Achter de schermen week 44

Achter de schermen week 44

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Na de fantastische 4-daagse MiniCruise Newcastle van DFDS Seaways kom ik maandagochtend een tikkie vermoeid maar heel voldaan weer aan in de haven van IJmuiden. Rond het middaguur ben ik thuis en ga direct aan het werk. Binnenkort doe ik uitgebreid verslag over dit tripje!

Ik heb ’s avonds weinig puf en inspiratie om het avondeten te verzorgen, maar gelukkig heeft Johan zin om te koken. Hij kookt varkenshaas in champignonroomsaus, gebakken krieltjes met spekjes en ei en salade. Wat een feestmaal!

Dinsdag

Foooooooooodpost! Ik ontvang twee lekkere pakketjes. Het pakket van Leeves zit boordevol biologische producten zoals de oer koekreep, maiswafels met chocolade, verschillende varianten oercrackers, oer-granen en fruitwater. Je vindt de Leev producten o.a. bij AH, Jumbo, Jan Linders en Marqt.

Het andere pakketje bevat de nieuwe Soep Creatie van Honig met een zogenaamd ‘clean label’. Dit betekent dat het een product is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen. Je kunt hem gebruiken als basis voor het maken van verse soep, gebruiken voor sauzen en risotto, of om groenten of pasta in te koken. Snel eens proberen.

’s Avonds eten we kliekjes die over zijn van gisteren.

Woensdag

Ik heb een grote zak gesneden boerenkool in de koelkast liggen die vandaag op moet, maar nog geen idee wat ik ermee wil maken. Tijdens het boodschappen doen kom ik pitabroodjes tegen en direct ontstaat er een idee: boerenkool pita! Met erbij een salade van komkommer, tomaat en feta. Oh, en knoflooksaus natuurlijk. Echt té lekker!

Donderdag

We eten wederom boerenkool pita, want er is nog over van gisteren. Geen straf.

Vrijdag

Ochtendgloren in onze tuin. Wat is de herfst toch mooi!

Ik heb nog een zak cavolo nero liggen — Italiaanse broer van boerenkool die ook wel palmkool wordt genoemd — waar ik hele lekkere soep van maak en die ik gebruik als topping op knapperige bruschetta. Sinds ik begin dit jaar kennismaakte met cavolo nero is er geen houden meer aan. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Het blad heeft een grove structuur en donkergroene kleur. De smaak is knapperig, zoet en absoluut verrukkelijk.

Ik ontvang dit prachtige pakket van Bieze met daarin couscoussalade met curry en abrikozenstukjes, couscoussalade met paprika, munt en rozijnen, quinoasalade met kikkererwten en cranberries en bulgursalade met rode bonen, linzen en paprika. Jammie! Het zijn tevens ideale bakjes om als lunch mee te nemen naar je werk. Je vindt de Bieze salades naast de gesneden sla bij jouw Hoogvliet of DEEN supermarkt.

Na het eten mag Ella-Marie een blokje om met haar lantaarntje. Morgen is het Halloween!

Zaterdag

Als winnares van de Irish Beef Stoofchallenge — Wooohooo! — mag ik vandaag een kookworkshop geven op De Tasty in Utrecht. Wat een gezellig groepje dames en heer mocht ik begeleiden! Ik heb ervan genoten. Was jij er ook bij? Ik ben heel benieuwd hoe het afmaken van de stoofpot je thuis is vergaan …

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Lekker Tafelen. Thanks for sharing!

Na de workshop is er nog voldoende tijd over om zelf een rondje te lopen over De Tasty. En overal wat te snoepen natuurlijk …

Als we ’s avonds thuiskomen heb ik geen zin meer om te koken en dus halen we een frietje. Johan neemt meestal een catamaran, El een kindermenu met kipnuggets en ik neem altijd een klein raspatatje met een snack. Vandaag een kroket.

Zondag

Vandaag is een relaxdag en blijven we lekker thuis. Tussen de middag houden we een proeverij met de Bieze salades. Ik heb niet echt een voorkeur, ze smaken me alle vier prima.

Van drie tot zes uur ’s middags zitten we buiten bij de vuurkorf. Met een glaasje wijn. Wat een gelukzalige dag!

Ik heb nog boerenkoolsoep en cavolo nero bruschetta over, dus het avondeten staat in een handomdraai op tafel. I like!

Alle nieuwe recepten uit deze Achter de schermen deel ik binnenkort op KeukenLiefde.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Elisa

    Weer wat geleerd, meteen even gegoogled wat een catamaran is. Ik ken het alleen als zeilboot 😛
    Die soep en bruschetta’s zien er heerlijk uit!

    En natuurlijk gefeliciteerd met je overwinning! 😀

    1. Haha, bedankt Elisa! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde