Een kijkje in de keuken week 16-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuk foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Ik sta weer in de keuken om een aantal nieuwe KL-recepten te maken. Onderstaande gerecht viel erg goed in de smaak bij man en dochter en de pan ging ’s avonds schoon leeg. Ook kreeg ik de Ecostoof thuisgestuurd om uit te proberen inclusief receptenboek. De Ecostoof is een zak gemaakt van isolerende ecomaterialen waar je een pan met eten in kunt stoppen om te laten garen. Bedoeling is dat je je eten dan eerst een paar minuten in de pan laat koken en vervolgens verder laat garen in de afgesloten Ecostoof. Ik ben heel benieuwd hoe goed dit werkt en hoe het eten smaakt, dus ik ga hem binnenkort uitproberen. Wordt vervolgd…

Woensdag

De laatste tijd loopt mijn kookplanning een beetje in het honderd waardoor ik behalve dinsdag en donderdag ook vaak op woensdag en soms op vrijdag sta te koken. Ook vandaag sta ik weer in de keuken. Ik had net de laatste foto gemaakt van een flammkuchen met zalm als dochterlief uit school komt en kapot gaat van de honger. Die flammkuchen was op voordat ik kon knipperen met mijn ogen. Het andere gerecht dat ik maakte was ’s avonds ons avondeten.

Donderdag

Vandaag is mijn vaste kookdag dus ja, ik sta weer in de keuken…  Het eerste gerecht dat ik maakte at ik gedeeltelijk op als lunch. Daarna maakte ik nog twee andere recepten: een pastasalade met tonijn en Chinese tomatensoep. Het recept van de Chinese tomatensoep deelde ik in meerdere IG-stories. Je kunt ze nog terugvinden op Instagram in de highlight ‘recepten’. Het uitgeschreven recept ga ik nog met je delen op KL. De soep smaakt bijna identiek aan die van de afhaalchinees dus als je daar liefhebber van bent mag je dit recept niet missen!

Vrijdag

Vandaag is het Goede Vrijdag en Johan is lekker vrij om mij te irriteren. 😉 Ella-Marie moest gewoon naar school. We kregen een lekker pakket thuisbezorgd met alle vier de smaken van Verkade Meesterbaksels koekjes die nu een vernieuwd recept hebben en erbij zat ook een prachtig servies van interieurmerk HKLIVING om de koekjes op te serveren. En er kwam een nieuw kookboek binnen waar ik heel graag mee aan de slag ga: La vita è dolce van Letitia Clark met allemaal Italiaanse zoetigheden. De cannoli moet ik maken! Avonds gingen we lekker gourmetten want we wilden de nieuwe gourmetset uitproberen: de Princess Dinner4All Circle. We hebben nu allemaal een eigen bakplaatje dus je hoeft niet meer over de halve tafel te hangen om je vlees om te draaien. De pannetjes die je normaal onder de bakplaat kan schuiven om eten in te grillen mis je geen seconde. Wij bakten mini rostirondjes op de bakplaat, pannenkoekjes, halloumi, plakken portobello, vlees, zalm, kip, aubergine en nog meer. Het smaakte allemaal even lekker. Wij zijn fan en wat nog leuker is; we mogen er eentje weggeven! De winactie ga ik morgen met je delen in een bericht op IG dus houd het in de gaten!

 

Zaterdag

Vandaag is een drukke dag. Er worden paasboodschappen gedaan, het gras wordt gemaaid (kijk Ella gaan!), de ramen worden gezeemd, het huis wordt schoongemaakt, er wordt tiramisu gemaakt en kip gemarineerd en nog veel en veeeeel meer. Aan het eind van de dag zijn we gesloopt maar voldaan. Heeft er nog iemand interesse in een afzuigkap (IKEA), inductiekookplaat (IKEA), oven (IKEA) en/of vrijstaande vaatwasser (Siemens)? Geen mankementen, alles werkt goed. Spullen van IKEA zijn nog geen jaar oud, de vaatwasser is 3,5 jaar oud. Omdat wij binnenkort een nieuwe keuken krijgen moet alles weg! Stuur bij (serieuze) interesse maar een mailtje naar info@keukenliefde.nl.

Zondag

Eerste paasdag! We zijn uitgenodigd bij de ouders van Johan voor een lekkere paasbrunch dus eind van de ochtend stappen we in de auto. De paashaas was ook nog langs gehupt dus werd er fanatiek naar eieren gezocht. Daarna werd er lekker gegeten en werd er nog een spelletje (al even fanatiek) gespeeld. Eind van de middag toen we weer thuis waren gingen we even wandelen met Nacho. ’s Avonds ploften we op de bank met een filmpje en wat hapjes.

 

Maandag

Tweede Paasdag! Vandaag komen mijn ouders en broers bij ons op de paasbrunch en dus staan we alweer vroeg in de keuken om alles klaar te zetten. Na de paasbrunch werd er nog lekkere wandeling gemaakt naar onder andere het waalstrandje zodat er later weer ruimte zou zijn voor het toetje: tiramisu en vienneta ijstaart.

 

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde