Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Een kijkje in de keuken week 30-2020
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!
Dinsdag
Johan en ik zijn vandaag alweer 11 jaar getrouwd! ?Na een lekker ontbijtje stappen we halverwege de ochtend met Ella-Marie en Nacho in de auto en rijden naar de Loonse en Drunense duinen. Daar maken we een mooie wandeling en aansluitend gaan we lunchen op het terras van restaurant Landgoed Bosch en Duin.
- Zoek de hond…
- Fotomodel één…
- …Fotomodel twee
- Prachtige luchten!
- Lunch bij restaurant Landgoed Bosch en Duin in Udenhout
- Ella-Marie heeft zin in haar garnalenkroketjes
- Mijn broodje met warme brie
- Johan zijn twaalf-uurtje
Op de terugweg naar huis halen we een gebakje bij Robèrt in Oisterwijk. Daar kunnen we natuurlijk niet aan voorbij rijden! ?
Als we thuiskomen genieten we nog even na in onze eigen tuin.
Woensdag
Ella-Marie wordt ’s middags thuis opgehaald door een vriendinnetje en haar moeder. Ze gaan samen naar de film Lassie in Den Bosch en daarna een hapje eten bij Happy Italy. Kleine meisje worden groot… 🙂
Voordat Johan en ik gaan eten maken we samen met Nacho een lekkere wandeling langs de Waal.
Als we thuiskomen gooien we de braadslee vol met groenten en krieltjes en maken een Griekse yoghurt-knoflooksaus voor erbij. Simpel en lekker!
- Een braadslee gevuld met zoete aardappel, courgette, aubergine, puntpaprika, rode ui, krieltjes, knoflook, tijm, rozemarijn, olijfolie en een draai zeezout.
- Even omhusselen en in de oven!
Ik heb het al vaker verteld maar die braadslee is echt goud waard. Het is een ovenschaal van het Deense merk Scanpan en de beste ovenschaal die ik ooit gehad heb. Door de dikke, aluminium bodem brandt er niks aan en krijgen de ingrediënten een krokant, goudbruin korstje. Het is zeker geen goedkope braadslee, maar ik heb er al jaren heel veel plezier van.
Donderdag
vandaag zijn we druk met voorbereidingen voor het verjaardagsfeest van Ella-Marie die morgen tien jaar wordt! Uit voorzorg hebben we de visite dit jaar opgesplitst in twee dagen, dus Ella-Marie heeft dit jaar dubbel feest.
Er moeten ook nog wat recepten voor KL worden gemaakt dus daar ga ik eerst mee aan de gang, terwijl Johan boodschappen haalt en voorbereidingen treft voor morgen.
Als ik de recepten voor KL heb gemaakt, maak ik twee verjaardagstaarten. Op verzoek van Ella-Marie een confetti-cheesecake en een carrot cake.
Als we alles gedaan en opgeruimd hebben, strijken we moe maar voldoen met een drankje neer in de tuin.
- De vlinderstruik die we begin deze zomer als klein plantje hebben gekocht, groeit hard en bloeit prachtig!
- Hier word ik blij van: bloeiende Dahlia’s!
Vrijdag
Ik leg ’s ochtend de laatste hand aan de verjaardagstaarten. De confetti-cheesecake zet ik nog snel even op de foto zodat ik het recept met jullie kan delen. Hij komt eraan! Het recept van de carrot cake vind je hier.
Als de visite komt gaan we in de relax modus en genieten we van een mooie dag.
- Neef en nicht! ?
Zaterdag
Dag twee van het verjaardagsfeestje van Ella-Marie. Helaas leent het weer zich niet om buiten te zitten, dus verhuizen we naar binnen. Ach, dat is ook gezellig.
’s Avonds maak ik een lekkere pasta carbonara met prei, courgette en chorizo.
Zondag
Vandaag doen we helemaal niks behalve chillen! ’s Avonds bakken we zelf een paar frietjes en wat snacks.
- Ella-Marie en ik eten onze frietjes graag met een beetje furikake.
Maandag
Van de schamele paar pruimen die ik kan plukken van onze pruimenboom bak ik twee lekkere pruimencakes: een gewone cake en een cake met Griekse yoghurt. De laatste is prachtig gerezen maar de gewone cake zakt helaas iets in na het bakken. Dat kan komen door de pruimen of omdat hij nog niet helemaal gaar was vanbinnen. Morgen zet ik ze op de foto, dus dan kan ik meteen zien waar het aan ligt en besluiten of ik hem nog een keer moet maken.
’s Avonds steken we de barbecue weer aan. We gooien groenten in de wok en grillen nog wat kippenpoten en sateetjes die over zijn van de verjaardag.
Deel je liefde