Een kijkje in de keuken week 6

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Deze week geen familievlog. Omdat de kookboekdagen behoorlijk wat tijd opslurpen, kom ik er simpelweg niet aan toe om — naast de KeukenLiefde content — ook nog een een vlog te editten. Als het lukt deel ik volgende week weer een extra lange vlog met je! 🙂

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik werk de hele dag thuis achter de computer om artikels uit te werken. ’s Avonds eten we een opgebakken kliekje van een eerder gekookt kookboekrecept en daarbij bak ik wat speklappen. Prima maaltje voor de maandagavond.

Dinsdag

Ik sta wederom de hele dag in de keuken om kookboekrecepten te maken. Het koken vind ik niet erg, maar de afwas naderhand, daar kan ik wel zonder.

Als ik Ella-Marie ’s middags uit school haal, fietsen we samen naar het voetveer en steken de Waal over naar Wamel. Bij restaurant het Veerhuis warmen we ons op aan de warme chocolademelk, cappuccino en appeltaart. We zijn in totaal maar anderhalf uur van huis, maar het voelt als een onverwachts meiden uitje. Zo leuk!

’s Avonds hoef ik niet te koken. Dat is het voordeel van kookboekdagen.

Woensdag

Ik duik weer de keuken in om een recept te maken: appel crumble uit de oven! Dit keer niet voor het kookboek, maar voor KeukenLiefde zelf. Ze zijn erg lekker.

Vanavond moet Ella-Marie weer voetballen en maak ik op verzoek groentesoep met een tosti voor haar klaar. Direct na de voetbal brengt Johan Ella-Marie naar mijn ouders. Ella heeft morgen, vrijdag en maandag studievrije dagen en omdat ik moet werken blijft Ella tot zaterdag (het wordt uiteindelijk zondag) bij mijn ouders logeren. Gelukkig vind ze dat geen enkel probleem, want bij opa en oma is het feest!

Terwijl Johan met Ella bij de voetbal is, maar ik een portie pizzadeeg. ’s Avonds eten Johan en ik pizza!

Donderdag

Er staat weer een kookboekdag op de planning en omdat ik Ella-Marie niet uit school hoef te halen heb ik de hele middag om door te werken. Ik kook achter elkaar zes hoofdgerechten! Meer lukt niet omdat ik na twee hoofdgerechten steeds eerst de keuken weer moet opruimen. Daarnaast kan ik na vier uur ’s middags niet meer zo goed fotograferen omdat ik dan geen goed licht meer heb.

Vrijdag

Ik sta wederom in de keuken. Begint het je al te vervelen? 😉

Speciaal voor valentijnsdag trek ik mijn favoriete bakhulp de Kenwood Chef weer tevoorschijn en maak deze heerlijke cheesecake-brownietaart met frambozen swirl. Waanzinnig lekker! Het recept kwam gisteren online. 🙂

Ook maak ik nog een kookboekrecept en krijg ik foodpost van Dr. Oetker.

Zaterdag

Vandaag zou ik Ella-Marie weer ophalen bij mijn ouders, maar ’s ochtends belt Ella om te vragen of ze nog een nachtje mag blijven logeren. Ik ben verbaasd, zo lang heeft ze nog nooit ergens gelogeerd. Stiekem komt het wel goed uit want Johan en ik moeten vandaag nog twee kookfilmpje opnemen en daar hebben we nu alle tijd voor.

Het videorecept dat we als eerste opnemen is onze lunch en omdat Johan en ik flinke trek hebben is het op voordat ik er een foto van kan maken. Oeps… Daarna nemen we nog een video op. Iets met knapperige taartbakjes, witte chocolade en frambozen… Oe la laa! Ze zijn niet eens voor Valentijn!

’s Avonds besluiten Johan en ik spontaan om uit eten te gaan. We stappen op de fiets en gaan een hapje eten bij Italiaans restaurant Rossetti. We bestellen een lekker flesje rood, eten een lekker pastaatje en genieten.

Zondag

Ik maak de frambozentaartjes nog even af die ik gisteren maakte, ze moesten namelijk eerst opstijven voordat ik ze kon garneren.’s Middags halen we dochterlief weer op bij opa en oma. Ik neem een schaal met zelfgemaakt gebak mee.

Onlangs kreeg ik van The Gardians kleine kruidenplantjes opgestuurd met een bijbehorend houten kistje om ze zelf in op te kweken. Omdat ik momenteel nergens een goede (lees lichte) plek in huis heb waar ik ze kan neerzetten, heeft mijn moeder zich over de plantjes ontfermd. Sommige kruiden hebben een kleine terugslag gekregen, maar ik weet zeker dat het goed komt, want mijn moeder heeft de allergroenste vingers!

Daarna gaan we nog even bij de IKEA in Utrecht kijken om wooninspiratie op te doen voor ons nieuwe huis.

Johan zijn vader stuurt deze foto door: mijn schoonouders eten vanavond bami goreng van KeukenLiefde! Zo leuk.

Een kijkje in de keuken week 6

Wij eten ’s avonds kookboekkliekjes. Ook lekker! 🙂

Dat was het weer voor deze week!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

2 reacties

Deel je liefde

  1. Elisa

    Dus er komt een kookeiland in het nieuwe huis? In ons nieuwe huis in ieder geval wel, maar ik moet nog wel even geduld hebben 😛

    1. O wat een heerlijk vooruitzicht Elisa! Geduld hebben is niet zo erg, de voorpret is vaak het leukst! 😉

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde