Een kijkje in de keuken week 40-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kan ik je foto delen!

Dinsdag

Johan en Ella-Marie zijn de deur uit voor werk en school en ik werk thuis. In de ochtend zit ik een paar uurtjes op kantoor, daarna pak ik de camera erbij om foto’s te maken van de producten die we inkochten voor de webshop (nog niet alle producten staan in de shop). Verder was ik creatief met inpakpapier. Johan zijn moeder is jarig en ’s avonds gaan we bij ze eten. Het was nog prachtig nazomerweer dus de barbecue ging aan voor broodje hamburger.

Woensdag

Vandaag weer een gewone werkdag. ’s Avonds staat er nasi goreng op het menu met mijn zelfgemaakte nasikruidenmix. De basis voor nasi, bami of mihoen maak ik bijna altijd op dezelfde manier: wat fijngesneden spek uitbakken met uitje, rode peper (naar smaak) en knoflook, dan trassi, sambal manis, verkruimeld bouillonblokje (ca. 1 bouillonblokje voor 2 à 3 personen) en kruidenmix erbij en scheutje water om alles goed op te laten lossen, even laten inkoken tot een dikke pasta. (Wil je ei toevoegen, dan schuif je de pasta aan een kant van de pan en breek een aantal eieren in de andere kant van de pan, even roeren tot roerei en dan mengen met de pasta.) Dan flinke hand bevroren doperwten, hamblokjes of -reepjes en afgekoelde, gekookte rijst erbij en meebakken. Wil je bijvoorbeeld een groentepakket toevoegen, dan kun je die na het fruiten van de ui toevoegen en even meebakken. Ik had geen pindasaus in huis en geen zin om naar de winkel te gaan dus maakte ik pindasaus van pindakaas. Terwijl ik de dressing aan het maken was voor een frisse komkommersalade (3 delen extra vierge olijfolie loskloppen met 1 deel wittewijnazijn, 1 deel suiker en naar smaak zout en peper) kwam ik erachter dat de komkommer op was. Kak! Gelukkig hadden we nog snackkomkommers. Was een heerlijk maaltje. Na het eten buikten we uit op de bank onder een dekentje met Puk en Marie bovenop.

Donderdag

Ik kookte twee nieuwe recepten voor de website waaronder een recept met courgette. Zoals je misschien al in onze IG-stories voorbij zag komen komt er geen eind aan die dingen in de moestuin! We hebben nog nooit zoveel courgettes gehad als dit jaar en dat allemaal van 1 plantje. ’s Avonds aten we opgewarmde kliekjes.

Vrijdag

Nadat ik het weekmenu online had gezet stapte ik in de auto op weg naar vriendinnetje Miranda. In haar mooie keuken mochten we portretfoto’s maken voor in ons nieuwe kookboek Familiegerechten. Ze had de foto’s natuurlijk al gezien maar nog niet in het boek dus die neem ik voor haar mee. Ze heeft de thee al klaarstaan met wat lekkers erbij. Gezelligheid!

Daarna rijd ik nog even door naar mijn ouders om een exemplaar van ons kookboek te brengen. Onderweg naar huis haal ik nog snel wat boodschappen en ik ben net op tijd weer thuis voordat Ella thuiskomt uit school. Bij thuiskomst lagen er ook twee pakketjes op me te wachten: het nieuwe kookboek van Francesca Kookt (samen met een mooie set ansichtkaarten en menukaarten voor haar interactieve belevingsspel voor aan tafel) en eersteklas olijfolie uit Puglia van Olivery. In mijn stories zag je ze al voorbijkomen. Daar word je blij van op de vrijdag! Johan ging ’s avonds aan de slag met het avondeten. Hij belegde lekker brood met een kroketje en met carpaccio en een gebakken ei. Was heerlijk!

Zaterdag

Ella heeft ’s ochtends een voetbalwedstrijd en ’s middags een kinderfeestje. Ik kook nog twee recepten voor de website waar ik afgelopen week niet aan toe kwam. De rest van de zaterdag gebruiken we om het huis schoon te maken. ’s Avonds kijken we een filmpje en steken we de houtkachel aan.

Zondag

Uitslapen en met z’n allen aan tafel ontbijten; dat is een goed begin van de zondag! (De kreukels in het tafelkleed moet je maar even wegdenken, het was een spontane ingeving 🙄) Het regent de hele dag dus we vermaken ons verder met spelletjes spelen en lekker lui zijn. ’s Avonds eten we bloemkool met een kaassausje (uit een pakje), een gebakken kipschnitzel en zelfgemaakte ovenfrietjes.

Maandag

Een nieuwe week begint. De laatste week waarin we kunnen koken want aankomend weekend moeten we de keuken leegpakken. Volgende week maandag en dinsdag komt de stucadoor de wanden in de keuken stucen en de week daarop worden de tegels in de keuken gelegd. Dat betekent dus dat we 2 weken zonder keuken zitten. In november wordt de hele keuken geschilderd en kan de keuken weer een week niet worden gebruikt. Gelukkig heb ik inmiddels een voorraadje recepten opgebouwd en verder zien we wel hoe het loopt allemaal. Geen zorgen (of in ieder geval niet teveel!) voor de dag van morgen. Vandaag zit ik een groot deel van de dag op kantoor en ’s middags maak ik nog de laatste foto’s van producten voor de webshop. Eind van de middag loop ik een rondje door de moestuin en kan weer behoorlijk wat courgettes plukken en twee rode pepertjes. Ik besluit meteen maar een pan courgettesoep te maken voor het avondeten. Ondertussen maait Johan het gras. Omdat Ella op tijd naar voetbaltraining moet eet ze wat eerder dan ons. Johan en ik rommelen nog wat in de tuin en in huis als Ella weg is en voordat we gaan eten drinken we een drankje in de keuken. Kaarsje aan en genieten maar.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde