Achter de schermen week 10

Achter de schermen week 10

Hebben jullie de afgelopen dagen ook zo genoten van het heerlijke lenteweer? Eindelijk naar buiten zonder dikke winterjas en genieten van de allereerste – krachtige! – zonnestralen. Wat kan een mens daar vrolijk van worden. Eigenlijk heb ik vorige week geen zonnestraal gezien, maar vooral veel gewerkt. Pas aan het eind van de week en met name het afgelopen weekend had ik tijd voor wat ontspanning in de zon. Zo heerlijk! Die paar uurtjes brachten direct alles weer in balans! Kijk je mee?

Benieuwd wat er deze week allemaal achter de schermen gebeurd? Volg ons op instagram!

Maandag

Maandag was een normale werkdag waarbij ik veel moest schrijven. Ella-Marie bleef over op school, zodat ik even door kon werken. Niet altijd even gezond, want pas om half twee ’s middags bedacht ik me dat ik nog helemaal niks gegeten had. Oeps! Snel een broodje met geitenkaas gratineren onder de grill en doorrrr.

Voor het avondeten improviseerde ik wat met restjes uit de koelkast. Aardappelpuree, een blikje tonijn et voilà: deze heerlijke aardappel-tonijnkoekjes zijn een feit! Het recept komt woensdag online in Speels & Smakelijk. Welk kind is er nu niet dol op koekjes!

Dinsdag

Ja hoor, daar is -ie weer: latte macchiato! Ik krijg er nog steeds geen genoeg van en bovendien is het een welkome afwisseling op de liters rooibosthee die ik dagelijks naar binnen giet.

Ook de dinsdag is een drukke werkdag, waarbij ik veel moet schrijven. Ik zit het grootste gedeelte van de dag achter de laptop. ’s Middags als El uit school komt gaat de computer aan de kant en is het Ella-tijd. Wederom staan er ’s avonds restjes op het menu. Macaroni en pizza!

’s Avonds krijg ik superleuk nieuws via de mail. Voor de categorie KeukenLiefde ontdekt mogen Ella-Marie en ik – samen met drie andere mama’s en hun kind – eind april vier dagen naar Martinhal Beach Resort & Hotel: een luxe vijfsterrenhotel en resort in de Algarve, Portugal. Yeeeeaaaah!!!! Een paar dagen quality time met mijn dochter. De tickets zijn geboekt. Zin in!

Woensdag

Nadat ik El naar school heb gebracht maak ik een uitgebreid ontbijt voor mezelf, waar ik enkele uren op vooruit kan. Ik bak twee plakjes spek uit, mik er twee eieren bij, wat plakjes geitenkaas en tomaat erover en smullen maar.

’s Middags ga ik met El naar zwemles en eenmaal thuis duik ik nog even achter de computer. Normaal probeer ik de woensdagmiddag vrij te houden en samen met mijn dochter wat leuks te doen, maar vandaag zit het er even niet in. ’s Avonds eten we makkelijk en ontzettend lekker. Ik maak panini’s met mozzarella en Parmaham. Yumm! Het recept komt binnenkort online. Als Ella-Marie op bed ligt is het papa en mama tijd. We kijken samen op de bank een filmpje.

Donderdag

Foodpost! De postbode brengt deze zakjes Vegi mix van Lima waar ik helemaal vrolijk van word. De inhoud is al voorgekookt, dus ideaal voor een supersnelle hap!

’s Avonds bel ik Johan om te vragen of hij onderweg naar huis nog even bij de Albert Heijn wil stoppen. Ik heb pure chocolade (bak) druppels nodig voor een recept en google vertelt mij dat ze verkrijgbaar zijn bij de AH. Johan stuurt me een foto door maar het zijn niet degene die ik zoek. Blijkbaar hebben niet alle AH-filialen ze in huis. Jammer, want ik gebruik ze best vaak. Uiteindelijk haal ik ze bij het chocoladehuis in Tiel.

Vrijdag

Vrijdag is zo’n chaotische werkdag dat ik helemaal vergeet om foto’s te maken. Terwijl mama een werktelefoontje heeft, galmt het luidkeels door de kamer: “Mama, ik ben klaar met poepen! Kom je mijn billen afvegen!” Tja… Zo gaan die dingen dus. Aan het eind van de middag krijg ik op de valreep nog opdracht voor twee campagnes die binnenkort online komen. Whoehoe!

Zaterdag

’s Ochtends ga ik direct aan de slag met een recept voor een campagne. Het is mooi weer, dus ik maak buiten foto’s.
Wanneer de fotoshoot erop zit, mag er eindelijk geproefd worden. Het recept komt komt volgende week maandag online en wil je beslist niet missen!

’s Middags fietsen we even naar de stad en koop ik een nieuwe springvorm bij de Hema. Onderweg komen we de ANWB-wegenwacht tegen.

Zaterdagavond maakt papa dit bordje mac & cheese voor dochterlief. Wauw papa! Johan en ik eten later op de avond een stokbroodje hete kip. Ook ontzettend lekker! Het recept voor de hete kip komt zaterdag online. Van de mac & cheese heeft papa geen foto’s gemaakt, maar mochten er liefhebbers zijn dan is papa vast en zeker bereidt het recept te delen…

Zondag

Ik zit al vroeg achter de laptop te werken, maar om elf uur ’s ochtends ben ik klaar. Laptob weg en even een middag geen KeukenLiefde! We hebben geen plannen gemaakt en brengen de hele middag – op een bezoekje aan de speeltuin na – door in de tuin. Heerlijk!

Om drie uur hebben we zin in bitterballen, wijn en appelsap. Proost!

Aan het eind van de middag halen we de zijwieltjes van Ella-Marie haar fiets af. Het wordt tijd dat mevrouw leert fietsen. Het was nog geen groot succes. Oefening baart kunst, dus dat wordt flink oefenen de komende tijd.

Een kijkje in de keuken, Geen categorie, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

2 reacties

Deel je liefde

  1. Aman

    Echt altijd genieten van de ‘achter de schermen’ verhalen!
    Je bent lekker druk Miek, super te horen dat het allemaal zo goed gaat!

    Ga zo door, liefs Aman

    1. Thanks Amannie! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde