Een kijkje in de keuken week 19-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik sta weer in de keuken om een KL-recept te maken, namelijk broodquiche met spek en ei. Het recept kwam gisteren online (bekijk hier) en smaakt heerlijk als ontbijt of lunch.

’s Avonds had ik zin in haricots verts omwikkeld met spek. In plaats van haricots verts gebruik ik sperziebonen omdat die een stuk goedkoper zijn en zeker niet minder lekker. Ik bak er krieltjes bij en een kaasschnitzel.

Na het eten maakt Ella-Marie een toetje voor zichzelf met ijs en bosvruchtensaus. Voordat ze het opeet moet het natuurlijk eerst even op de foto… #minime #minichef #foodbloggerinwording

Dinsdag

We krijgen weer een pakketje thuisgestuurd, dit keer drie nieuwe ketchup smaken van Heinz.

Een kijkje in de keuken week 19-2019

’s Avonds eten we heel simpel een broodje frikandel.

Een kijkje in de keuken week 19-2019

Woensdag

Mijn oom uit Canada (de broer van mijn moeder) is twee weken in Nederland en logeert bij mijn ouders. Als ik Ella uit school haal halen we wat lekkers bij de bakker en rijden we naar mijn ouders om met z’n allen te lunchen. Ik had saucijzenbroodjes, worstenbroodjes en appelflappen gehaald omdat ik dacht dat dat typisch Hollands was maar wat bleek, in Canada kun je dat ook gewoon kopen.

Een kijkje in de keuken week 19-2019

De pruimenboomgaard van mijn ouders leent zich er prima voor om een paar mooie foto’s te maken van de Mazda CX-5 die we drie maanden mogen rijden. Een paar steekwoorden: hoge instap, veel ruimte, sportief, superfijne wegligging en veel luxe. Echt een fijne auto!

’s Avonds eten we mini Turkse broodjes die we opensnijden, beleggen met onder andere zalm, tomaat, mozzarella en paprika en even afbakken in de oven.

Donderdag

Vandaag op het menu: roerbaknoedels met sugar snaps, wortel, rode ui en knoflookgarnalen in een zelfgemaakte woksausje van oestersaus, sojasaus, rijstazijn en een druppel sesamolie. Echt een van mijn favoriete gerechten als ik weinig tijd heb om te koken maar toch lekker en gezond wil eten.

Vrijdag

Ik heb een kookdagje op de planning staan en maak onder andere tomaten salsa saus en een aantal Indische gerechten waarmee je gezamelijk een kleine rijsttafel kunt maken.

Een kijkje in de keuken week 19-2019

Om zes uur ’s avonds ben ik klaar met het opruimen van de keuken en kan ik buiten nog even genieten van het zonnetje. Ondertussen maait Johan en gras en springt Ella-Marie op de trampoline. Ik kan even geen Indisch eten meer zien en dus halen we ’s avonds een frietje.

Zaterdag

We werken de hele dag in de tuin en eten daarom makkelijk ’s avonds: kippensoep (uit een zakje) met verse wortel en prei en een tosti.

’s Avonds gaan we koffiedrinken bij mijn ouders.

Zondag

Moederdag! Naast de prachtige knutsels die Ella-Marie voor me heeft gemaakt krijg ik nog speciaal cadeau: we mogen onze twee kittens ophalen vanmiddag! Voordat we ze gaan ophalen gaan we eerst koffiedrinken bij Johan zijn ouders. Mijn schoonmoeder heeft haar befaamde aardbeienkwarktaart met lange vingers gemaakt (dit recept) en dat is genieten! Daarna gaan we de kittens ophalen! Als we de kittens hebben opgehaald rijden we nog even langs Johan zijn oma om ze te laten zien.

Als we ’s middags weer thuiskomen vul ik de rechaud-bakken met de eerder gemaakte Indische gerechten om rustig op te warmen. ’s Avonds eten we zelfgemaakte Indische rijsttafel met onder andere daging smoor, ajam paniki (boemboe uit een pakje), toemis boontjes, sambal goreng telor, acar ketimun en rijst. Was heerlijk!

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen! ??

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde