Asperge-crèmesoep met bieslook

Asperge-crèmesoep met bieslook

Het eerste aspergerecept waar ik dit kraakverse aspergeseizoen mee aftrap is deze asperge-crèmesoep. Deze soep is eenvoudig te maken en heeft een volle, rijke aspergesmaak. Verrukkelijk! 

Lunch of voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 1,5 groentebouillontablet
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 200 ml koude volle melk
  • Paar sprietjes bieslook

Verder nodig
Aspergeschiller, zeef, garde

Bereiding
Snijd een stukje van de harde onderkant, circa 1,5 cm, van de asperges af en gooi weg. Schil de asperges rondom vanaf net iets onder het kopje tot onderaan. Doe de schillen in een pan met 1,5 liter koud water en de bouillonblokjes.

Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes trekken. Zeef het aspergevocht en vang 1 liter op.

Snijd de asperges in kleine stukjes.

Verwarm een ruime pan met de boter en voeg de ui toe. Fruit op middelhoog vuur totdat de ui zacht en glazig is. Voeg de bloem toe en zet het vuur laag. Roer door met een garde en bak de roux 5 minuten mee. Blijf goed roeren zodat de roux niet kan aanbranden of te donker kleurt. Voeg al roerend met een garde de melk toe en blijf roeren totdat alle klontjes zijn verdwenen. Voeg het opgevangen aspergevocht toe en breng de soep aan de kook. Voeg de aspergestukjes toe en kook zachtjes gaar.

Knip vlak voor serveren wat verse bieslook over de soep.

Asperge-crèmesoep met bieslook

Eet smakelijk!

Tip!

Voeg nog extra fijngehakt hardgekookt ei en reepjes ham toe.

Comments

  1. Conny S says:

    Ik heb dit recept met Pasen gemaakt, heerlijk|!! Echt van genoten!

Speak Your Mind

*