Achter de schermen week 7

Achter de schermen week 7

Vandaag gun ik je voor het eerst een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Dinsdag lag dit superleuke kaartje op de deurmat. Afzender onbekend …

Woensdag begin ik de dag met een lekkere latte macchiato. Hoewel ik niet echt een vast ochtendritueel heb, is dit nu al enkele weken mijn favoriete drankje om de dag mee te beginnen. Na diverse experimenten heb ik eindelijk het geheim ontdekt van een stevige melkschuimkraag. Yes! De latte macchiato top ik af met kaneelpoeder en suiker. Echt te lekker!

De aardige meneer van de pakketdienst is hier tegenwoordig kind aan huis. Woensdag bracht hij dit leuke pakketje van Dr. Oetker. Weten we dus meteen waar dat valentijnskaartje vandaan kwam…

Op woensdagmiddag is Ella-Marie vrij van school en breng ik haar naar zwemles. Meestal zit ik dat uurtje gezellig weg te kletsen met twee andere moeders, maar dit keer moest ik weg om boodschappen te halen. Ik was maar net op tijd terug en had nog niet eens alles kunnen kopen wat op mijn lijstje stond! Het opruimen van de boodschappen is niet mijn favoriete klusje …

… Maar een vers bloemetje in huis maakt een hoop goed!

Nadat alle boodschappen zijn opgeruimd, gaan mijn dochter en ik aan de slag voor de kindercategorie Speels & Smakelijk. We maken courgettebootjes gevuld met gehakt en kikkererwten. Superlekker en gezond. Het recept komt morgen online.

Donderdagochtend ontbijt ik met een gezonde havermoutshake waarvan het recept gisteren online kwam. Aanrader!

’s Middags maak ik alvast Noord-Afrikaanse shakshuka (recept volgt) voor het avondeten, krijg ik van Vezet – #doemeermetboerenkool! – een heerlijk boerenkoolpakket thuisbezorgd en bak ik samen met mijn dochter de cupcakes van Dr. Oetker.

De bijgeleverde vormpjes kun je gewoon opeten en hoewel dat eetbare papier niet helemaal mijn ding is, ziet het er wel vrolijk uit!

Vrijdagochtend begin ik direct met koken. Ik maak zelfgemaakte hummus met geroosterde pita voor een post (recept volgt) waar ik meteen maar mee ontbijt.

Instagram-04

Normaal haal ik mijn dochter tussen de middag uit school, maar vandaag laat ik haar voor de eerste keer overblijven. Ik ga tussen de middag aan de slag met het boerenkoolpakket en geniet niet veel later van een cavolo nero caesar salade als lunch (recept volgt). Da’s weer eens wat anders dan een belegde rijstwafel…

Om drie uur haal ik mijn dochter uit school en gaan we even op bezoek bij haar overgrootoma. Het is superlekker weer, dus we fietsen daarna door naar het hertenkamp, waar Ella-Marie zich lekker kan uitleven.

Zaterdagochtend hadden we een verjaardag en ’s avonds stond er een lampionnenoptocht en kinderdisco op de planning. Omdat Ella niet helemaal fit was en heel veel moest hoesten zijn we ’s avonds lekker thuis gebleven. Ons valentijnsdiner bestond uit zelfgemaakte frietjes die we met het bord op de schoot voor de tv opaten. Slecht, maar af en toe o zo fijn!

Zondag was de ziekenboeg in huize Verweij compleet en had ook ik last van gemene hoestbuien. We hebben op een wandeling en wat boodschappen na, niet veel gedaan. Papa maakte ’s avonds boerenkoolsoep, wederom uit het boerenkoolpakket. Wow, ik ben fan! We voegden zelf nog een lekkere Hema rookworst toe en hebben heerlijk zitten smullen.

Instagram-56

Dat was het weer voor vandaag! Ik ben heel benieuwd of jullie dit weekoverzicht leuk vinden en of ik hier wekelijks mee door moet gaan. Let me know!

Een kijkje in de keuken, Geen categorie, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

8 reacties

Deel je liefde

 1. Mirte

  Hartstikke leuk om te lezen, ik zou zeggen: ga er gerust mee door 😉

  1. Thanks Mirte, er staat inmiddels weer een nieuwe week online hoor… 😉

   1. Mirte

    Gelezen en wat een leuke dingen maak jij toch mee, zoals die Masterclass Food Photography.

    1. Dat soort events zijn ook echt de krenten in de pap Mirte! 🙂

 2. Sylvia Koopman

  Leuk. Ben al fan van je duidelijke en makkelijke leesbare recepten en is grappig om de vrouw achter de recepten wat beter te leren kennen!

  1. Fijn om te horen! 🙂

 3. Chantal Drost

  hoi Annemiek,

  Ik zat net helemaal in your life story, gaat de telefoon,grrrr
  Ik vind het geweldig om te lezen hoe je dat allemaal plant…
  Ik zou zeggen, ga ermee door….gezellig

  Groet,
  Chantal

  1. Haha, thanks! Leuk om te horen Chantal!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde