Een kijkje in de keuken week 36

Een kijkje in de keuken week 36

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

We eten macaroni met tomaten-gehaktsaus. Ik houd ervan.

Dinsdag

Ik breng een bezoekje aan de biologische melkveehouderij T’ Vicariënerf in Leusden. Binnenkort vertel ik je meer over de reden van dit bezoek. Woon je in de buurt? Breng dan eens een bezoekje aan hun landwinkel. Ze verkopen er het lekkerste, verse softijs ter wereld, heerlijke boerenkaas en nog veel meer lekkers.

’s Avonds eten we tomatensoep gemaakt door Ella-Marie. Van Johan zijn oma hadden we een zak vol rijpe cherrytomaten uit de kas gekregen en daar maak je de lekkerste soep van!

Woensdag

Er wordt weer lekker gekookt vandaag. Ik maak bananenbrood voor een nieuwe kookvideo (aanstaande zaterdag online!), hamburgersaus, druiven op siroop en voor het avondeten bak ik kipschnitzels (van de poelier, die zijn het allerlekkerst!) en serveer die met sperziebonen (ook uit de kas van Johan zijn oma) en aardappels uit de oven.

Donderdag

Ik begin de dag met een zelfgebakken croissant en een glas geitenmelk. Drink jij weleens geitenmelk? Het is romig, vol van smaak en ontzettend lekker!

Twee dagen op rij piepers voor het avondeten. Dat is zeldzaam hier in huize Verweij. Hierna is de zak met aardappels weer leeg en ben ik er voorlopig wel weer even klaar mee. Aardappels vallen altijd zo zwaar op de maag. Ken je dat gevoel? De aardappels serveer ik trouwens gekookt met een gehaktbal met jus en bloemkool met kaassaus. Ook niet de lichtste gerechten natuurlijk. 😉 Wel erg lekker.

Vrijdag

Ik maak een pan risotto waar ik kliekjes gekookte sperziebonen en bloemkool in verwerk. Een stukje gerookte zalm erbij en we zijn weer klaar.

Zaterdag

Johan, Ella-Marie en ik gaan ’s avonds uit eten bij restaurant Buitenplaats Slangevegt in Breukelen. Hoe het was vertel ik binnenkort.

Zondag

Ella-Marie bakt wentelteefjes voor het ontbijt!

We lopen ’s middags even de stad in om te kijken bij de fruitmozaïken bij de stadsgracht. Aan het eind van de middag komen Johan zijn ouders langs met een zak verse sperziebonen en cherrytomaten van omi. 🙂 We zouden eigenlijk broodje hamburger eten als avondeten, maar als Johan zijn ouders weg zijn hebben we niet zoveel zin meer om te koken. We bestellen uiteindelijk een pizzaatje. Ik werd er niet echt blij van. Ben denk teveel verwend met mijn zelfgemaakte pizza. Dat is een wereld van verschil met afhaal.

? Joehoe!!! Wij kregen zojuist het goede nieuws dat KeukenLiefde in de finale staat van de Foodblog Awards 2017! Dankjewel voor het stemmen lieve mensen! Nu mag je weer opnieuw stemmen! ? Ik ben voor vier categoriën genomineerd, maar ik ontvang je stem het allerliefst voor de categorie Foodblog van het jaar 2017 en Beste Blog Design. Ik ben je alvast heel dankbaar! ? PS Wederom mag je per categorie maximaal 10x stemmen! 😉

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde