Courgettepizza met bloemkool en geitenkaas

Zoals je ongetwijfeld wel weet zijn Johan en ik dol op pizza. De pizzabodem maak ik het liefste zelf en dus zet ik regelmatig mijn Kenwood Chef aan het werk om pizzadeeg te kneden. Onlangs kreeg ik van Magioni twee courgettepizza’s thuisbezorgd om uit te proberen. Groentepizza’s zijn razend populair, maar tot nu toe sprak een pizzabodem gemaakt van bijvoorbeeld bloemkool mij niet echt aan. Geef mij maar gewoon een good old fashioned pizzabodem gemaakt met gluten!

Toch was ik blij verrast door de pizzabodem van Magioni. Ondanks dat er 70 gram courgette in de bodem verstopt zit proef je dit helemaal niet terug. De pizzabodem is naturel van smaak en heeft een lekkere, krokante bite. Dit is trouwens geen gesponsord artikel, ik schrijf dit gewoon omdat ik enthousiast ben. In het pizzapakket dat ik ontving zaten ook ingrediënten voor een verrassende topping: zo maakte ik een zoete pizza belegd met chocolade, banaan en marshmallow (het recept vind je hier) en deze hartige variant met bloemkool, spinazie, dadel en geitenkaas. Toppings die ikzelf niet zo snel had uitgekozen, maar daarom was de verrassing des te groter toen ik de pizza’s proefde. De zoete pizza was heerlijk, maar deze courgettepizza met bloemkool vond ik the bomb! Ik wil je het recept dan ook niet onthouden. Ga je hem ook maken? Laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben heel benieuwd. 

Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Vegetarische recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde