Een kijkje in de keuken week 19

Een kijkje in de keuken week 19

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefderecept. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Hoi! Dit kijkje in de keuken en de volgende twee staan volledig in het teken van het kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE: mijn allereerste kookboek dat dit najaar in de boekhandels ligt en bomvol staat met lekkere HOOFDGERECHTEN VOOR ELKE DAG. De gerechten zijn onderverdeeld in de hoofdstukken vis, vlees, kip en vega. Makkelijk toch? De aankomende drie weken (als je dit leest nog twee weken) kook ik vijf dagen per week een paar hoofdgerechten voor het kookboek. Vandaag maak ik onder andere dit heerlijke gerecht met biefstuk en noedels.

Omdat het zo warm is en omdat ik een fruitmand vol heb liggen met citroenen besluit ik na de kookboekgerechten ook maar meteen een flesje citroenlimonade te maken. Het recept staat al online en vind je hier. Aangelengd met ijsblokjes en water een perfect, verkoelend zomerdrankje! Ella-Marie is hier dol op.

Dinsdag

Kookboekdag twee. Ik heb vandaag alleen maar foto’s gemaakt van de kookboekgerechten die ik maakte en omdat ik de gerechten natuurlijk nog niet (allemaal) wil verklappen, kan ik je die foto’s niet laten zien. Hoe graag ik dat ook zou willen! Nog even geduld a.u.b.

Woensdag

Kookboekdag nummer drie. 🙂

Johan gaat na het avondeten nog even snel naar de winkel om wat boodschapjes te halen zodat ik morgenvroeg direct aan de gang kan. Wat een schat is het toch! 🙂 Deze foto stuurt hij door omdat hij twijfelt over de ingrediënten die ik had opgeschreven. Ze mochten allebei in het mandje!

Donderdag

Hemelvaartdag. Ella-Marie en Johan zijn vandaag en morgen lekker vrij. Terwijl ik de keuken weer induik voor kookboekdag nummer vier, gaan Johan en Ella even bij Johan zijn ouders langs. Johan zijn zus Chantal en neefje Levi zijn er ook en het lijkt Johan wel leuk om Ella en Levi mee te nemen voor een rondje Tiel. Het is inmiddels lunchtijd dus de eerste stop die ze maken is ons huis om een broodje te eten. Daarna maken ze een wandeling door ons mooie stadje Tiel. 🙂

Sneak peak! (Ik kan het toch niet laten.) Ondertussen maakte ik dit gerecht. Mjam!

 Vrijdag

Laatste kookboekdag van deze week. Een kleine glimp …

’s Avonds maken Ella en ik nog even snel een monchoutaart en blauwebessencompote. Daarna mogen ze een nachtje afkoelen in de koelkast. Morgen maak ik de taart af.

Zaterdag

Ella-Marie heeft vandaag weer een voetbalwedstrijd. Terwijl Johan en Ella op het voetbalveld staan sta ik weer in de keuken. De kookboekgerechten voor deze week zitten erop, maar er moeten natuurlijk ook lekkere gerechten voor KeukenLiefde gemaakt worden. Ik begin met het fotograferen van de monchoutaart met blauwebessentopping. Het recept komt eraan!

Daarna maak ik twee pizza’s met de pizzabodem met courgette van Magioni. Ik ben fan van dit merk! Hun pizzabodems (gemaakt met een flinke dosis biet, pompoen, courgette of bloemkool) zijn waanzinnig! Ik maak een zoete variant belegd met o.a. banaan en chocolade en een hartige variant met bloemkool, dadel en geitenkaas. Beide varianten zijn bijzonder geslaagd en vooral de hartige variant ga ik vaker maken. Wat verrassend lekker was die!

Ik ontvang een pakketje van Delicious met daarin een pak pasta (te bestellen in hun webshop) en hun magazine simpel & snel. Dankjewel Delicious!

’s Middags fietsen we naar de stad om een L.O.L. surprise te kopen voor Ella-Marie. Die zou ze krijgen als ze een doelpunt zou scoren tijdens de voetbalwedstrijd. Ella scoorde vandaag niet alleen haar eerste doelpunt maar haar team won ook hun eerste wedstrijd! Yeah!! We kopen ook meteen moederdagcadeau’s voor onze moeders. Daarna fietsen we naar Johan zijn ouders om alvast het moederdagcadeau aan Johan zijn moeder te geven. Johan zijn ouders hebben hun huis in Kerk-Azevaath verkocht en leggen nu de laatste hand aan hun nieuwe paleisje in Tiel. Aan het einde van de maand moeten ze oververhuizen dus ze zijn nu elke dag in hun huisje in Tiel te vinden om te klussen. We genieten heerlijk van het zonnetje en een drankje in hun tuin. Daarna fietsen we naar huis en eten we kliekjes uit de koelkast. Lang leve kliekjes!

Zondag

Moederdag. Ik mag heerlijk uitslapen en wordt uiteindelijk door Johan en Ella-Marie naar beneden geroepen voor het ontbijt. Op tafel staan croissants, roerei, bacon, koffie en het allermooiste moederdagcadeau: de knutseltjes van Ella. 🙂

Als we het ontbijt op hebben maak ik een grote pan tagliatelle met romige ham, champignons en spinazie voor het avondeten. Dat kan alvast maar klaar zijn. 😉 Het recept ga ik binnenkort met je delen op KeukenLiefde. Hij was erg lekker!

’s Middags gaan we nog even langs bij mijn ouders met een moederdagcadeau en daarna gaan we weer naar huis om F1 te kijken. Yeah! Onze Max werd derde!

Dat was het weer voor deze week.

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je ons ook op YouTube? Elke zaterdag delen Johan, Ella-Marie of ik daar een nieuwe kookvideo en één keer per keer verschijnt een nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde