Een kijkje in de keuken week 12-2023

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 12-2023.

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram of Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Kijkje in de keuken week 12-2023

Dinsdag

Vorige week dinsdag lukte het me niet om het Kijkje in de keuken te delen en dat heb ik geweten. Wat een vragen kreeg ik waar het Kijkje bleef! Wel een mooi compliment natuurlijk, dat jullie hier elke week zo naar uit kijken. Hij is er weer hoor, dus lees en kijk gezellig mee! 😀

In de ochtend moet ik Ella-Marie van school halen voor een bliksembezoekje aan de orthodontist. Gisteren waren er namelijk twee elastiekjes van haar beugel losgegaan. Als de elastiekjes weer op hun plek zitten breng ik Ella weer terug naar school en ga ik thuis snel aan het werk. Het was de bedoeling om het Kijkje online te zetten maar dat kreeg ik niet voor elkaar. Een uurtje later moest ik alweer op school staan om Ella naar sportles te brengen en te halen. In de tussentijd deed ik boodschappen. Het was halverwege de middag toen we thuiskwamen en ik besloot het Kijkje maar een keer over te slaan. Dat vond ik overigens best een dingetje want in al die jaren dat ik het Kijkje deel heb ik het zelden of nooit overgeslagen. Afijn, het was niet anders. Ik hoefde niet te koken want er stond nog chinees in de koelkast van zondag en ook een pan Siciliaanse orzo met kip. We konden allemaal wat uitkiezen dus.

Woensdag

Ik werk vandaag grotendeels op kantoor en doe tussendoor wat huishoudelijke klusjes. Tussen de middag lunch ik met een tosti uit de oven met ham en kaas. Ik bak ook nog een eitje en leg die erbovenop. Jum! ’s Middags komt er leuke foodpost binnen van Fairtrade Original met hun nieuwe kruidenpasta’s en risoprints – met daarop de 6 belangrijkste ingrediënten in de kruidenpasta’s afgebeeld – van kunstenaar Nick Liefhebber. ’s Avonds maak ik verse tomatensoep voor het avondeten. Daar maak ik iedereen blij mee. Na het eten gaat Ella naar voetbaltraining en gaan Johan en ik een rondje wandelen met Nacho. Daarna trok ik mijn huispak aan en plofte ik op de bank onder een dekentje. Marie was er als de kippen bij.

Donderdag

Vandaag is een kookdag en sta ik grotendeels in de keuken. Tussendoor komen er lekkere kazen binnen van Hoogendoorn Kaas die ik besteld had. Na het eten ging ik weer een rondje wandelen met Nacho. Johan keek ’s avonds voetbal in de keuken en ik installeerde mezelf op de bank in de woonkamer met een zoetsappige romcom, wat kaasjes en een glas rode wijn. Het leven is goed.

Vrijdag

Spoiler alert, er komt een nieuw kookboek aan! Ik wist het al langer natuurlijk maar vandaag tekende ik het contract met onze uitgever en is het definitief. Volgend jaar september komt ons derde kookboek ‘Koken met KeukenLiefde Wereldgerechten‘ uit! Bekende wereldgerechten die je zonder pakjes of zakjes bereidt, die makkelijk te maken zijn en zoals altijd verslavend lekker! Ik ben nu nog bezig met het maken van een planning en het uitwerken van de gerechten die erin komen, maar binnenkort ga ik beginnen met koken… Zoveel zin in! Ik hoop jullie ook! 🙂

Het was heerlijk weer vandaag en aan het einde van de middag gaan we buiten zitten met een drankje en een paar bitterballen om het mooie weer en een nieuw kookboek te vieren. Later op de avond werden we ook nog getrakteerd op mooie luchten. Heb jij ze ook gezien?

Zaterdag

Er wordt hard gewerkt vandaag. Ella heeft een voetbalwedstrijd, Johan werkt buiten in de tuin en ik maak het huis aan kant en doe boodschappen. ’s Avonds eten we op verzoek van Ella kippendijen van het ovenspit met frietjes, pitabrood, zelfgemaakte knoflooksaus en salade.

Zondag

We slapen lekker uit en rommelen een beetje in huis. Zo haalde ik eindelijk de kerstkrans weg die nog steeds op de keukentafel lag en verving hem door een zelf geknutseld paasachtig iets. Ook werden er wat takken van de magnoliaboom geknipt en op een vaas gezet met wat eieren erin. ’s Middags kwamen vrienden van ons met hun kinderen langs en werd er lekker bijgekletst en geborreld. Om zes uur ging de tv aan voor de F1 race in Saoedi-Arabië. Wat een heerlijke race weer!

Maandag

Het weekend is weer voorbijgevlogen. De wekker gaat ’s ochtends om kwart voor zes. Als Johan en Ella de deur uit zijn ga ik met een kop cappuccino achter de computer zitten. Ik heb vandaag een kantoordag en stiekem vind ik dat wel fijn. Mailtjes beantwoorden, recepten bedenken, recepten uitwerken, foto’s bewerken, etc. etc. Tussendoor draai ik een paar wasjes, want na het weekend puilen de wasmanden altijd uit. Voor het avondeten maak ik pasta met broccoli en kaassaus. Normaal doe ik daar ook spekjes doorheen maar die was spoorloos verdwenen. Die spekjes geven de pasta net wat meer smoel, maar gelukkig was daar balsamicostroop om de boel een beetje op te pimpen.

Vond je dit kijkje in de keuken week 12-2023 leuk? Je vind je alle kijkjes in onze keuken!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde