Een kijkje in de keuken week 3

Een kijkje in de keuken week 3

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Onlangs maakte ik deze cheesecake met frambozensaus in een poging de Starbucks witte chocoladecheesecake na te maken. Die vind ik zó lekker! Na het proeven van mijn zelfgemaakte variant zweefde ik op een roze wolkje: het was de allerlekkerste cheesecake die ik ooit gemaakt had! Helaas was het geen Starbucks copycat, want een oplettende lezer attenteerde mij erop dat er in de Starbucks cheesecake witte chocolade zit. Dat had ik dus compleet gemist! En ook niet geproefd eigenlijk. Afijn, omdat veel mensen toch graag het recept met witte chocolade erin willen hebben, doe ik vandaag een tweede poging. Helaas kan ik morgen pas proeven, want na het bakken in de oven moet hij nog een nacht opstijven in de koelkast. Zucht.

Een kijkje in de keuken week 3

’s Avonds eten we nasi goreng en gesmoorde kippendijen in ketjapsaus (dit recept maar dan met kippendijen gemaakt) die ik eerder gemaakt heb uit de diepvries.

Dinsdag

Ik ontbijt natuurlijk met een stukje cheesecake. Wat anders? Hij is goed gelukt en smaakt heerlijk, maar toch kan hij niet tippen aan de eerste cheesecake die ik maakte. Ik besluit dus om het eerste cheesecakerecept zonder witte chocolade op KeukenLiefde te delen en nog even verder te sleutelen aan mijn Starbucks copycat. Wordt vervolgd…

Een kijkje in de keuken week 3

Daarna maak ik een nieuwe video voor mijn YouTube-kanaal waarin ik laat zien hoe je dit gevulde broodje met ei en ham uit de oven maakt. Perfect gelukt met een nog lopende dooier!

Woensdag

Cheese! 🙂 Cake!

Immers, een dag zonder cheesecake is een dag niet geleefd.

Donderdag

Nog een foto met cheesecake wil ik je niet aandoen. 😉 Verder vergeet ik foto’s te maken. De hele week al. Excusie! Het avondeten was ook niet zo spannend trouwens: afgelopen dinsdag maakte ik een grote pan bami goreng en daar eten we de hele week al van. Vandaag dus ook. Niet spannend, maar wel heel lekker. Gisteren had ik bij de poelier in de stad een bak met mini kipsateetjes gehaald om de bami een beetje op te leuken. Meestal maak ik de kipsaté zelf, maar nu dus een keer van de poelier. Ook erg lekker.

Vrijdag

Ik zit om negen uur ’s ochtends in de kapperstoel bij De Kapper in Ingen. Ik heb al mijn moed verzameld en besloten mijn haar weer af te knippen. Ik heb dun haar en kort lijkt het tenminste nog wat. Ik voel me altijd zo’n tutje met kort haar, maar ja, je moet roeien met de riemen die je hebt. 😉

Wat vind jij? Tuttig of niet?

Johan gaat ’s avonds uit eten met collega’s van zijn werk en ik besluit Ella-Marie te trakteren op een pannenkoek bij De Pannekoekenbakker in Buren.

Ella-Marie neemt een pannenkoek met brie, walnoten en honing. Ik kies de pannenkoek met carpaccio, rucola, zongedroogde tomaten, pijnboompitjes, Parmezaan en balsamicodressing. Lekker!

Als we de pannenkoek bijna op hebben, komt Johan nog even langs. Hij eet gezellig een toetje mee.

Zaterdag

Vandaag geven KeukenLiefde en Betty’s Kitchen in samenwerking met Santa Maria een Tex Mex kookworkshop aan de winnaars van onze facebookwinactie vorige maand. De workshop vindt plaats bij Mobile Street Food in Aalsmeer. Wat voor lekkers we maken? Onder andere Mexicaanse maissoep, burrito’s met kip, vistaco’s, chocolade flan, wraptaart, Tex Mex salade en nacho’s met kaas uit de oven. Het recept voor de wraptaart ga ik binnenkort met je delen op KeukenLiefde!

Wat een onwijs leuke en gezellige dag heb ik gehad met superleuke mensen!

Zondag

Het is prachtig weer vandaag en we gaan lekker wandelen.

We sluiten de wandeling af met een hapje (alweer Mexicaans) en drankje bij restaurant 3 Zussen in Tiel.

Ga jij ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

6 reacties

Deel je liefde

 1. Edith

  Top koppie haar, Annemieke! En geheel niet tuttig!

  1. O lief! Bedankt voor je reactie Edith. 🙂

 2. Denise

  De cheesecake ziet er heerlijk uit! Ga ik proberen!
  Ella Marie is tandjes aan ’t wisselen! Zo schattig! Kleine meisjes worden (te snel) groot!
  Belgische groetjes voor een sympathieke superkokkin!

  1. Haha, ja, het gaat inderdaad veeeeel te snel! Leuk dat je de cheesecake gaat maken Denise, ik ben benieuwd naar het resultaat! 🙂

 3. Nancy

  Jammer dat je de Mexicaanse wraptaart doet voorkomen als eigen uitvinding, terwijl hij zo komt uit een tv show op de BBC van Mary Berry. Lekkere taart inderdaad, maar wel zo netjes als je er bij zet dat je hem ” netjes hebt overgenomen van Mary Berry “

  1. Hoi Nancy, bedankt voor je reactie. Alle KeukenLiefde-recepten zijn eigen receptuur. Als ik een recept van iemand anders overneem doe ik dat met bronvermelding. Het recept van Mary Berry (ik heb het even opgezocht op internet) is compleet anders dan mijn recept. Ik hoop in ieder geval dat je hem gaat maken, want zoals je zelf al zegt: hij is lekker! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde