Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Chinese omelet met bami
Sinds ik het in mijn kookvingertjes heb – het is echt heel makkelijk om te maken –, zet ik het regelmatig op tafel: Chinese omelet (foe yong hai).
En soms, als ik zin heb om eens flink uit te pakken, bereid ik zelfs een complete rijsttafel. Maar vandaag hou ik het simpel. Voor deze snelle Chinese omelet vervang ik de zoete tomatensaus door kant-en-klare zoete chilisaus, en daarbij serveer ik bami. Simpel, snel en supersmakelijk!
Hoofdgerecht voor 4 personen — 30 minuten
Ingrediënten
- 1 pak bami
- 500 g gesneden groenten (Ik gebruikte 1 ui, 1 teen knoflook, 240 g prei en 240 g wortel. Je kunt eventueel ook een zak kant-en-klaar gesneden wokgroenten gebruiken.)
- 1 tl sambal manis
- 1 kippenbouillontablet
- 200 g garnalen, rauw en gepeld
- 125 g taugé
- 2 lente-uitje, in smalle ringen gesneden
- 4 eieren
- Sesamzaadjes, licht goudbruin geroosterd
- Zoete chilisaus
- Zonnebloemolie + sesamolie
Bereiding
Verhit een koekenpan met een scheut zonnebloem- en sesamolie en bak de groenten en sambal even kort aan. Verkruimel de kippenbouillontablet erover en voeg 250 ml water toe. Smoor de groenten zachtjes gaar. Voeg als het vocht verdampt is en de groenten beetgaar zijn de garnalen toe en bak mee, totdat de garnalen bijna gaar zijn.
Klop de eieren los, breng op smaak met peper, zout en een snuf suiker en giet over de groenten. Voeg de taugé en de helft van de lente-ui toe en roer erdoor. Bak op laag vuur verder, totdat het ei net gestold is.
Kook ondertussen de bami gaar volgens de beschrijving op het pak. Giet af en hussel om met een scheut sesamolie, helft van de sesamzaadjes en de overige lente-ui.
Schep de bami en Chinese omelet op borden, bestrooi met de overige sesamzaadjes en serveer met zoete chilisaus.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Visrecepten
om 13:39
Hoi, wat was het weer heerlijk, had de garnalen vervangen Door kip ( gemarineerd met een pepertje en knoflook)
Bedankt wederom
om 11:39
Goed om te weten Gwen dat het ook met kip lekker smaakt! 🙂
om 00:09
Heb jij nog een suggestie voor het vervangen van de garnalen.?
om 12:49
Daar zat ik ook over na te denken, maar ik denk dat kipfilet een hele goede vervanging is van de garnalen. Eventueel zou een stevige witvis ook kunnen denk ik. maar ik ga dan voor de kip 😉
om 20:54
Was super lekker!!
om 14:18
Leuk om te horen Elise!
om 11:43
Bami moet ik eigenlijk echt zelf eens gaan klaarmaken! Dit lijkt me een ideaal recept!
om 13:40
Zeker doen Ellen, het is zo simpel en lekker!