Achter de schermen week 42

Achter de schermen week 42

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Uit school komt er een vriendinnetje spelen van Ella-Marie, dat is altijd een gezellige bende. Ze hebben welgeteld twee hele minuten Frozen zitten kijken, toen hadden ze er genoeg van en doken ze in het volgende project.

Ik heb nog wat krieltjes en sperziebonen liggen en besluit voor het avondeten weer een Hollands satépannetje te maken. Ik voeg extra een flinke zak gesneden witte kool uit de diepvries toe — dat ruimt weer lekker op — en ik serveer er zachtgekookte eieren bij in plaats van een gebakken ei. Volgens Johan is deze variant nóg lekkerder dan de vorige …

Dinsdag

Van Lurpak krijg ik deze boterbox thuisgestuurd en die moet natuurlijk direct even getest worden. Ik ben sowieso fan van roomboter en deze smeerbare variant is helemaal geweldig. Hij is verkrijgbaar in zowel gezouten als ongezouten variant.

Ik besmeer direct een lekkere bol met de ongezouten Lurpak en beleg de ene helft met vlokken en de andere met kaas. Jammie!

Ik hoef niet te koken vanavond, want er is nog wat over van het Hollands satépannetje. Samen met een portie verse kibbeling van de visboer genieten we van een feestmaal. Kibbeling kun je trouwens ook heel makkelijk en lekker zelf maken. Eerder deelde ik dit recept voor zelfgemaakte kibbeling.

Woensdag

Een collega van Johan is op vakantie geweest naar Marokko en heeft een granaatappel voor ons meegenomen. Johan stuur me deze foto door. Wat een joekel!

Halloween komt eraan! Bij deleukstetaartenshop bestelde ik wat bakspullen om Halloween icing cookies te maken.

Voor het avondeten pak ik uit met een nieuwe Mieks Special. Ik maak zelfgemaakte kipschnitzels met jachtsaus en serveer daarbij gebakken aardappels en spruitjes. Wat was dat lekker!

Donderdag

Ik ontbijt graag met een taartje, maar hier word ik misschien nóg wel blijer van: lekker brood besmeerd met roomboter en kaas. Mmmm…

Johan verwent zichzelf met een lekkere lunch en stuurt me deze foto door. Hallo, dat lust ik ook wel!

In verband met Kinderboekenweek is er vanavond een pannenkoekendiner op de school van Ella-Marie met aansluitend een rondleiding met verhaaltje in de bibliotheek. Ella-Marie is vanaf haar geboorte lid van de bieb en we lezen haar elke avond voor het slapen gaan een verhaaltje voor. De prentenboeken van Hennie de Heks zijn momenteel favoriet. Ook bij papa en mama trouwens. 🙂

Vrijdag

Ik bak koekjes en versier ze met Royal Icing, oftewel poedersuikerglazuur. Het was even een werkje, maar ik vond het superleuk om te doen en ben erg blij met het eindresultaat. Het was trouwens de eerste keer dat ik icing cookies maakte, dus ik denk dat het de volgende keer nog makkelijker en leuker is.

Johan gaat met Ella-Marie de stad in en ik blijf thuis om nog wat te werken.

Er is Kermis in de stad en daar hoort traditiegetrouw kermiskoek van bakkerij van Ooijen bij.

Ik bereid een lekkere zeebaars ceviche als lunch en gebruik daarvoor de granaatappel die Johan eerder deze week kreeg.

Ik heb trouwens nog behoorlijk wat granaatappelpitjes over. Iemand suggesties voor een lekker recept? Het duurt nog even, maar deze sprankelende granaatappelcocktail is een knaller om te serveren tijdens kerst of oud en nieuw.

Zondag

Ik maak alvast een feestelijk recept om tijdens de kerst te serveren als amuse of voorgerecht: een smakelijk hapje met mango, coquilles en spek.

’s Middags gaan we weer even op de kermis kijken. Mijn schoonmoeder en neefje zijn ook van de partij, dus het is extra gezellig! En natuurlijk sluiten we de middag af met een lekker hapje en drankje.

Alle nieuwe recepten uit deze Achter de schermen zie je binnenkort voorbij komen op KeukenLiefde.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Marij

    Maak je die jachtsaus toevallig ook zelf? Ik gebruik altijd een zakje, maar vraag me af of het ook eenvoudig zelf te maken is 🙂

    1. De jachtsaus heb ik inderdaad zelfgemaakt. Heel makkelijk en ontzettend lekker. Het recept volgt binnenkort op KeukenLiefde. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde