Een kijkje in de keuken week 27

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ella-Marie heeft vandaag een studievrije dag. Samen met mijn moeder en broer gaan we een dagje naar de Efteling! Het is prachtig weer en als we ’s ochtends aankomen is het superdruk. Eenmaal op het park is het prima te doen. Halverwege de middag wordt het rustig omdat veel bussen met schoolkinderen en gezinnen met jonge kinderen weer vertrekken. Het wordt zelfs zo rustig dat we bij attracties zoals de Fata Morgana en de Droomvlucht zo in kunnen stappen. We rijden ’s avonds om acht uur pas weer van het parkeerterrein van de Efteling weg. Topdag!

Dinsdag

Ik kreeg heerlijke foodpost thuisbezorgd: Typical Dutch chocolates van Australian.

Ik ben op chocolade maar koop het bijna nooit omdat ik er puistjes van krijg. Dit was dus echt een cadeautje waar ik voor ben gaan zitten. Ik heb ze allemaal geproefd! Vooral de witte chocolaatjes vond ik verslavend lekker!

’s Avonds maak ik een lekker pastaatje voor het avondeten: tagliatelle met champignonroomsaus. Natuurlijk eten we weer lekker buiten in de tuin. Hoe kan het ook anders met zo’n zomer!

Woensdag

Pizza! Dit keer niet met zelfgemaakte pizzabodem maar een eenvoudige kant-en-klare magherita pizza die we zelf extra beleggen.

Donderdag

Omdat Ella-Marie in de zomervakantie jarig is (24 juli) mag ze vandaag al op school trakteren. Ella-Marie mag altijd zelf kiezen wat ze wil trakteren en dit keer wil ze cupcakes met eetbare print. De cupcakes bak ik natuurlijk zelf. Ik gebruik dit recept met yoghurt.

’s middags komt er een vriendinnetje van Ella-Marie bij ons spelen en die mag ’s avonds mee-eten. Ik heb nog zelfgemaakte poffertjes in de diepvries liggen dus die hoef ik alleen maar even op te warmen.

Een kijkje in de keuken week 27

Vrijdag

Yeah! Eindelijk mag ik de cover van ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE delen! Bekijk hem hier. Het boek ligt omstreeks 17 oktober pas in de boekhandel maar je kunt nu alvast een exemplaar reserveren zodat hij straks automatisch op je deurmat valt en je verzekerd bent van een exemplaar.

Een kijkje in de keuken week 27

’s Avonds eten we een frietje.

Zaterdag

Ik was uitgenodigd voor de opening van de Open Kersendagen in boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Een jaarlijks terugkerend event met kraampjes, diverse muzikale optredens van bekende artiesten en zangkoren en heel veel Betuwse kersen. Voor kinderen zijn er ook genoeg dingen te doen. Ella-Marie vermaakte zich op het springkussen, knuffelde pony’s en liet zich schminken.

We konden niet zolang blijven want ’s middags had ik beloofd een kookdemo te geven op de Woonmarkt in Tiel. Het thema was duurzaam wonen met als speerpunt aardgasvrij wonen. Ik kookte dus niet op gas maar op inductie. Ik kook zelf thuis nog op gas maar in ons nieuwe huis wil ik zo snel mogelijk de overstap maken naar inductie. Inductie kookt erg fijn: het is snel, nauwkeurig in te stellen, veilig voor kinderen en niet geheel onbelangrijk, makkelijk schoon te maken. Ik maakte trouwens opgerolde spinaziepannenkoeken, belegd met bieslookroomkaas en gerookte zalm. Ella-Marie deelde ze uit en en kon het niet laten er zo nu en dan een in haar eigen mond te stoppen. Haha! Het recept ga ik nog delen op KL natuurlijk.

We sloten de middag af met wijn en bitterballen op het terras. 🙂

Een kijkje in de keuken week 27

Zondag

Vandaag is het kinderfeestje van Ella-Marie. We beginnen thuis met een stukje taart en het uitpakken van de cadeautjes en daarna gaan de meiden ponyrijden bij Shetlandponystal Het Zesspan. Zo’n leuke middag! We sluiten het kinderfeestje af in de speeltuin met een kindermenuutje van McDonalds.

Dat was het weer voor deze week.

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je ons ook op YouTube? Elke zaterdag delen Johan, Ella-Marie of ik daar een nieuwe kookvideo en één keer per keer verschijnt een nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie, K♥L ontdekt ..., Persoonlijk

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde