Een kijkje in de keuken week 10-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Ik maak de Snickers monchoutaart om morgen mee te nemen naar vriendinnetje Miranda. Onlangs is ze veertig geworden en daar moet natuurlijk even op ‘getaart’ worden! 🙂 ?

Een kijkje in de keuken week 10-2021

Verder maakte ik nog een kookboekrecept. Iets met zalm, pastabladen en romige groentesaus in een ovenschaal… ?

Na al het gekokkerel had ik zin om een grote wandeling te maken met Nacho. We maakten het ‘grote’ dijkrondje en liepen daarna nog even naar het waalstrandje.

Na zo’n wandeling voel je je weer als herboren!

Woensdag

Rond kwart voor tien stapte ik in mijn scheurijzer en karde naar vriendinnetje Miranda. Effe lekker bijkletsen onder het genot van een mok thee en een stukje taart. Ik hou ervan! Het recept voor de Snickers monchoutaart vind je hier.

Eenmaal weer thuis ging ik de keuken in en maakte nog twee kookboekrecepten. ? Vorige week hoorde ik van mijn uitgever dat de lanceerdatum van ons kookboek waarschijnlijk een maand vervroegd wordt naar september. Jottem! Nu hoef je nog maar een kleine zes maandjes te wachten op deze recepten! ??

Als de foto’s gemaakt zijn en de keuken is opgeruimd gaan we nog even wandelen. Ik kan altijd extra genieten van zo’n wandeling als ik weet dat het avondeten al klaar is.

Een kijkje in de keuken week 10-2021

Donderdag

Van Boursin kreeg ik dit pakketje thuisbezorgd met hun Boursin Zacht & Romig. Hij staat regelmatig bij ons in de koelkast om bij de borrel te serveren op een stokbroodje, of ik roer een lepeltje door de pastasaus.

Een kijkje in de keuken week 10-2021

’s Avonds hoefde ik niet te koken want we hadden een kliekjesbuffet. Ik ging voor een bordje pasta met saus en voor de vorm wat sla. ?

Vrijdag

Dit pakketje kwam ook nog binnen: drie complete maaltijdsauzen van Pianta Pasta in de smaak: Piselli, Bolognese en Peperoncino. De sauzen (voor 2 personen) zitten vol verse groenten en zijn 100% plantaardig. Je hoeft ze alleen maar te verwarmen en er wat pasta bij te koken. Ben heel benieuwd, ga ze snel even uitproberen.

Een kijkje in de keuken week 10-2021

Ella neemt ’s middags een vriendinnetje mee naar huis en de dames willen graag iets lekkers bakken. Waarom ook niet. Ze mogen zelf naar de winkel om alle benodigdheden te halen en niet veel later gaan ze aan de bak. Ik offer me gewillig op als hun assistent (wat zoveel betekend als opruim- en afwashulp).

’s Avonds kijken we The Voice met een stukje taart erbij… Uitstekend begin van het weekend.

Een kijkje in de keuken week 10-2021

Zaterdag

Johan gaat vandaag verder met het leegruimen van de deel en de zolder erboven. Als alles verloopt volgens planning start de aannemer volgende week maandag en dan moeten ze direct aan de slag kunnen.

Ik sta ondertussen in de keuken onze favoriete sushi te maken voor vanavond. Sushirollen maak ik tegenwoordig altijd met behulp van de sushimaker. Daarmee maak je heel eenvoudig de perfecte sushirol! Je vindt hem hier in onze shop. Een recept om zelf sushi te maken vind je hier. Tegenwoordig maak ik echter altijd 500 g sushirijst (met 750 ml water) ipv 250 g zoals in het recept staat. Hiermee kun je makkelijk 7 sushirollen maken.

Uitgeteld!

Een kijkje in de keuken week 10-2021

’s Avonds komt de sushi op tafel (avondeten) en kijken we de film Coming 2 America. Johan vond het een beetje een slap aftreksel van het origineel, maar El en ik vonden hem erg leuk. Ach, met lekkere sushi op tafel is eigenlijk elke film prima….

Zondag

Normaal probeer ik het weekend vrij te plannen van werk en koken, maar de laatste twee weken lukt dit niet helemaal. En dus wordt er ook vandaag nog een kookboekrecept gemaakt en gefotografeerd. ’s Avonds eten we hetzelfde gerecht, maar dan nog een keer vers gemaakt.

Maandag

Het weekend zit er weer op. Aan het werk. Ella-Marie gaat naar school en Johan en ik beginnen de dag thuis op kantoor. Daar zitten we de rest van onze werkdag. Voor het avondeten kook ik voor Ella wat sushirijst. Met de ingrediënten die nog in de koelkast liggen maken we daar een sushi bowl mee. Ook maak ik pizzadeeg, zo kunnen Johan en ik vanavond weer eens zelfgemaakte pizza eten.

Heb je ons kookboek Koken met KeukenLiefde al (inmiddels bezig met zijn vierde druk!)? In dit boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag! De hoofdstukken zijn onderverdeeld in vlees, vis, kip en vega, zo is er voor ieder wat wils. :) In de Keukenliefdeshop vind je niet alleen ons kookboek, maar ook andere producten waar wij blij van worden. Inmiddels al teveel om op te noemen, kijk zelf maar even rond!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde