Een kijkje in de keuken week 17

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ella-Marie heeft twee weken meivakantie en dat betekent dat KeukenLiefde de komende twee weken op een laag pitje staat. Geen paniek, ik heb de afgelopen weken aardig wat vooruit gewerkt, zodat jullie er niets van merken. 🙂

We beginnen de dag met een lekker ontbijt.

Ella-Marie typt een stukje inleidende tekst bij een recept, terwijl ik een kopje koffie drink en een boek lees. Toekomstmuziek?

Een kijkje in de keuken week 17

Tijdens het boodschappen doen mag Ella-Marie bepalen wat we vanavond eten. En zo liggen er ’s avonds kipschnitzel, gekookte sperziebonen en gebakken aardappels op ons bord.

Dinsdag

Ik ga koffiedrinken bij vriendinnetje Miranda van het zoete bakblog Mevrouw Zoetekauw om wat leuke plannetjes te smeden. Binnenkort vertel ik je daar meer over! 🙂 Ze kon het natuurlijk weer niet laten om wat lekkers op tafel te zetten. Dit pareltje had ze al eerder gemaakt en toverde ze uit haar diepvries. Handige tip! Hij smaakte net zo lekker als vers. Het recept voor deze feestelijke lentetaart vind je hier.

Daarna rijden Ella-Marie en ik door naar mijn ouders. Ik heb aangeboden om te koken vanavond. Ik maak panna cotta (en doe een schietgebedje dat hij genoeg opstijft voor het dessert) met rabarcompote (die had ik gisteravond thuis al gemaakt) en daarna maak ik pizzadeeg. Ik wil mijn ouders graag laten proeven hoe lekker zelfgemaakte pizza is. Vanwege meerdere eters en beperkte ruimte in de oven maak ik trouwens calzone en geen pizza.

Woensdag

Het resultaat van een uurtje shoppen…

Een kijkje in de keuken week 17

Deze bloempot en zak met aarde krijg ik thuisgestuurd van Gkazas.

Een kijkje in de keuken week 17

Afgelopen december kreeg ik van hun mijn eigen olijfboompje. Het is de bedoeling dat ik mijn olijfboompje in de grote pot ga zetten, maar bij nadere inspectie vraag ik me af of hij nog wel leeft. Het blad is uitgedroogd en de takken lijken dood.

Wat denk jij? Zou ik er nog leven in kunnen krijven? Iemand? De fles met olijfolie gaat direct mijn keuken in. Ik kan inmiddels niet meer zonder Gkazas olijfolie. Die is echt lekker!

’s Middags bakken Ella-Marie en ik deze worteltaart met koffie en wittechocoladeglazuur. Woah! Die is lekker! Ik kwam hem tegen in het Foodies magazine en wilde hem direct maken. Heb hem hier en daar wel iets aangepast naar eigen smaak. Recept ga ik met je delen.

’s Avonds eten we broodje hamburger.

Donderdag

Koningsdag!

Een kijkje in de keuken week 17

Traditiegetrouw kijken we de optocht op tv van het koninklijke gezelschap met een stukje taart erbij. Daarna gaan we de stad in.

Een kijkje in de keuken week 17

We eindigen ons oranjeavontuur ’s avonds in Japans restaurant Tokyo Lounge met wat sushi.

Vrijdag

We eten ’s avonds wraps met vissticks uit de oven, zelfgemaakte friet en allerlei lekkere toppings.

Zaterdag

Johan en Ella-Marie gaan naar IKEA om een kast te halen voor in onze keuken. Terwijl ik thuis aan het werk ben stuurt Johan deze foto’s door.

Ondertussen maak ik een pan kippensoep voor het avondeten. Het recept voor deze ouderwetse kippensoep ga ik binnenkort met je delen. Wil je niet zolang wachten? Als je op de homepage in de zoekbalk ‘kippensoep’ intikt krijg je drie heerlijke recepten voor zelfgemaakte kippensoep die ik eerder met je deelde.

Als Johan en Ella-Marie weer thuis zijn zet Johan meteen de IKEA kast in elkaar. Blij met de extra opbergruimte!

’s Avonds eten we een lekker kommetje kippensoep met belegde broodjes.

Om acht uur ’s avonds hebben we de toneeluitvoering van de oranjevereniging van Kerk-Avezaath. Johan zijn moeder speelt al meer dan 25 jaar mee! Petje af hoor. Hieronder zie je links in beeld mijn schoonmoeder in actie. Ik vind haar echt goed spelen. Jammer dat Kerk-Avezaath geen Hollywood heet. 😉

Een kijkje in de keuken week 17

Toneeluitvoering Oranjevereniging Kerk-Avezaath

Zondag

Luierdagje @home! ’s Avonds kook ik een campagnerecept dus daarover binnenkort meer… Het was lekker in ieder geval!

Dat was het weer voor deze week!

Ga jij ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde