Courgettelasagne met ricotta

Deze courgettelasagne met tomatensaus en ricotta maak ik graag in de zomer. Omdat ik in plaats van pastabladen plakken courgette gebruik is deze lasagne heerlijk licht en bevat hij een flinke dosis groente. De traditionele bechamelsaus vervang ik door ricotta die samen met de courgette een heerlijke match vormt!

De courgetteplakken kun je op twee manieren in dit gerecht verwerken: rauw, of gegrild. Omdat gegrilde courgette een intense en rijke smaak heeft, gril ik de courgetteplakken voordat ze in de ovenschaal gaan. Dat duurt iets langer, maar die extra tijd word wordt rijkelijk in smaak beloond!

Wereldgerecht, Seizoen, Zomerrecepten, Italiaanse recepten, Koolhydraatarme recepten, Hoofdgerecht, Ovenrecepten, Vegetarisch

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Robert

    Hm, ik vond deze wat tegenvallen. Ik miste wat hartigheid, de smaak of het gevoel van echte lasagnebladen.. Ik weet het niet. Gelukkig nog genoeg andere opties op deze site (tot nu toe altijd met succes!)

  2. Diana

    Vanavond gemaakt. Het kost even wat tijd maar de smaak is er inderdaad naar. Verukkelijk! En veel lichter dan met de traditionele lasagnebladen.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin