Bruschetta met mozzarella en tomaat

Deze Italiaanse bruschetta met mozzarella en tomaat is een heerlijk lunchgerecht of snijd in stukken en serveer als borrelhapje.

Zie ook onderstaande tips om de puntjes op de i te zetten! 

Menu, Seizoen, Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Zomerrecepten, Lunch

Ingrediënten

  • 2 dikgesneden plakken brood
  • 1 bol mozzarella, in stukken gescheurd (*zie tip onderaan)
  • 5 tasty tom tomaten (of andere lekkere, zoete tomaten)
  • 2 tenen knoflook, 1 teentje uitgeperst en 1 teentje gehalveerd
  • Handje basilicumblaadjes
  • Extra vierge olijfolie

Tip! Als je mozzarella scheurt in plaats van snijd dan laat de mozzarella tijdens de bereiding minder vocht los. Fijn, want dan wordt het brood wat minder klef!

Extra Tip! Een druppeltje Crema di Balsamico over deze bruschetta maakt het Italiaanse smulfeest compleet!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Leg het brood op het bakblik en besprenkel met olijfolie. Bak circa 8 tot 10 minuten in de oven, tot het brood licht goudbruin en krokant is.

Verwijder het sap en de zaadlijsten uit de tomaten, dit mag weg. Snijd het tomatenvruchtvlees in kleine blokjes. Doe de tomaat in een kom samen met 1 uitgeperst knoflookteentje en een eetlepel olijfolie. Breng op smaak met wat zeezout uit de molen. Schep om en laat even marineren.

Haal het brood uit de oven en wrijf in met het gehalveerde knoflookteentje. Zo krijgt het brood een subtiele knoflooksmaak. Beleg het brood met wat mozzarella en schuif 2 tot 3 minuten in de oven, tot de mozzarella is gesmolten.

Beleg de bruschetta met het tomatenmengsel. Snijd wat blaadjes basilicum fijn. Druppel nog wat extra olijfolie over de bruschetta en strooi de basilicum eroverheen.

Bruschetta met mozzarella en tomaat

Bruschetta met mozzarella en tomaat

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin