Een kijkje in de keuken week 15

Een kijkje in de keuken week 15

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefderecept. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

De week begon leuk met een bezoek aan cultuurcentrum Zinder in mijn woonplaats Tiel waar ik het eerste exemplaar van het magazine Uit in Tiel in ontvangst mocht nemen van burgemeester Hans Beenakker. Ik sta erin met een interview over KeukenLiefde en ik deel het recept voor de frambozentaartjes in het magazine (daar heten ze de Tielse Kus van Flip) die ik maakte om onze stadsmascotte Flipje te eren. Het recept (met video) van de frambozentaartjes vind je hier. Het magazine Uit in Tiel komt één keer per jaar uit en is gratis verkrijgbaar in Zinder en diverse winkels en horecagelegenheden in Tiel. Of lees hem hier online. Het is een ontzettend leuk en informatief magazine om te lezen zowieso als je Tielenaar bent, maar ook als je in de regio van Tiel woont.

’s Avonds eten we kip met venkeltopping uit de oven. Een van mijn favoriete verwengerechten die ik maak als ik even pas op plaats wil maken, want hij is niet alleen lekker maar ook koolhydraatarm. Je vindt het recept hier. Ik kan het niet laten en bestrooi hem uit de oven met wat geschaafde parmezaanvlokken. 🙂

Dinsdag

Ik had nog een paar wafels in de koelkast liggen en maak er een recept mee voor KeukenLiefde. Coming up soon! Het basisrecept voor zoete wafels vind je hier.

Als ik Ella-Marie aan het eind van de middag ophaal bij een vriendinnetje waar ze gespeeld heeft rijden we langs de visboer. We hebben er allebei zo’n zin ik besluit kibbeling te eten vanavond. Met ovenfrietjes en sla erbij een lekker maaltje. Wil je liever zelf kibbeling maken? Hier vind je mijn favoriete recept!

Donderdag

We eten pasta pesto met kip en groene asperges. Het was zo lekker dat ik het recept binnenkort met je ga delen!

Vrijdag

Overdag maak ik wederom twee nieuwe recepten voor KeukenLiefde: een kwarktaart met mandarijn en een aspergequiche met zalm. Beide recepten zijn supergoed gelukt en heel erg lekker. De aspergequiche warm ik ’s avonds nog een keer op voor het avondeten.

Zaterdag

Ella-Marie heeft ’s ochtends weer een voetbalwedstrijd. Het team (Theole JO9-4) waarin ze speelt is pas drie maanden samen, maar ze hebben het ontzettend leuk met elkaar. De dames en heer spelen in een jongenscompetitie en de tegenstander is dus bijna altijd een jongensteam dat al langere tijd met elkaar traint. Helaas verliezen ze de wedstrijd, maar ze hebben zeker potentie om binnenkort hun eerste pot te winnen. Wat een toppers!

Als lunch maak ik ’s middags aspergesoep en omdat ik nog zalm en Hollandse garnalen in de koelkast heb liggen, besluit ik er direct een recept voor KeukenLiefde van te maken. Komt eraan dus! Ella-Marie vond de soep zo lekker dat ze twee keer heeft opgeschept en heeft hem uitgeroepen tot haar nieuwe favoriete soep!

’s Middags fietsen we nog even naar de stad en strijken we neer op een terrasje om te genieten van een hapje en drankje.

’s Avonds maakt Johan 3 varianten panini’s voor het avondeten: met ham en kaas, met truffelpesto, parmaham, basilicum en mozzarella en met pittig gekruid gehakt. Hij maakt er een feestje van met een bolletje huzarensalade en wat sla.

Zondag

We hebben een heerlijk luierdagje en blijven de hele dag thuis. El speelt bijna de hele dag buiten, ik schrijf ’s ochtends grotendeels dit kijkje in de keuken en Johan kijkt de Formule 1. Aan het eind van de middag ga ik met een boek en een wijntje in de tuin zitten, terwijl Johan de keuken in duikt om te koken.

Johan maakt de Mexicaanse zalmsalade voor het avondeten waar we alledrie zo dol op zijn.

Na het eten wilt Ella-Marie graag stofzuigen, omdat ze dan een centje kan verdienen. Kleine geldwolf. Haha!

Dat was het weer voor deze week!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefderecept. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je ons ook op YouTube? Elke zaterdag delen Johan, Ella-Marie of ik daar een nieuwe kookvideo en één keer per keer verschijnt een nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Eén reactie

Deel je liefde

  1. Vivian

    Gisteren heb ik een aspergesoep gemaakt volgens jou recept; Aspergesoep met bieslook. Het was de eerste keer dat ik soep van de aspergeschillen getrokken had en moet zeggen dat het heerlijk gesmaakt heeft. Normaal gooide ik ze altijd weg,maarcdat gebeurd vanaf nu niet meer. Dankjewel voor het recept. En het is weer een leuk kijkje in de keuken. Gaaf dat je met een artikel in Magazine van Tiel staat?

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde