer, rode ui en feta, die ik serveer met krokant gebakken aardappelschijfjes en de kipschnitzels. In al mijn gulzigheid vergeet ik een foto te maken. Sorry! Je kunt je er vast een voorstelling van maken. Het was erg lekker.

’s Avonds nestel ik mezelf op de bank met een grote pot thee en de iPad, en ga op zoek naar leuke kindertraktaties. Ik heb met de juf afgesproken dat Ella-Marie woensdag op school trakteert, maar heb nog geen flauw idee wat ik moet maken!

Dinsdag

Johan staat vroeg in de keuken zijn broodjes te smeren. Hij bakt een lekker eitje als broodbeleg. Ik krijg direct trek als ik naar de foto kijk.

Als Ella-Marie op school zit, ga ik boodschappen doen. Ik heb een flink boodschappenbriefje en ben om half elf pas weer thuis. Ik heb weer watermeloen gekocht (onze laatste verslaving!) die ik in hapklare stukken snijd en in diepvrieszakken in de koelkast bewaar. Ideaal voor snelle snacktrek!

Voor de schooltraktatie van Ella-Marie heb ik besloten om cupcakes te bakken. Vorig jaar maakte ik vrolijke bloemencupcakes, dit jaar ga ik voor karnemelk vanille-cupcakes met tweekleuren vanille-botercrème, feestelijk bestrooid met Smarties.

Als Ella-Marie weer thuis is van school, ga ik direct aan de slag. Ik heb circa veertig traktaties nodig, maar bak voor de zekerheid vijftig cupcakes. Als de cakejes gebakken zijn, maak ik de botercrème. Die bewaar ik afgedekt in de kelder en spuit ik morgenvroeg — vlak voor het uitdelen — op de cakejes.

Als ik eindelijk klaar ben — het is inmiddels half acht ’s avonds — heb ik behoorlijk last van mijn rug. Ik word duidelijk een dagje ouder. 🙂

Ik heb echt geen zin meer om te koken, maar Johan gelukkig wel. Hij flanst een lekkere pasta in elkaar, waar ik helaas geen foto van gemaakt heb. Ella-Marie had al eerder gegeten met een kliekje van gisteren en ligt al op bed als wij gaan eten.

Woensdag

Johan vertrekt vandaag iets later en dus kunnen we gezellig met z’n allen ontbijten. Dat doen we overigens meestal in het weekend hoor: ontbijten met croissants.

Ik heb met de juf van Ella-Marie afgesproken dat ik de cupcakes om tien uur op school breng. Ik heb dus alle tijd om ze thuis te versieren. Ondanks het koude weer en de regen van vandaag word ik helemaal warm en vrolijk van deze kindertraktatie. Het recept voor deze cupcakes mét vanille-botercrème, deel ik uiteraard snel met je!

’s Middags heeft Ella-Marie voor de laatste keer zwemles voordat de zomervakantie begint en mogen we het laatste half uur meekijken.

Ik had stiekem gehoopt dat het A-diploma na een jaar zwemmen binnen handbereik zou zijn, maar ze zit pas in badje twee. Niet eens op de helft! Dat ligt overigens niet aan Ella-Marie, maar wel aan het feit dat ze in een veel te grote groep zit — dertien kinderen! — en een badjuffrouw heeft die elke week wisselt. Gaat dit overal zo? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring!

Voor het avondeten maak ik varkenshaas caprese. Het was erg lekker, maar moet hier en daar nog iets gefinetuned worden.

Je moet dus nog even geduld hebben, maar het recept komt eraan.

Donderdag

Ik maak ’s ochtends het avondeten al klaar: een braadslee vol met krielaardappels in de schil en een hele kip met tijm-, citroen- en knoflookboter. Zowel Johan, Ella-Marie als ik zijn er dol op!

Ella-Marie blijft vanmiddag over op school en wordt ’s middags door mijn schoonmoeder opgehaald. Ik ga naar Amsterdam waar ik — samen met een heel stel collega-bloggers — ben uitgenodigd voor een zomerborrel door Mediabureau Semilo. Onder het genot van lekkere drankjes en hapjes varen we in een grote sloep door de grachten van Amsterdam. We krijgen zelfs een mini-masterclass bier & spijs van biersommelier Fiona de Lange. Superleuk! Aan het eind van de middag krijgen we nog een leuke goodiebag mee naar huis. Top!

Uiteindelijk zitten Johan en ik ’s avonds om half negen aan een diepvriespizza. Ella-Marie heeft bij Johan zijn ouders gegeten en als ze om acht uur op bed ligt, heb ik geen zin meer om de kip te bereiden. Die moet zeker een uur in de oven. Bovendien is het gezelliger als El morgen lekker mee kan eten.

Vrijdag

Twaalf uur. Ik haal Ella-Marie uit school. Ze heeft de komende zes weken vakantie! We lunchen met watermeloen en hoemoes dipper van Maza uit de goodiebag van Semilo. Lekker!

De rest van de middag doen we niet zoveel en genieten vooral van het mooie zomerweer. Op de fiets halen we nog een watermeloen (alweer ja!) en croissants voor morgen.

Als Johan thuis is, schuif ik de kip van gisteren in de oven en kook er nog wat verse broccoli bij. We eten lekker buiten in de tuin.

Het nachtje in de koelkast heeft de kip goed gedaan, want het vlees is ontzettend smaakvol. Ik ben dol op gerechten die je goed kunt voorbereiden en die een hoog verwengehalte hebben. Dit is het perfecte gerecht om te serveren aan familie of vrienden, zonder dat je er lang voor in de keuken hoeft te staan. Het recept deel ik binnenkort, dus mis het niet!

Zaterdag

Johan gaat ’s ochtends verder met het schilderen van de buitenkeuken. We willen hem graag in de lak hebben staan voor Ella-Maries verjaardag op vierentwintig juli. Ondertussen typ ik alvast de KeukenLiefde nieuwsbrief voor maandag en schrijf ik dit stukje.

’s Middags fietsen we naar de stad. We zijn nog op zoek naar een leuk cadeautje voor de oma van Johan en lopen bij de Kruidvat een fotolijstje tegen het lijf om zelf te versieren. Eenmaal thuis gaat Ella-Marie direct aan de slag. Het is een heel geknutsel, maar het resultaat is erg leuk. Daar zal oma vast heel blij mee zijn.

De rest van de zaterdagmiddag relaxen we in de tuin met een hapje en een drankje.

Omdat het zulk mooi weer is, steken we vanavond de barbecue aan. Ik maak cheeseburgers en vervang de gewone slablaadjes door baby boerenkool. Van Vezet kreeg ik twee zakjes baby boerenkool thuisbezorgd voor de #doemeermetboerenkool actie. Bij deze dus. Het was erg lekker. (Recept komt eraan!)

Na de cheeseburger maken we ook nog een toetje op de barbecue: gegrilde perzik met roomijs en karamelsaus.

Wat een verrukkelijke afsluiter! Ook dit recept ga ik snel met je delen.

Zondag

Zondag mag voor veel mensen dan misschien een rustdag zijn, in huize Verweij wordt er gewerkt. Ik typ wat berichten uit, maak de badkamer schoon en maak van het overige zakje baby boerenkool, groene pesto.

Erg lekker. Het recept deel ik binnenkort. Johan doet de was en maakt de benedenverdieping schoon.

’s Middags gaan we fietsen. Ella-Marie fietst voor het eerst op haar eigen fietst naar de stad en dat verdient een drankje. En vooruit, een bitterbal.

Voor het avondeten hoef ik niet te koken. Ella-Marie krijgt haar restant broodje hamburger van gisteren en Johan en ik eten andere kliekjes. Dat ruimt lekker op!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde