Een kijkje in de keuken week 17-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuk foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Ik rijd ’s ochtends naar Cuijk om wat staaltjes te bekijken voor het aanrechtblad dat we moeten uitzoeken. We hadden al besloten dat we composiet wilden maar ik wil toch graag een staaltje zien van het blad. Ik mocht twee staaltjes mee naar huis nemen om thuis in de keuken nog even te bekijken. We hebben uiteindelijk gekozen voor een composiet aanrechtblad in de kleur belgian blue, gezoet. De linker hieronder op de foto. Die lijkt het meest op het Belgisch hardsteen op de vloer maar is wat sterker, slijtvast en onderhoudsvrij. Verder krijgen we een extra dik aanrechtblad met gefrijnde randen. Ben zo benieuwd hoe dat er straks uitziet!

Woensdag

Ella-Marie eet ’s avonds iets eerder dan ik en Johan en krijgt een paar gebakken krieltjes met chipolataworstjes en gekookte sperziebonen. Johan en ik eten ’s avonds macaroni met champignons, paprika en roomsaus. Alle kliekjes weer opgemaakt en iedereen lekker gegeten.

Donderdag

Frietjes als avondeten! Vandaag was een rommelige en chaotische dag en kwam ik niet toe aan de dingen die ik wilde doen. Voor het avondeten wilde ik een grote pan bami maken maar toen ik daarmee wilde beginnen was het al half zeven en was de puf om te koken verdwenen. Dus Johan gebeld om te vragen of hij onderweg naar huis frietjes wilde halen voor het avondeten.

Vrijdag

Ella-Marie kwam halverwege de ochtend ziek naar huis van school. Dus samen lunchen met thee en honing en een potje ganzenbord. Daarna kroop Ella onder de dekens op de bank en ging ik nog even aan het werk. ’s Middags komen er nieuwe koekenpannen van Combekk binnen en een keukenschort van Witloft. Wij zijn fan van de Combekk pannen en gebruiken ze dagelijks in de keuken. Deze nieuwe SUS-Y Ceramic PRO pannen zijn gemaakt van gerecycled roestvrij staal en hebben een keramische coating. Ze hebben een dikke bodem, liggen fijn in de hand en de pannen kunnen in de oven. De schorten van Witloft zijn ook superfijn mede omdat ze in de nek verstelbaar zijn en dus iedereen passen. Ook kwamen er nog Botanical Soda’s van Belvoir Farm binnen. Alcoholvrije, verfrissende en volwassen drankjes in de smaken Floral Fizz, Bitter Orange Spritz en Spicy Ginger Fizz. Wij zijn ook dol op de aanmaaksiropen van Belvoir Farm. Verder maakte ik nog twee recepten voor KeukenLiefde: een taart uit het van de week binnengekregen boek La vita è dolce en een hartige taart die ’s avonds weer werd opgewarmd als avondeten. Tussen het koken door maakte ik even een rondje door de tuin om te genieten van alle uitlopende bomen en bloesems. Ik hou zo van de lente!

Zaterdag

Johan rijdt ’s ochtends naar de meneer die onze keuken gaat maken om staaltjes op te halen van de keukenkastjes. We twijfelden tussen twee tinten wit en mat of glans. Uiteindelijk hebben we gekozen voor keukenkastjes in RAL 9010 in matte kleur. Johan stuurt ook nog een foto door van onze wasbak die al klaar ligt. Heel blij mee. Waar ik minder blij mee ben is een door onze kater Puk aangevreten taart die op het aanrecht staat en die ik vandaag nog op de foto moet zetten. Nee, onze katten mogen niet op het aanrecht komen en zijn ook nooit alleen in de keuken, maar als er onverhoopt toch één (altijd Puk) de keuken weet in te glippen, tja… Dan maken ze er een feestje van. Deze taart stond onafgedekt op het aanrecht omdat hij volledig moest afkoelen voordat ik hem kon afdekken. Gelukkig was het een upside down cake dus kon ik hem alsnog op de foto zetten. En natuurlijk werd er ook een stukje van de goede kant geproefd. Mmmm, heerlijk! Daarna snijd ik vlees en groenten en gooi dat bij elkaar in de slowcooker. Dat is alvast het avondeten voor morgen. Vanavond eten we shoarma dat ik al eerder had gemaakt en had ingevroren. Ondertussen dat ik in de keuken bezig ben is Johan in de tuin aan het werk en is Ella in de vijver aan het vissen. Arme visjes. Uiteindelijk weet ze 3 kleine visjes te vangen en stopt die in een kom met wat keien, waterplantjes en vijverwater. Een rondje door de zijtuin vertelt me dat er werk aan de winkel is. Als er onverhoopt een keer geen recept verschijnt op KeukenLiefde, dan ben ik waarschijnlijk onkruid aan het wieden…

Zondag

Ella en ik zijn al vroeg onderweg naar Scheveningen. Van Johan zijn ouders hadden we kaartjes gekregen voor de musical Alladin. We zijn ruim op tijd dus als we de auto hebben geparkeerd lopen we even naar het strand. Het uitzicht, de lucht, de golven, de geur; ik houd van het strand! Jammer dat we niet iets dichterbij wonen. De musical Alladin was bijzonder vermakelijk en we hadden een goede plek. Hij was om half drie afgelopen dus was er nog tijd genoeg om even naar het strand te gaan voordat we weer naar huis gingen. Het waaide en was behoorlijk fris maar dat maakte Ella niks uit. Die liep in haar zomerjurkje op blote voeten door de branding en groef zich in het zand alsof het hoogzomer was. Toen we weer thuiskwamen had Johan al frietjes gesneden en voorgebakken en het stoofvlees in de slowcooker opgewarmd. Een heerlijke afsluiting van een mooie dag!

Maandag

De meivakantie is hier begonnen en dat betekent dat Ella 2 weken vakantie heeft. ’s Middags komt er een vriendinnetje spelen en wordt er popcorn gebakken…. Ook komt er een lekker pakketje binnen: de nieuwe estafettereep van Tony’s Chocolonely in de smaak donkere melk brownie pecan. ’s Avonds eten we kliekjes waar ik geen foto van gemaakt heb.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin