Achter de schermen week 9

Achter de schermen week 9

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Ik bak een lekkere advocaat-chocoladecake met advocaatglazuur en chocoladekrullen die ik binnenkort met je ga delen als paasrecept. Hij is heerlijk!

Dinsdag

Ik heb nog wat vulling over van de kip enchillada’s van vorige week en Johan maakt er een fantastisch maaltje mee. Hij stopt de helft van de vulling in tortillawraps, rolt ze op en gratineert ze in de oven en verdeelt de overige vulling over mini taco tubs. De zelfgemaakte guacamole maakt het Mexicaanse maaltje compleet.

Voor het avondeten van morgen maak ik een spätzle-ovenschotel. Die hoeft morgen alleen nog maar de oven in. Ik heb morgen een drukke dag en daardoor weinig tijd om te koken. Door nu alvast het eten voor te bereiden, weet ik zeker dat we morgen toch lekker en gezond eten.

Woensdag

Ik heb ’s ochtends een afspraak in Amsterdam bij Restaurant Instock. Mediabureau Semilo waar ik mee samenwerk heeft daar een bloggersbijeenkomst georganiseerd. Altijd leuk om collega-bloggers te zien en even bij te kletsen. Daarnaast krijgen we een SEO presentatie van Orangedotcom die super interessant is. Na de presentatie krijgen we een heerlijke lunch voorgeschoteld, gemaakt van ‘gerecyclede’ ingrediënten. Wat een goed idee! Het smaakt heerlijk.

Daarna race ik terug naar Tiel, want Ella-Marie heeft ’s middags zwemles. Als we thuiskomen schuif ik de spätzle-ovenschotel de oven in.

Het recept hiervan ga ik binnenkort met je delen.

Donderdag

Het avondeten is een makkie. Er is nog wat van de spätzle-ovenschotel over en samen met een zelfgemaakte pizza quattro stagioni die nog in de diepvries lag, genieten we wederom van een heerlijk maaltje.

Vrijdag

Ik lunch achter de computer met een pistoletje met gebraden biefstuk en filet american. Lekker!

Omdat de advocaat-chocoladecake van afgelopen maandag op is (zo lekker is ‘ie!) bak ik een nieuwe. In plaats van advocaatglazuur en chocoladekrullen, bedek ik de cake nu met chocoladeglazuur en paaseitjes.

Na het zien van Johan zijn currywurst-lunch vorige week in Duitsland, kon ik het idee van zelfgemaakte currywurst niet meer loslaten. Ik haal bij de slager lekkere braadworsten en ga aan de slag. Het resultaat is waanzinnig lekker! Johan vind mijn currysaus zelfs lekkerder dan de saus die hij in Duitsland proefde. De worst zelf vond hij in Duitsland lekkerder. Daar smaken toch heel anders dan hier: pittiger en kruidiger. De volgende keer dat ik dit gerecht weer maak (en dat gaat zeker gebeuren!), ga ik toch op zoek naar echt Duitse braadworst.

Ik serveer de currywurst met frietjes, sla en gebakken uienringen. Het recept volgt binnenkort. 🙂

Zaterdag

Al tijden wilde ik dit gerecht maken: shoarma-ovenschotel met stokbrood! Ik serveer hem met salade en knoflooksaus. Voor Ella-Marie maak ik er nog een tomatensoepje bij.

Het recept voor de shoarma-ovenschotel ga ik binnenkort met je delen.

Omdat het weekend is verrast Johan Ella-Marie met een lekker toetje. Tijdens het wachten maken Ella-Marie en ik foto’s van elkaar. Haha, echt een meidending. 🙂

Zondag

Net als vorige week verzorgen Johan en Ella-Marie het ontbijt. Hier word ik echt heel erg blij van!

’s Avonds eten we de overgebleven shoarma-ovenschotel van gisteren met extra frietjes en salade.

Dat was het weer. Hopelijk vond je het leuk om mijn week achter de schermen te lezen en heb je lekkere inspiratie opgedaan. Zet jij deze week ook een lekker KeukenLiefde-gerecht op tafel? Laat het me weten, of deel een foto van het eindresultaat op social media onder vermelding van #keukenliefdeoptafel. Vind ik superleuk!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

4 reacties

Deel je liefde

 1. Yvonne

  Graag zou ik het recept willen zien van de currysaus!

  1. Het recept voor de curryworst ga ik binnenkort met je delen Yvonne! 🙂

 2. Thea

  het ziet er weer heerlijk uit en kijk uit naar de recepten
  lieve groetjes van Thea

 3. Janet

  Dat ziet er weer lekker uit allemaal!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde