Een kijkje in de keuken week 13-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ella-Marie is vandaag ziek thuis. Alles wat ze eet komt er weer uit dus maak ik ’s avonds een lekker kommetje kippensoep met groenten voor haar klaar. Omdat ik overdag niet echt aan werken toe kom werk ik ’s avonds als Ella op bed ligt nog even door. Johan doet hetzelfde. Als we uiteindelijk de computer afsluiten hebben we geen zin meer om te koken en gooien we een diepvriezpizza in de oven die we op de bank voor de tv opeten.

Een kijkje in de keuken week 13-2019

Dinsdag

Johan is vandaag vrij en samen gaan we op pad voor twee afspraken. Ella-Marie is nog steeds ziek dus die brengen we een dagje naar Johan zijn moeder. ’s Ochtends hebben we een afspraak bij ons mediabureau Semilo in Amsterdam en ’s middags gaan we onze pizzaoven, de Culina Flamma ophalen in Tilburg! Daar worden deze pizzaovens gebouwd namelijk.

Johan en ik hadden hem het liefst meteen aangestoken om pizza te eten, maar dat moet nog even wachten. Voordat je hem gaat gebruiken moet je hem eerst een keer goed op temperatuur stoken zodat de coating kan inbranden. Dan gaan we vrijdag doen en zaterdag staat dan eindelijk onze allereerste houtgestookte pizza op het menu! Ik ben zo benieuwd!

We ontvingen ook weer lekkere foodpost: een potje kruidenpasta om steak tartaar te maken en een marinade op basis van Gin en verse kruiden om verse zalm te marineren van JCG Cooking. Binnenkort maar eens uitproberen.

Een kijkje in de keuken week 13-2019

Ella-Marie had bij mijn schoonouders al meegegeten en als Ella ’s avonds op bed ligt eten Johan en ik een salade met bietjes, walnoten, zelfgemaakte walnotenpesto, en geitenkaas. Dit recept. Superlekker!


Een kijkje in de keuken week 13-2019

Woensdag

Ella-Marie is beter en gaat vandaag weer naar school. Ik kan daarentegen ’s ochtends mijn bed niet uitkomen… Spierpijn, hoofdpijn, rillen als een rietje. Jawel, de griep! Omdat ik maandag en dinsdag ook al bijna niet gewerkt had moet ik eigenlijk echt weer aan het werk. Maar het lukt gewoon niet. Ik lig de hele dag onder de dekens op de bank!

Ik doe ’s middags alleen even de deur open voor dit (enorme!) pakket dat wordt bezorgd. Allemaal producten van ’s LandsBeste die uitsluitend worden verkocht in speciaalzaken. Wauw! ’s LandsBeste maakt al hun producten met fruit uit eigen boomgaard.

Manlief kookt het eten ’s avonds: gekookte bloemkool met een kaassausje, een kaasschnitzel (Haha, familie kaas hier!) en gebakken krieltjes. Ik had ’s ochtends alleen een beschuitje op met kaas en de rest van de dag niks meer dus dit smaakte me opperbest!

Een kijkje in de keuken week 13-2019

Donderdag

’s Ochtends lig ik nog op de bank maar ’s middags hijs ik mezelf omhoog om een poging te wagen voor het avondeten. Na een blik in de koelkast besluit ik dat ik een quiche wil maken met spekjes, prei en nog wat restjes gekookte bloemkool van gisteren. Als ik de spekjes sta te bakken komt de kap van de afzuiger ineens naar beneden gevallen. Heb ik weer! Gelukkig had ik nog een pakje spekjes liggen dus nadat ik alles heb opgeruimd begin ik gewoon weer opnieuw.

Vrijdag

Het is heerlijk weer vandaag. Ik voel me gelukkig steeds beter en kan in de ochtenduren weer een paar uurtjes werken. Als ik Ella-Marie ’s middags uit school haal gaan we lekker de tuin in. De rabarber groeit als kool!

Een kijkje in de keuken week 13-2019

Als Johan ’s avonds thuis is steekt hij de pizzaoven aan zodat hij in kan branden. Ondertussen schillen we aardappels voor de zelfgemaakte ovenfrietjes. Die eten we vanavond weer met snacks uit de Airfryer.

Een kijkje in de keuken week 13-2019

Als het buiten te koud wordt gaan we naar binnen om te eten.


Een kijkje in de keuken week 13-2019

Zaterdag

Ella-Marie heeft vandaag geen voetbalwedstrijd dus kunnen we allemaal lekker uitslapen. Daarna gaat Johan werken in de tuin, ik trek me terug op kantoor om nog een paar uurtjes te werken en Ella-Marie vermaakt zich ook prima in en rondom huis. ’s Middags maak ik pizzadeeg, vanavond eten we voor het eerst pizza uit de houtoven!

We bakten in totaal drie pizza’s die we allemaal verschillend belegden. De komende tijd gaan we flink oefenen met de Culina Flamma. Ik moet nog handigheid krijgen om de pizza voor het bakken op de pizzaschep te schuiven en er zijn nog wat andere dingetjes die we willen perfectioneren. Maar voor een eerste keer ging het al erg goed en de pizza’s smaakten heerlijk! Superknapperige korst en krokante bodem. Zelfs Ella-Marie die niet van pizza houdt heeft zitten smullen! Bovendien is het zo gezellig om op deze manier buiten te eten. Ik had ook nog shoarma, roerbakgroenten en pitabroodjes gehaald om bovenop de bakplaat te bakken maar uiteindelijk waren de pizza’s meer dan genoeg voor ons drieën. 🙂 Volgende keer gaan we ook de bakplaat bovenop uitproberen! Als we klaar zijn met eten trekken we de plaat aan de achterkant van de kacheldeur eruit en genieten we verder van het haardvuur. Love it!

Zondag

Aan het begin van de middag maak ik alvast een grote pan groentesoep met ballen zodat we die vanavond tijdens de Formule 1 race kunnen eten. Voor een krachtige soep trek ik eerst bouillon van mergpijpjes en schenkel. Helaas vergat ik ’s avonds een foto te maken van het eindresultaat, maar de soep was heerlijk!

Een kijkje in de keuken week 13-2019

Daarna ga ik net zoals Johan en Ella lekker de tuin in. Er is alweer zoveel moois te zien in de tuin.

Terwijl Johan Formule 1 zit te kijken gaan Ella-Marie en ik nog even een stukje fietsen en bij het water kijken.

Een perfecte afsluiting van de week. 🙂

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen! ??

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde