Achter de schermen week 9

Achter de schermen week 9

De voorjaarsvakantie zit erop en het dagelijks leven is weer in volle gang. Benieuwd wat er vorige week allemaal achter de schermen gebeurde bij KeukenLiefde? Kijk maar mee!

Benieuwd wat er deze week speelt achter de schermen? Volg ons op instagram!

Maandag

We hebben een echt keuteldagje en El vermaakt zich met diverse verkleedpartijtjes. Ik verbaas me erover dat kinderen echt alles kunnen dragen. Ondertussen probeer ik wat te werken, want er moet geschreven en gekookt worden. Tussen de middag maak ik alvast het avondeten klaar. Het is supermooi weer en dus wil ik buiten foto’s maken. Als ik dit ’s avonds moet doen heb ik slecht licht en bovendien koud eten! Er staat Toscaanse palmkool met gnocchi (recept komt donderdag online) op het menu en dat is me toch lekker! Ella-Marie en ik moeten ons inhouden om niet alles al op te eten. Rond drie uur ’s middags lopen we naar de speeltuin. Ik had nog een stuk marmertulband over, dus die gaat lekker mee.

Dinsdag

Dinsdag regent het bijna de hele dag en dus houden we een knutseldag. De computer staat ook aan, want het werk gaat gewoon door. We hebben ongetwijfeld ook nog andere dingen gedaan, maar als papa aan het eind van de dag thuis komt, zitten we nog steeds aan tafel. Papa komt er gezellig bijzitten en we schenken een wijntje in: de chaos is compleet!

Woensdag

Ella-Marie heeft om 9 uur zwemles. Daarna gaan we naar mijn ouders. Tussen de middag eten we kibbeling van de visboer. Dat was voor mij alweer even geleden, maar o wat is dat lekker! Daarna ga ik aan de slag met een pannenkoekentaart (recept komt morgen online). Het is eventjes werk, maar het resultaat is echt supergaaf! Leuk om te serveren op een kinderfeestje of verjaardag. Uiteindelijk zijn we om half acht ’s avonds thuis en kan El bijna direct door naar bed. Ik had express niet zoveel gegeten bij mijn ouders, want Johan heeft een Mexicaanse tortillaschotel gemaakt. Dat is zó ontzettend lekker!

Donderdag

Donderdagochtend breng ik El naar haar andere opa en oma, want ze mag een nachtje blijven logeren. Haar neefje Levi is er ook dus haar dag kan niet meer stuk! Nadat ik El heb weggebracht haal ik wat boodschappen en eenmaal thuis duik ik direct de keuken in. Ik maak ham-preisalade (recept komt zondag online) en smeer deze op een lekkere volkorenbol als lunch. Lekker! Daarna gaat de computer aan en werk ik totdat Johan thuis komt. ’s Avonds maak twee kleine macaroni-ovenschotels (recept komt binnenkort online). Eentje bak ik direct af en eten Johan en ik als avondeten, de andere bewaar ik voor de volgende dag, zodat ik dan op mijn gemak foto’s kan maken van het eindresultaat.

Vrijdag

Ik slaap heerlijk uit tot acht uur (geloof me, dat is uitslapen als je een kind hebt!) en daarna maak ik de benedenverdieping schoon (was hard nodig!). Ik werk nog wat en dan komt opa El weer thuisbrengen. ’s Middags maken El en ik een heerlijk semi-slank chocoladetoetje (recept komt binnenkort online) en bak ik de andere macaroni-ovenschotel af. Het is prachtig weer, dus kan ik mooi buiten foto’s maken.

Zaterdag

Weekend! Er moeten boodschappen gehaald worden op de markt in de stad en hoewel ik eigenlijk moet werken, besluit ik mee te gaan. Die nieuwsbrief kan ik ook prima schrijven in een grand café onder het genot van een kop cappuccino. Gezellig! El zit lekker te kleuren en Johan geniet ook. We blijven meteen maar voor de lunch en als ik klaar ben met schrijven, gaan we de markt op. Halverwege de middag komen we thuis en ruimen we de boodschappen op. ’s Avonds eten we verse vis voor het nieuwe Spijs & Wijn gerecht (recept komt zaterdag online). Smullen!

Zondag

Papa maakt ons favoriete ontbijt: oeuf en cocotte met gerookte zalm en soldaatjes. Zo lekker! Daarna ga ik nog even werken en maakt papa alvast het pizzadeeg voor het avondeten. ’s Middags gaan we met z’n allen naar de Lidl om boodschappen te halen. Uiteindelijk is het al half vier in de middag voordat we rustig gaan zitten met wat lekkere hapjes en een drankje. Zucht, het weekend is alweer bijna voorbij.

Wil je niks missen achter de schermen en van alles op de hoogte blijven? Volg KeukenLiefde dan nu op instagram!

Een kijkje in de keuken, Geen categorie, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

9 reacties

Deel je liefde

 1. Miranda Ederveen

  Ach Miek, wat een leuke nieuwsbrief heb je weer.
  En wat leuk om te zien dat er bij oma thuis gewoon niets veranderd is….. behalve dat aan de kelderdeur niet jouw, maar El’s tekeningen hangen en ze nu op het plekje zit waar zo’n 27 jaar geleden mijn knutsels geproduceerd werden en waar ik nieuwe gerechten leerde eten 🙂 Waar blijft de tijd……

  1. Haha, ja mop, de tijd vliegt als een malle voorbij, maar op sommige plekjes lijkt de klok wel stil te staan… 😉

 2. Denise

  Wat zijn het toch steeds leuke foto’s! Je dochtertje EL doet me denken aan m’n eigen dochter (intussen 31!) maar wat was het leuk om samen te kokkerellen! Als je website er toen geweest was, wist ik zeker waar ik inspiratie had kunnen halen! Nu zijn het fijne receptjes om m’n man te verrassen! Bedankt Annemiek!

  1. Graag gedaan Denise. Fijn om te horen dat je geniet van de recepten. 🙂

 3. chantal drost

  Weer heel leuk om te lezen…. Ben benieuwd naar de recepten…

  Een lieve groet Chantal D

 4. lya va gelder

  Dat was een gezellige week
  zo te zien.

  Ella-Marie is nu naar school om
  uit te rusten denk ik.Alhoewel ze
  heeft natuurlijk heel wat te vertellen
  tijdens het kringgesprek.

  1. Ja, haha. En dit was eigenlijk nog een heel relaxed weekje! 🙂

 5. marianne

  Wat ben ik nieuwsgierig naar al je recepten

 6. Ei met soldaatjes zijn altijd een goed idee! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde