Cannelloni met spinazie à la crème en ricotta

Cannelloni met spinazie à la crème en ricotta

Deze cannelloni met spinazie, ricotta en bechamelsaus is een echte allemansvriend. Ik liep vroeger altijd te stoeien met het vullen van de gekookte en zachte canneloni’s, maar inmiddels heb ik daar wat op gevonden: ik vul de ongekookte canneloni’s met behulp van een spuitzak. Een fluitje van een cent!

Bechamelsaus kun je kant-en-klaar kopen, maar als je eenmaal door hebt hoe eenvoudig dit is, draai je je hand er niet meer voor om. 

Hoofdgerecht voor 4 personen —

Ingrediënten

  • 1 pak cannelloni
  • 1 pak diepvriesspinazie à la crème à 450 gram
  • 1 bakje ricotta à 250 gram
  • 1 kleine pot, of pak tomatensaus naar keuze
  • 1 portie bechamelsaus, zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • 1 bol mozzarella
  • Handje geraspte kaas

Bereiding
Doe de spinazie in een pan en laat op een zacht vuur ontdooien. Roer als de spinazie ontdooid is de ricotta erdoor.

DSC_0594_800x536

Vet een ovenschaal in en verdeel de tomatensaus erover. Zet een spuitzak in een maatbeker zodat je hem makkelijk kunt vullen met het spinaziemengsel.

DSC_0603_800x536

DSC_0605_800x536

Vul de cannelloni met de spinazie en leg ze op de tomatensaus.

DSC_0610_800x536

Verdeel de rest van het spinaziemengsel over de cannelloni. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de bechamelsaus en roer er een flinke hand kaas doorheen. Giet dit over de cannelloni’s en bedek de saus met plakjes mozzarella en nog wat geraspte kaas.

DSC_0625_800x536

DSC_0636_800x536

Bak ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is. Wij aten er een frisse salade bij van tomaten en komkommer op smaak gebracht met wat goede olijfolie en balsamicoazijn.

DSC_0644_800x536

Cannelloni met spinazie à la crème en ricotta

Eet smakelijk!

Budget, Hoofdgerecht, Italiaanse recepten, Lenterecepten, Ovenschotelrecepten, Pastarecepten, Seizoen, Vegetarisch, Wereldgerecht




Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
20 reacties

Verdeel je liefde

  1. Patrick Hage

    Van de week gemaakt en we hebben er van genoten. Wat een fijn recept. Dankjewel!

    1. Bedankt voor je reactie Patrick. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft!

  2. Sandra

    Ik heb net alles gekocht om dit recept te gaan maken, vanavond staat deze op het menu! Ik heb er nog wel een kleine portie gehakt bij gekocht… Ik ben erg benieuwd!!!

    1. Leuk Sandra! Ben benieuwd hoe hij je gesmaakt heeft. 🙂

  3. E.

    Dit recept heb ik gisteren gemaakt en het was heerlijk!! Wel heb ik er rundergehakt, 3 teentjes knoflook en pittige tomatensaus aan toegevoegd. Zeker voor herhaling vatbaar. Dankjewel voor het delen!

    1. Jouw variant klinkt idd ook heerlijk! 🙂

  4. Ineke Bekker

    WoW, wat ziet dit er lekker uit…. Komt op mn lijstje..

    1. Haha, die lijstjes ken ik … 😉

  5. Belin

    we hebben weer heerlijk gesmuld! Een gerecht van jou site garandeert een heerlijke maaltijd.
    Deze cannelloni is zonder vlees. Ik heb het met ongeveer 2 ons gehakt gemaakt. Dit ga ik zeker nog eens maken. Bedankt voor al die lekkere recepten.

    1. Bedankt voor dit mooie compliment Belinda! Fijn om te weten dat het ook heerlijk smaakt met vlees. 🙂

  6. Sandra

    Ik ga het vanavond maken…lijkt me heerlijk.

    1. Hoop dat het lekker gesmaakt heeft Sandra! 🙂

  7. ilona

    Heerlijk! Fan van dit recept, we maken het regelmatig.

    1. Leuk Ilona!!

  8. Adjura

    Ga ik volgende week proberen. Ziet er geweldig lekker uit.

    1. Leuk om te horen! Ben benieuwd hoe het je smaakt… 🙂

  9. Marcella

    Vrouw! Heb vanavond dit recept gemaakt! Wat is dit goddelijk lekker! Ik ga meer van je maken want het ziet er allemaal super lekker uit! Super leuk deze site vooral als je niet weet wat je moet eten! Liefs

    1. Hoi Mars, bedankt voor je reactie 🙂 Superleuk om te horen!!!!

  10. Iris

    Dat ziet er heerlijk uit. Ik ga hem binnenkort ook eens maken.

    1. Dank je Iris, leuk dat je op mijn site komt kijken! Veel kijk en kookplezier gewenst 🙂

Follow on Bloglovin

mytastenld.com

mytastebe.com