Achter de schermen week 30

Achter de schermen week 30

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Ik breng Ella-Marie ’s ochtends naar mijn ouders, waar ze blijft logeren. Ik werk de hele dag voor KeukenLiefde. ’s Middags stort ik me in een avontuur dat pompoenravioli heet. Het is eventjes werk, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Wat is dit lekker! Het recept komt eraan.

Dinsdag

Aan het eind van de ochtend heb ik met een vriendin afgesproken om bij te kletsen. Het was al bijna een jaar geleden en werd dus echt de hoogste tijd! We strijken neer op een terrasje in de zon, genieten van koffie en gebak en kletsen en kletsen en kletsen … Zo fijn!

Eenmaal thuis duik ik weer achter de computer en werk door totdat Johan ’s avonds thuiskomt. Johan heeft zes rode rozen meegenomen en een flesje bubbels om te vieren dat we zes jaar getrouwd zijn. Proost!

Daarna hebben we beiden geen zin meer om te koken en laten we een lekkere kebabschotel thuisbezorgen. Niet erg romantisch, maar deze guilty pleasure is wel heel lekker. 🙂 Helaas vergat ik foto’s te maken.

Woensdag

Vandaag staat er een dagje quality time met mijn dochter op de planning. Aangekomen bij mijn ouders loop ik tijdens het snuffelen door de koelkast (ik kan het niet laten) deze prachtige jongen tegen het lijf!

Gemaakt door Ella-Marie en mijn moeder met een pak van Dr. Oetker. Dat moet ik natuurlijk even proeven. Hoewel hij niet kan tippen aan mijn eigen chocoladetaart, valt deze beslist niet tegen.

’s Middags fietsen Ella-Marie en ik naar de stad en kopen twee bioscoopkaartjes voor de Minions. Omdat we nog drie kwartier de tijd hebben, besluiten we samen een terrasje te pakken. Gezellig!

En dan is het tijd voor de film. Ik vond hem maar zo zo en eigenlijk was Ella-Marie nog net een tikkeltje te jong. Maar … Ella-Marie had een geweldige middag en dat telt!

Als we thuiskomen duik ik de keuken in om croque-madame te maken: een luxe Franse tosti belegd met bechamelsaus, ham en kaas en geserveerd met een gebakken spiegelei. Jummm! Het recept zag je voorbij komen in de Mieks special.

Donderdag

Er staat een drukke, maar leuke dag op de planning. Morgen is Ella-Marie jarig — ze wordt vijf jaar! — en dus moeten er boodschappen worden gedaan en taarten worden gebakken. Gelukkig heb ik hulp van de allerbeste mini chef-kok die tijdens het bakproces streng toezicht houdt en het serieuze lik- en proefwerk verricht.

Aan het eind van de middag zijn de monchoutaart en appelkruimeltaart klaar. Aan de stroopwafeltaart wordt nog een laatste hand gelegd.

Voor het avondeten maak ik een grote schaal lasagne. Dat was lang geleden en ik had er zo’n zin in! Ik maak hem dit keer overigens niet helemaal zelf, maar van een pakje met kant-en-klare sausmix, die ik nog vond ik de kelderkast. Met flink wat verse groenten erbij is daar, zo nu en dan, helemaal niks mis mee. We hebben heerlijk zitten smullen.

Vrijdag

Hiephoi, Ella-Marie is jarig! Voordat de eerste visite komt, leg ik de laatste hand aan de taarten. Ella-Marie is dolgelukkig met haar K3 dansmat, die ze van ons heeft gekregen en tussen de bedrijven door, waag ik ook een dansje. Met kookschort om en pantoffels aan. Haha, charmant hoor.

Als de taarten klaar zijn, maak ik snel wat foto’s van het eindresultaat. Ze zijn prachtig gelukt! (Met een kleine kanttekening bij de stroopwafeltaart, zoals je hebt kunnen lezen in de nieuwsbrief van afgelopen maandag.) De recepten komen eraan!

Het is vandaag trouwens dubbel feest, want ook mijn zwager is jarig.

De postbode brengt tussen het feestgedruis door deze lekkere fles Dewar’s whisky. Wat een timing!

Lekkere hapjes …

We sluiten de dag ’s avonds af met hamburgers en kipsaté van de barbecue en halen er wat frietjes bij. Het was een heerlijke dag!

Zaterdag

Johan’s ontbijt met taart en espresso … En op de espresso na ziet het ontbijt van Ella-Marie en mij er hetzelfde uit.

Mijn zwager viert zijn verjaardag vandaag en dus eten we ’s middags weer taart. 🙂 Neef en nicht eisen beiden de aandacht van mijn schoonmoeder op. Jaloers als ze zijn. 😉

Mijn moeder stuurt deze foto door van haar bordje kippensoep. Deze tekst schrijft ze erbij: ‘Zomerse kippensoep had ik even heeeeel veel zin in. Maar vandaag is het meer snertweer ha ha.’ Ziet er lekker uit hoor moeders!

Ons avondeten bestaat uit broodjes hamburger — die over waren van gisteren — en een kliekje lasagne. Ik heb er geen foto’s van gemaakt.

Zondag

Ik schrijf de hele dag recepten uit, want ik wil binnenkort ook graag twee of drie weken vakantie. Johan verzorgt ’s middags een heerlijke lunch met broodjes zelfgemaakte eiersalade.

De eiersalade is zo ontzettend lekker, dat ik Johan vraag het recept op te schrijven. Het recept ga ik binnenkort met je delen!

’s Middags maakt Johan een lekkere cocktail met Dewar’s whisky, ginger ale en limoen. Echt een heerlijke zomercocktail! (Als het weer even meewerkt.) Het recept komt er binnenkort aan.

Voor het avondeten maak ik een caprese salade met gebakken biefstuk. Een tijdje geleden maakte ik een varkenshaas caprese uit de oven, maar omdat het brood in de ovenschaal zompig werd, kon ik dat recept niet delen. Ik kreeg echter zoveel reacties van mensen die het recept wilde hebben, dat ik besloot een ander caprese recept te bedenken. Het werd deze caprese salade met gebakken biefstuk. Ik wilde er eigenlijk gebakken ossenhaaspuntjes bij serveren, maar de slager zit vandaag dicht en de AH had geen ossenhaas. Geen probleem gelukkig, want het is superlekker! Ella-Marie sluit net als haar mama, haar ogen als ze iets heel erg lekker vindt. Haha!

In verband met onze welverdiende vakantierust verschijnt de volgende Achter de schermen pas weer op dinsdag 18 augustus. Ik post op deze dagen wel gewoon een lekker recept. Fijne zomer iedereen!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde