Banana split

Een banana split met vanilleroomijs, banaan, slagroom en chocoladesaus. Een heerlijk ijsdessert dat nooit gaat vervelen. Ik serveer de bananensplit in een mooie coupe. Dat ziet er feestelijk uit en eet makkelijk. Je kunt de banana split ook op de klassieke manier serveren; op een plat bord waar twee halve bananen op liggen met daartussen bolletjes ijs. Eventueel kun je ook nog een kersje bovenop leggen.

Gemak of zelf maken

In deze makkelijke variant van de banana split gebruik ik kant-en-klare chocoladesaus en slagroom uit een bus, maar je kunt deze ook zelf maken. Gebruik bijvoorbeeld dit recept voor zelfgemaakt vanilleroomijs, dit recept voor chocoladesaus en klop zelf slagroom stijf. Het voordeel van zelfgeklopte slagroom is dat het steviger is en de toef niet direct in elkaar zakt.

Zomerrecepten, Dessert

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde