Achter de schermen week 15

Achter de schermen week 15

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Ik krijg deze bakspulletjes binnen die ik heb besteld voor de Koningsdag-cupcakes die ik wil gaan maken.

Instagram week 15-09

Ik heb nog aspergesoep over van zaterdag en omdat ik geen zin meer heb om soep te eten besluit ik dat het tijd is voor een experiment. Ik gooi 700 ml zelfgemaakte aspergesoep in een ovenschaal samen met 300 gram ongekookte macaroni. Dertig minuten in de oven op 200 graden, dan een flinke hand kaas eroverheen en nog 20 minuten verder bakken, totdat de bovenkant goudbruin is. Moet je ook eens proberen joh. Hartstikke lekker! Volgende keer probeer ik het ook eens met andere soep.

Dinsdag

Vandaag heb ik een videodag gepland. Ik maak vanille-cupcakes, appelroosjes van bladerdeeg en 3 verschillende hamrolletjes met MonChou-vulling. De video van de vanille-cupcakes zag je afgelopen zaterdag al voorbij komen op KeukenLiefde, de twee andere video’s ga ik binnenkort met je delen.

Na het filmen heb ik geen zin meer om nog uitgebreid te koken en dus eten we ’s avonds een diepvriespizza. Ik beleg ze extra met kaas, rode ui, olijven, paprika en ham. Jumm!

Instagram week 15-21

Toch blijft zelfgemaakte pizza het allerlekkerst.

Woensdag

De vanille-cupcakes die ik gisteren maakte, wil ik vandaag gebruiken voor Koningsdag-cupcakes met rood- wit-blauwe-botercrèmetopping (lees hier hoe je meerkleuren-botercrèmetopping maakt) en gouden marsepeinkroontjes. Helaas gaat de botercrème na het toevoegen van de levensmiddelenkleurstof schiften en zien de cupcakes er niet meer uit. Dat is me nog nooit overkomen! ?

Omdat de marsepeinkroontjes gelukkig wel goed gelukt zijn, besluit ik nieuwe cupcakes te maken en die te garneren met een toef gewone witte botercrème. Met daarbovenop het kroontje. Die zien er een stuk beter uit!

Het recept komt morgen online. 🙂

’s Middags ga ik met Ella-Marie naar de stad. Ik heb de stille hoop dat ik haar kan overhalen om het tweede oorbelletje erbij te laten schieten. Die hoop moet ik helaas snel laten varen.

Dan maar samen een broodje Surinaamse kip bij de Hema eten. In achter de schermen week 14 zag je mijn zelfgemaakte variant voorbij komen. Die smaakt net zo lekker als het broodje van de Hema!

Als we thuiskomen ligt deze prachtige map op me te wachten.

Instagram week 15-27

Gekregen van vriendinnetje Miranda van Studio Blush om al mijn favoriete recepten in te bewaren. Lief hè! Wil jij ook zo’n mooie receptenmap (of geboortemap, fotomap etc. etc.)? Bij Studio Blush kun je je opgeven voor een gezellige workshop, of je kunt een map op maat laten maken. Tijdens de speciale moederdag-actie kun je nu een map bestellen voor maar 24,95 euro!

Voor het avondeten warm ik het kliekje van de macaroni-aspergesoepovenschotel (haha, wat een mond vol) van maandag op. Omdat er niet zoveel meer over is, bak ik er een eenzame kipschnitzel uit de diepvries en een paar eieren bij. Het is een beetje een bij elkaar geraapt zooitje, maar ik kan je verzekeren dat het smaakt.

Donderdag

Op verzoek van Johan maak ik een bloemkool-ovenschotel met krieltjes, gehaktballetjes, snijbonen, kaassaus en cashewnoten. Toppertje!

Recept komt eraan!

Vrijdag

Ik neem een nieuwe kookvideo op waarin ik laat zien hoe je deze aarbeien-stracciatellakwarktaart maakt. Het recept komt zaterdag 7 mei online: de dag voor Moederdag. Ik vind het namelijk een perfect moederdagrecept!

’s Avonds eten we de overgebleven bloemkoolschotel van gisteren.

Zaterdag

Mmmm lekker, een beschuitje met Hollandse aardbeien als ontbijt!

Instagram week 15-22

Ella-Marie wordt ’s ochtends opgehaald door mijn schoonmoeder want ze mag een nachtje gaan logeren. Johan en ik plannen een dagje KeukenLiefde in. Als we het zat zijn drinken we een borrel en roken buiten een sigaar. Haha! Ik rook nooit sigaren hoor (Johan doet het af en toe), maar ik wilde weleens proeven. Niet echt mijn ding trouwens. 😉

Daarna twijfelen we of we uit eten zullen gaan, of thuis blijven en iets bestellen. Uiteindelijk halen we een Vietnamese rijsttafel af bij ons favoriete afhaalrestaurant An-Nam.

We hadden twee vietnamese loempia’s, babi pangang, kipfilet met groenten in pikante saus, ossenhaas met salade, foe yong hai, bami, nasi en mihoen. Genoeg om een week van te eten! (Die prognose heb ik inmiddels moeten bijstellen naar drie dagen.)

Zondag

Omdat Ella-Marie ’s avonds na het eten wordt thuisgebracht werken Johan en ik nog een dagje door. Niet ons leukste weekend ooit, maar wel fijn om een keertje samen door te werken zonder ons schuldig te voelen tegenover onze dochter. 😉

Johan maakt tussen de middag een bagel met kaas en komkommer uit de oven voor ons klaar. Lekker!

Instagram week 15-58-2

’s Avonds eten we nog een keer Vietnamees. Daarna is er nog genoeg over om ook de maandag mee door te komen. Heerlijk, een paar dagen kookvrij! 🙂 Dat heb ik soms even nodig om de batterij weer op te laden en vol nieuwe zin en inspiratie weer de keuken in te duiken. Heb jij dat ook weleens?

Hopelijk heb je net zoveel genoten van deze ‘achter de schermen’ als ik en heb ik je kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan. Wat zet jij deze week op tafel? Laat het me weten, ik ben reuzebenieuwd!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

4 reacties

Deel je liefde

 1. Elisa

  Oooh die taart!!!! Die ziet er goddelijk uit!
  Ook de ovenschotel met bloemkool lijkt me erg lekker 😀

  1. Het recept voor de aardbeien-kwarktaart staat inmiddels online Elisa. Met dank aan Rianne. 🙂

 2. Rianne

  Is het geen goed idee om het recept voor de moederdagtaart nog wat eerder online te zetten ivm het halen van ingredienten e.d? Ideetje hoor!
  K bem trouwens nog steeds benieuwd naar de beloofde advocaattaart:-)

  1. Ik ga mijn best doen Rianne. 😉 De advocaattaart ben ik niet vergeten hoor, hij staat zelfs al klaar om te publiceren maar de aardbeien-stracciatellataart en de appelroosjes kwamen even tussendoor voor Moederdag.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde