Een kijkje in de keuken week 28

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik maak een romige kerriesoep met kokosmelk en grote garnalen voor het avondeten. Het recept ga ik uiteraard ook delen op KL.

Dinsdag

In het vorige Kijkje in de keuken zag je dat ik spinaziepannenkoeken met bieslookroomkaas en zalm maakte op de woonmarkt in Tiel. Vandaag maak ik ze nog een keer en maak ik er foto’s van zodat ik het recept binnenkort kan delen op KL. Ze zijn vandaag ons avondeten.

Woensdag

Ook vandaag sta ik weer in de keuken om recepten voor KL te maken. Zoals ik al eerder zei probeer ik voorraad op te bouwen voor onze vakantie en verhuizing. Vandaag maak ik drie recepten: een schwarzwalder toetje (dit recept), Franse meringues en eton mess (met de zelfgemaakte meringue) met kersen. Jammie!

Langzaam probeer ik de vriezer leeg te maken die uitpuilde door alle kookboekdagen. Gisteren had ik er al kipfilet uitgehaald want vandaag maak ik bami met kip. Ik wilde er een zak Chinese roerbakgroenten doorheen doen die nog in de koelkast lag, maar die bleek over de datum te zijn. Even improviseren. Gelukkig vind ik in de diepvries een zak soepgroenten met blokjes wortel, knolselderij, prei, bloemkoolroosjes, doperwten en tuinkruiden. Perfect voor de bami. Lang leve een goedgevulde diepvries!

Donderdag

Wederom zorgt de diepvries vandaag voor een makkelijke maaltijd. We eten truffelrisotto met champignons uit het kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE. Heb jij hem al gereserveerd? Dat kan hier! Door nu alvast een exemplaar te reserveren valt hij zodra hij gedrukt is (rond 17 oktober) automatisch bij jou op de deurmat. 🙂 Ik gooi trouwens nog een handje spinazie door de risotto omdat die nog in de koelkast ligt en op moet. Ook opgewarmd uit de diepvries smaakt de risotto nog heerlijk.

Vrijdag

Vandaag is de allerlaatste schooldag van Ella-Marie voor de vakantie en de laatste dag op deze school… Ze heeft het er best moeilijk mee, vooral vandaag. Afscheid nemen van je vriendinnen en vertrouwde omgeving is niet leuk… Pfff, best heftig hoor als je ziet dat je kleine meisje zo verdrietig is.

Mijn ouders en broers komen ’s avonds bij ons eten. M’n moeder heeft dit bosje bloemen voor me meegenomen die ze uit haar tuin geplukt heeft. Zo mooi.

Als aperitief maak ik Negroni-tonic cocktails uit het kookboek Simple Food van Sergio Herman. Als diner serveer ik een grote borrelplank met allerlei lekkers en we sluiten de avond af met zelfgemaakte amandeltaart. Smullen!

Zaterdag

In de ochtend hebben we afgesproken in ons toekomstige huis met de huidige bewoners. We willen even met Johan zijn oom (die schilder is) kijken wat er straks aan schilderwerk moet gebeuren. We worden achter in de tuin op het overdekte terras ontvangen met koffie en wat lekkers en daarna lopen we alles nog eens na. De omliggende tuin en fruitbomen staan vol in bloei en het liefst was ik er niet meer weggegaan. Ook Ella-Marie is dolgelukkig want overal ziet ze nieuwe dingen; goede verstopplekjes, bomen om in te klimmen, kikkers en vissen in de vijver, appels, frambozen, bramen die geplukt mogen worden.

Eén grote groene oase. Hallo onderhoud! 😉 Binnen krijg ik straks een echt kantoor waar de computer niet meer van tafel hoeft als we gaan eten. En eten doen we in de gezellige eetkamer. Qua keuken doe ik zometeen een flinke stap terug ten opzichte van nu. Hij is heel eenvoudig en gedateerd. Oeps! Toch kan ik niet wachten tot het zover is. 🙂 Zodra we de sleutel krijgen ga ik het je allemaal laten zien…

’s Avonds gaan we barbecueën. Op de barbecue gaat een grote pan met groenten, worstjes, gemarineerde kippendijen, spareribs en erbij wat stokbrood en een tomatensalade met feta.

Zondag

Ik breng Ella-Marie ’s middags naar mijn ouders want ze mag blijven logeren. Als ik een rondje door de tuin en boomgaard loop kijk ik altijd weer m’n ogen uit. Landleven op en top! De pruimen zijn ook weer rijp en als ik naar huis ga gaan Ella en oma pruimentaart bakken. De vijfde alweer van dit seizoen… 🙂

’s Avonds eten Johan en ik pizza. Johan een kant-en-klare margherita pizza en ik maak pizza van een bolletje zelfgemaakt pizzadeeg. Beiden lagen nog in de vriezer.

Dat was het weer voor deze week.

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

❤️Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

❤️Nog meer inspiratie nodig voor het avondeten? Reserveer hier ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE: 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag! Het boek ligt omstreeks 17 oktober in de winkels maar door hem nu alvast te reserveren valt hij straks automatisch op jouw deurmat en ben je verzekerd van een exemplaar!

❤️Volg je ons ook op YouTube? Elke zaterdag delen Johan, Ella-Marie of ik daar een nieuwe kookvideo en één keer per keer verschijnt een nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde