Een kijkje in de keuken week 18-2023

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 18-2023.

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram of Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Een kijkje in de keuken week 18-2023

Dinsdag

Ella-Marie logeert bij de ouders van Johan, Johan is vroeg de deur uit en ik begin de dag rustig op kantoor. Daarna ga ik de keuken in om een Japanse cheesecake te bakken. Die wilde ik al heel lang maken maar het kwam er steeds niet van. Hij rees als een tierelier waardoor de bovenkant openbarstte en ik dacht dat hij mislukt was, maar gelukkig zakte hij weer in en kon ik er foto’s van maken. De smaak was ook goed. Niet te vergelijken met een gewone cheesecake (je proeft minder kaas en meer ei), maar wel heel lekker. Het recept ga ik met je delen.

Voor het avondeten keek ik in de koelkast en zo stond er niet veel later een lekker mengelmoesje op tafel: gebakken aardappeltjes, verse spinazie à la crème en kabeljauw uit de oven met tomaat-venkeltopping (van dit recept). Eind van de middag was Ella ook weer thuis dus we aten gezellig met z’n allen.

Woensdag

Johan is vroeg de deur uit en ik begin de dag weer op kantoor. ’s Middags ga ik met Ella even de stad in op zoek naar leuke zomershirts. Ik heb geen idee meer wat we ’s avonds aten want ik heb er geen foto van gemaakt. ’s Avonds keken we De Bevers met een klein kaasplankje.

Donderdag

Koningsdag! Johan en ik blijven thuis vandaag en Ella gaat ’s middags met vriendinnetjes het dorp in. Ik kijk met een half oog hoe de Koninklijke familie door Rotterdam loopt en ondertussen maak ik nog een lekker en makkelijk receptje voor de website. Als ik daarmee klaar ben voeg ik me bij Johan in de tuin. Terwijl Johan de wilgen knot ga ik de voor- en zijtuin in om een begin te maken. Het is daar een jungle! Drek uit de vijver halen en heeeel veel onkruid trekken. We willen dit jaar een begin maken om de tuin onderhoudsvriendelijker te maken, want dit is echt niet bij te houden.

Vrijdag

Iedereen is thuis vandaag en we rommelen wat aan. Er worden schuddebuikjes-chocoladerotsjes gemaakt en ’s middags gaan Johan en ik op pad om boodschappen te doen. Op de terugweg naar huis halen we een bakje kibbeling om thuis op te eten. Bij de landwinkel hadden we verse asperges en krieltjes gehaald voor het avondeten dus na de kibbeling ging ik even zitten om te schillen.

Zaterdag

Het aspergekookvocht met de schillen had ik gisteren na het koken laten afkoelen en bewaard in de koelkast. Nu voeg ik daar 2 kipfilets, een laurierblaadje en wat foelie aan toe en breng het nog een keer aan de kook tot de kip gaar is. Dan haal ik de kip eruit en laat de bouillon weer afkoelen. Ik trek de kip uit elkaar en snijd een wortel fijn. Vanavond maak ik deze koninginnensoep voor het avondeten met de aspergebouillon. Omdat ik 2 liter bouillon had verdubbelde ik het recept behalve de bouillonblokjes. Daar gebruikte ik er 3 van. ’s Avonds eten we de koninginnensoep met brood. Daarna kleden we ons om en gaan we bij de toneeluitvoering kijken waar Johan zijn moeder in meespeelt. Weer erg gelachen.

Zondag

Ella wordt om negen uur opgehaald en gaat met een vriendinnetje naar de Efteling. Johan en ik vermaken ons thuis. Ik bak saucijzenbroodjes naar het recept van mijn moeder (niet op de website) en Johan is buiten bezig met het schoonspuiten van het terras. Mijn vader komt nog even aangewaaid op de fiets en kan meteen proeven of ze net zo smaken als die van moeders. Hij keurde ze goed! ’s Avonds halen Johan en ik de meiden op in de Efteling en rijden we nog even langs de KFC.

Maandag

De vrije dagen en het weekend zitten er weer op. Johan is vroeg de deur uit en Ella mag uitslapen, zij heeft nog een weekje vakantie. Ik begin de dag op kantoor. ’s Middags breng ik Ella naar mijn ouders om een paar nachtjes te logeren. Op de terugweg naar huis haal ik meteen boodschappen voor de kookdag die morgen of woensdag op de planning staat. Er staat nog wat koninginnensoep in de koelkast die Johan en ik voor het avondeten opwarmen met een saucijzenbroodje erbij.

Dat was onze week weer! Maar weer zien wat deze week ons gaat brengen. Hoplijk mooi weer en veel lekkers!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde