Een kijkje in de keuken week 29

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ella-Marie logeert tot woensdag bij mijn ouders dus ik kan vandaag de hele dag werken. Ik moet ’s ochtends eerst naar het Pento in Utrecht voor mijn oren. Rond het middaguur ben ik weer thuis en ik maak ik een broodje eiersalade voor mezelf klaar als lunch. Ik maak er maar meteen foto’s van zodat ik het recept op KL kan delen. Het was een heerlijk broodje namelijk!

Als ik het broodje op heb maak ik nog een KL-recept: spinaziesalade met couscous en tonijn. Deze salade gaat na het maken van de foto’s in een bak in de koelkast en kan Johan morgen als lunch mee naar zijn werk nemen.

Dinsdag

Ik maak drie nieuwe KL-recepten vandaag, schrijf ze uit en werk andere recepten verder uit. Daarnaast beantwoord ik vragen op KL en social media van bezoekers en werk ik alle mail weg. Een doodgewone werkdag uit het leven van een foodblogger. 🙂

Woensdag

Johan haalt Ella-Marie vandaag weer op bij mijn ouders als hij uit zijn werk komt. Als Ella ’s avonds op bed ligt (ze heeft bij mijn ouders gegeten) maak ik voor Johan en mij risotto met kliekjes die ik in huis heb. Van een halve aubergine en courgette, wat paprika en tomaat maak ik ratatouille (zonder twijfel het favoriete groentegerecht van mij en Johan!) en ik maak een eenvoudig tomatenrisotto met kippenbouillon. De ratatouille roer ik vlak voor serveren door de risotto. Het beste van twee werelden. Mmmm… smullen was dit! Ik dacht dat ik een soortgelijk recept al op KL had gedeeld maar dat blijkt niet zo te zijn.

Donderdag

Vandaag kook ik weer met kliekjes. Voordat we op vakantie gaan en gaan verhuizen wil ik de kelderkast een beetje leegruimen. In de kelder vind ik een half pak tagliatelle en 3 eieren en in de koelkast ligt gerookt ontbijtspek, oude geitenkaas en peterselie. Alle ingrediënten voor een heerlijke carbonara!

Vrijdag

Vandaag is een heerlijke dag. Aan het eind van de ochtend fiets ik met dochterlief naar de stad voor een uitgebreide lunch. Ik heb het volgens mij al vaker gezegd, maar ik houd van lunchen! We bestellen allemaal kleine mini-broodjes belegd met roombrie, eiersalade, filet american, carpaccio en gerookte zalm. Heerlijk!

Later komt Johan zijn moeder ook naar de stad. Ella mag van haar alvast een horloge uitzoeken voor haar verjaardag volgende week dinsdag. Daarna duiken we met z’n driëen maar weer een terrasje op… Met dit warme weer moet je tenslotte rustig aan doen. Daarna gaat Ella-Marie met oma mee naar huis en ga ik thuis nog even werken. Maar eerst koop ik bij de slager in de stad shoarma voor het avondeten.

Zaterdag

Geïnspireerd door onze lunch in de stad gisteren ontbijten Ella en ik vandaag met mini-croissants met drie soorten beleg. Mét parapluutje natuurlijk.

De postbode bezorgd deze zak koffiebonen van de koffiediscounter. Johan en ik zijn allebei koffieliefhebbers dus deze zak is aan ons wel besteed. Ik maak eerst nog even de koffiebonen op die nu in de koffiemachine zitten, maar daarna ga ik deze koffiebonen proberen. De geur is veelbelovend dus ik ben heel benieuwd!

Johan en ik zijn vandaag 9 jaar getrouwd en dat vieren we thuis met mosselen en een goede fles wijn. Frietjes, ciabatta en zelfgemaakte kruidenboter en cocktailwhiskysaus (Ella krijgt een variant zonder whisky) mogen natuurlijk niet ontbreken.

Omdat Ella-Marie niet kan slapen komt ze even naar beneden om wat drinken te pakken. Ze ziet dat Johan en ik buiten in de tuin bij het vuur zitten en vraagt of ze erbij mag komen. Vooruit, heel eventjes dan. Omdat het wat frisjes begint te worden trekt ze snel haar berenpak aan. Ik pak snel een zak met marshmallows en wat houten prikkers, want ondanks het aanhoudende mooie weer komen dit soort avonden – met z’n allen buiten bij het haardvuur – toch niet zo vaak voor.

Zondag

Aan het eind van de ochtend stappen we op de fiets richting Dreumel. We hadden gelezen dat er vandaag een braderie in het dorp was en omdat we toch niks op de planning hebben staan besluiten we er even een kijkje te nemen. Het magazine Uit in Tiel ligt op het pondje en ik kan het niet laten om er even een foto van te maken.

Op de terugweg naar huis moeten we even wachten op het pondje en grijpt Ella haar kans om over het waalstrand te lopen. Weer aan de overkant strijken we neer op het terras van restaurant Bellevue voor een kleine lunch. Met z’n driëen delen we twee panini’s.

De rest van de dag chillen we achter in de tuin. ’s Avonds kookt Johan. Hij vult pitabroodjes met krokante kipschnitzel, een rostirondje, rauwkost en knoflooksaus. Erg lekker!

Dat was het weer voor deze week.

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

❤Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

❤Nog meer inspiratie nodig voor het avondeten? Reserveer hier ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE: 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag! Het boek ligt omstreeks 17 oktober in de winkels maar door hem nu alvast te reserveren valt hij straks automatisch op jouw deurmat en ben je verzekerd van een exemplaar!

❤Volg je ons ook op YouTube? Elke dinsdag verschijnt daar onze nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie, K♥L ontdekt ..., Persoonlijk

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde