Een kijkje in de keuken week 15-2023

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 15-2023.

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram of Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Een kijkje in de keuken week 15-2023

Dinsdag

Het is weer een gewone dinsdag zoals altijd. Johan en Ella-Marie zijn de deur uit en ik ben thuis aan het werk. ’s Ochtends zit ik op kantoor, daarna ga ik de keuken in om een KL-recept te maken: kip goulash. Ook komt er nog een leuk pakketje binnen met chocolade van Hands Off. Wist je dat al hun chocolade vegan is? En lekker! ’s Avonds eten we opgewarmde kip goulash. Superlekker is het. Het recept ga ik snel met je delen.

Woensdag

Ik heb eind van de ochtend bij een vriendin afgesproken. Onderweg haal ik een bloemetje en daarna moet ik nog even tanken. Bij het tankstation gaat mijn tankdopje alleen niet open. Kak! Ik heb wel genoeg benzine in de tank om bij haar te komen, maar niet genoeg om ook weer thuis te komen. Er zit niks anders op dan mijn vriendinnetje te bellen en de afspraak te verzetten. Gefrustreerd zet ik thuis het bloemetje op de vaas en knoop daarna maar meteen de schort om. Er staat één recept op de planning om te koken vandaag voor KL en dan is dat maar weer gebeurd. Halverwege de middag komt er een pakketje binnen met lekkernijen van Hoogendoorn Kaas. Het is heerlijk weer en eind van de middag ga ik wandelen met Nacho. Johan is inmiddels ook thuis gekomen en komt ons halverwege tegemoet fietsen. Weer thuis gaat Johan aan de slag met de tankdop van mijn auto en blijkt het probleem snel verholpen met een beetje kruipolie. ’s Avonds wordt er voetbal gekeken en komen er wat kaasjes en zelfgemaakte eiersalade op tafel.

Donderdag

Ik ga de keuken in om dumplings te maken. Die stonden al een tijdje op mijn nog te koken lijstje want Ella-Marie is er dol op. Ik wil ook het deeg zelf maken dus daar begin ik mee. Als het deeg klaar is maak ik de vulling en kunnen de dumplings uitgerold, gevuld en gebakken/gesmoord worden. Al met al een tijdrovende klus waar ik me een beetje op verkeken had. Het dichtvouwen van de dumplings wilde niet echt lukken en de vulling vond ik ook niet zo lekker. Ik besloot om wat deeg te bewaren en het morgen nog een keer te proberen. Na de dumplings ga ik meteen aan de slag met het avondeten. Ik maak een lekkere pasta met prei, tomaat, Boursin en tonijn. Dit recept. Een van onze favoriete pasta’s op dit moment. Zo lekker!

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en als ik klaar ben met het maken en fotograferen van de dumplings (nu lukten ze wel en was de vulling lekker!) gaan we samen op pad om wat inkopen te doen. We halen asperges bij de boer voor het aspergediner op Eerste Paasdag en rijden daarna langs het tuincentrum. We hebben een nieuwe tuinset en een nieuwe parasol nodig aangezien de oude kapot zijn. Gelukkig konden we slagen en worden de nieuwe aankopen volgende week thuisbezorgd. Fijn zo! ’s Avonds eten we een makkelijke maaltijd met friet en snacks uit de Aerofryer en daarbij wat opgewarmde dumplings.

Zaterdag

Er komt een heel tof pakket binnen van Princess en van Maggie krijg ik twee flessen aspergesaus. Ella-Marie staat ondertussen op het voetbalveld in Nijmegen voor een voetbalwedstrijd en Johan en ik zijn thuis aan het rommelen. Huis schoonmaken, gras maaien, paasboodschappen doen, dat soort dingen. ’s Avonds gaan we met Johan zijn ouders, zus, zwager en neefje uit eten bij Tres Tapasbar in Tiel. Was lekker en gezellig.

Zondag

We slapen lekker uit en ontbijten met afgebakken broodjes. Vanavond komen mijn ouders en broers eten en de rest van dag zijn we bezig met de voorbereidingen. Eind van de middag schijnt het lentezonnetje nog heerlijk dus kan er buiten geproost worden met een bubbeltje en is er een hapje met zalm en carpaccio. Daarna wordt het diner binnen voortgezet met koninginnensoep (die ik weer maak met bouillon van de getrokken aspergeschillen) als voorgerecht en asperges als hoofdgerecht. Bij de asperges had ik gekookte, verse krieltjes in de schil omgehusseld met roomboter, peterselie en een beetje zeezout, gebakken zalm en wat Hollandse garnalen, een gepocheerd ei en hollandaisesaus. Als toetje maak ik vers aardbeienroomijs uit de ijsmachine en we sluiten af met koffie, likeur en bonbons.

Maandag

We vermaken ons deze Tweede Paasdag de hele dag buiten in de tuin met onkruid trekken en snoeien. Geen straf hoor, werken in de tuin. Het is heerlijk zen en gezellig om samen zo bezig te zijn. Tussendoor maakt Johan een lekkere lunch klaar. Eind van de middag begint het te regenen en zijn we net klaar. We kleden ons om en ploffen in de keuken neer voor een drankje. ’s Avonds eten we heel makkelijk met frietjes en gebakken zalm.

Vond je dit kijkje in de keuken week 15-2023 leuk? Hier lees je onze andere kijkjes in de keuken.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde