Een kijkje in de keuken week 23 2024

Een kijkje in de keuken week 23 2024. Elke week deel ik hier een persoonlijke binnenkijker. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken!

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

De werkweek begon voor mij bijzonder slecht want het internet deed het niet. Blijkbaar was die storing alleen in ons postcodegebied en uiteindelijk duurde hij de hele dag! Het lukte dus ook niet om het Kijkje in de keuken te schrijven en te publiceren dus werd die, tot grote frustratie van mijn kant, doorgeschoven naar de volgende dag. Afschuwelijk om zo afhankelijk te zijn van internet, maar het is niet anders. Gelukkig kwam er nog leuke foodpost binnen van Innocent met fruit smoothies die in het bijzonder bij Ella-Marie erg in de smaak vielen. ’s Avonds maakte ik een pan nasi met overgebleven rijst van gisteren en omdat dat maar genoeg was voor twee personen viste ik een bolletje pizzadeeg uit de vriezer en maakte ik voor mezelf pizza.

Woensdag

Het is weer een gewone werk- en schooldag voor iedereen. Ik kan ook weer aan de slag want sinds gisteravond doet het internet het weer. Jottem! Als ik het Kijkje in de keuken online heb gezet lunch ik met een lekker broodje. ’s Middags wordt de steiger gebracht die morgen wordt opgezet rondom ons huis want volgende week krijgen we een nieuw dak. Ella vroeg of we ’s avonds sushi bowl konden eten. Tuurlijk kan dat. Fijn als ik een beetje input voor het avondeten krijg, dan weet ik tenminste zeker dat iedereen met een glimlach aan tafel schuift. 😉

Donderdag

De steigerbouwers staan ’s ochtends al vroeg op de stoep. Verder is het weer een gewone dag voor iedereen. Ik werk thuis op kantoor en ’s middags maak ik een grote wandeling met Nacho. Ella-Marie is de laatste tijd van de dinerverzoekjes en vandaag vraagt ze of we pasta pesto kunnen eten. Maar natuurlijk!

Vrijdag

Ook vandaag staan de steigerbouwers vroeg op de stoep om de klus af te maken. Johan is vrij en samen werken we ’s ochtends op kantoor. ’s Middags ga ik weer wandelen met Nacho en daarna maai ik het gras. Daarna halen Johan en ik wat boodschapjes en op verzoek van Ella eten we ’s avonds een agv’tje: gebakken aardappels, cordon bleu en bloemkool met een sausje. Altijd lekker.

Zaterdag

Vandaag is het klusdag! De slaapkamer van Ella moet leeggepakt worden want volgende week worden de dakkapellen gesloopt. De spullen van Ella gaan naar een andere kamer die later ook nog verbouwd moet worden. Ondertussen dat Johan thuis aan het sjouwen is zit ik prinsheerlijk bij de kapper om de uitgroei bij te werken. Moest echt even gebeuren met al die grijze haren. Ella heeft ’s avonds een barbecue met haar voetbalteam dus Johan en ik eten met z’n tweeën. In het weekend kookt Johan bijna altijd van de BGE en zo ook vandaag. Hij grillt ossenhaas en broccoli (later gaan daar geroosterde pijnboompitjes en parmezaan bij) op het ei, warmt pepersaus op (de bruine pepersaus van Knorr Garde d’Or is goddelijk!) en bakt frietjes.

Zondag

We slapen lekker uit en ontbijten met eggs benedict. De rest van de dag rommelen we een beetje rondom huis. ’s Avonds maakt Johan weer een lekkere maaltijd van het ei. Hij grillt kipfilet met spek (over het spek strooit hij wat kipkruiden) en broccoli (broccoli wordt omgehusseld met olijfolie en gaart op de plancha) op het ei en binnen kookt hij pasta en warmt weer pepersaus op. Heerlijk maaltje.

Maandag

De wekkers gaan vroeg! Het is een hectische dag. Zodra de bouwcontainer is neergezet gaan de mannen het dak op om de dakpannen weg te halen. ’s Middags worden de dakisolatieplaten geleverd en de delen van de steiger die niet werden gebruikt werden weer opgehaald. Het was voor de mannen allemaal een beetje passen en meten maar het kwam allemaal goed. Eind van de dag zijn bijna alle dakpannen eraf en is het dak afgedekt met zeil. Gelukkig werkt het weer een beetje mee en is het droog. ’s Avonds eten we lekker makkelijk een frietje van de cafetaria.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde