Een kijkje in de keuken week 9

Een kijkje in de keuken week 9

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Voordat Johan naar zijn werk vertrekt maakt hij een stevig ontbijt klaar: 2 roereieren met gebakken ontbijtspek op een knapperig broodje. Jum! Zo maak je trouwens het perfecte roerei.

Ik plan wat facebookberichten in voor KeukenLiefde en vertrek daarna naar mijn ouders. Ella-Marie is daar ook, want die heeft daar een paar nachtjes gelogeerd. Ik ga lekker kokkerellen bij mijn ouders, want vanavond gaan we gezellig samen eten. Johan komt na zijn werk ook naar mijn ouders. Ik maak coq au vin en chocolademousse. Het recept voor de chocolademousse ga ik binnenkort met je delen.

Dinsdag

Ik ontvang mijn nieuwe kookschort, speciaal gemaakt door Hilda van Natuurlijk Textiel. Er zitten zijzakken in de schort en de stof is van 100% Ten Cate katoen waardoor ik hem op 60 graden kan wassen. Verder is het KeukenLiefde-logo op de schort geborduurd en er zit een grote strik aan de voorkant. Een dikke knipoog naar de jaren 50. Love it!

Aan het eind van de ochtend gaan Ella-Marie en ik koffie drinken met vriendin Renée en haar zoontje Liam. Er staat chocoladecheesecake op de kaart. Yes, kom maar doorrrrrrrrr!! Renée kan trouwens ook fantastisch koken. Ze heeft haar eigen Indisch cateringsbedrijf: Makan Ilahi.

Dit is trouwens een heerlijk recept voor zelfgemaakte chocoladecheesecake.

Ik hoef ’s avonds niet te koken want er zijn kliekjes: tomatenrisotto en kipshoarma. Gaan prima samen.

Woensdag

Het ontbijt van Ella-Marie: ze maakt er weer een feestje van.

Na het ontbijt rijden Ella-Marie en ik naar Geldermalsen waar we hebben afgesproken met Amanda van By Aman. Amanda is een oud ex-collega van mij en is onlangs voor zichzelf begonnen als professioneel fotografe. Ik mag Amanda erg graag, ze is een fantastisch leuk mens! Vandaag maakt ze foto’s van Ella-Marie. We beginnen ergens buiten in de ‘Lowlands’ van Geldermalsen en eindigen tussen de beschutte muren van het mooie stadje Buren. Amanda deelde al een kleine sneak peak van het resultaat op haar facebookpagina. Dat beloofd wat! Binnenkort krijgen we alle foto’s te zien. Ben zo benieuwd!

Na de fotoshoot gaan Ella-Marie en ik lunchen bij de Hema in Tiel.

Broodje Surinaamse kip!

Het broodje Surinaamse kip van de Hema kun je trouwens ook heel makkelijk zelf maken. Het recept vind je hier.

’s Avonds bak ik kipschnitzels die ik kocht bij de poelier in de stad en serveer die met gebakken aardappels, paprika, ui en champignons.

Om zes uur word ik opgehaald, want ik ga samen met mijn schoonzus en schoonmoeder naar de film Fifty shades darker. Girls night out! 🙂

Donderdag

Ella-Marie en ik ontbijten met ons favoriete ontbijt: eierbakjes met een lepeltje crème fraîche en bieslook en soldaatjes. Hier vind je een lekker recept voor eierbakjes met gerookte zalm.

’s Middags gaat Ella-Marie sporten. Ik heb haar opgegeven voor de vakantiespelen: een buitenschoolse sportactiviteit georganiseerd door SportFriends. Ze krijgen zelfs kickboksles!

Na het sporten breng ik Ella-Marie naar mijn schoonmoeder. Haar neefje Levi is er ook en zo kunnen ze lekker samen spelen. Neef en nicht eten ’s avonds ook een hapje mee bij opa en oma. Ik gebruik mijn tijd om een paar uurtjes te werken. Johan en ik eten ’s avonds shoarma van kippendijen die ik gisteren kocht bij de poelier. Erbij eten we ovenfrietjes, sla en zelfgemaakte knoflooksaus. Liever alles zelf maken? Hier vind je het recept voor zelfgemaakte kipshoarma en ovenfriet.

Vrijdag

Johan is vandaag vrij. We gaan ’s middags met Ella-Marie naar Ballorig in Den Bosch. Er is chocoladetaart!

’s Avonds kook ik op verzoek spaghetti carbonara. Je hoort mij niet klagen want het staat binnen 15 minuten op tafel.

Zaterdag

We nemen een nieuwe kookvideo op: chocolademousse! Ella-Marie helpt graag een handje mee. Dat snap je. 😉

Lekkerste chocolademousse ooit!

Daarna trek ik mijn Kenwood Chef Titanium weer eens uit de kast. Zo verliefd op dit apparaat! Vandaag mag hij pizzadeeg voor me kneden. Ik gebruik dit basisrecept voor pizzadeeg

Zondag

We brengen ’s middags een bezoekje aan IKEA waar ik een aantal nieuwe props koop voor KeukenLiefde. Ook koop ik een witte kan waar ik bloemen in wil zetten en een pak witte servetten. ’s Avonds maak ik een grote pan bami goreng in de hoop dat we er twee dagen van kunnen eten.

Dat was het weer voor deze week!

Ga jij ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde