Duitse sperziebonensalade

Onlangs schoven we bij mijn ouders aan voor een lekkere barbecue. Toen ik aan mijn moeder vroeg ik of nog iets mee moest nemen was haar antwoordt: “nee, er is meer dan genoeg”. Er kwamen die avond verschillende bijgerechten op tafel waaronder een zelfgemaakte komkommersalade. “Ik wilde eerst een bohnensalat maken, maar omdat ik zoveel komkommers had liggen, heb ik maar een komkommersalade gemaakt,” vertelt mijn moeder. Die bohnensalat is typisch Duits en maakte mijn (Duitse) oma vroeger vaak. Toen werd hij vaak gemaakt met gele sperziebonen, maar mijn moeder maakt de salade tegenwoordig met groene sperziebonen. Dat bracht me meteen op het idee om deze salade zelf te maken met de sperziebonen uit onze moestuin. Ik vroeg mijn moeder om het recept en ging er thuis mee aan de slag. Het recept is supersimpel en heel erg lekker. Serveer als bijgerecht bij de barbecue, of met een gebakken Duitse biefstuk met champignonroomsaus en gebakken aardappeltjes. Smullen maar!

Menu, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Duitse recepten, Bijgerechten, Groente recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(16 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde